Drama u Subotici, Nemanja Stevanović heroj Partizana!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.11.2020.
19:56
Izvor: Sportske.net

Meč u Subotici opravdao epitet derbija 14. kola, pobeda Partizana posle drame u finišu!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su domaći Spartak u Subotici rezultatom 2:1 u meču 14. kola Linglong Superlige, a junak trijumfa je golman Nemanja Stevanović koji je odbranio penal u 90. minutu!

Spartak je prvi pripretio, već u četvrtom minutu preko Bijelovića, koji je šutirao iskosa sa desne strane posle greške Uroševića, ali lopta je završila pored desne stative Stevanovićevog gola.

Subotičani su delovali konkretnije u većem delu prvog poluvremena, imali su još par obećavajućih akcija koje su zaustav ljane zbog ofsajda, a Partizan je prvu pravu priliku imao posle pola sata igre. Urošević je probio po levoj strani, centrirao za Miljkovića, koji glavom vraća na peterac za Holendera, ali njegov udarac brani golman Spartaka Filip Dujmović.

Ipak, samo četiri minuta kasnije Partizan je poveo. Miljković je poslao odličn u loptu po zemlji za Asana koji je izbegao ofsajd zamku na ulasku u kazneni prostor i potom iskosa sa desne strane zatresao mrežu Spartaka - 0:1.

Spartak je imao sjajnu priliku za izjednačenje nekoliko minuta kasnije. Miljković je pogrešio na desnoj strani, Denković je ušao u kazneni prostor, gde se lepim driblingom oslobodio desnog beka Partizana, poslao je loptu na ivicu peterca, odakle Bijelovićev šut vrhom kopačke brani golman Nemanja Stevanović.

Minimalnim vođstvom crno-belih se otišlo na poluvreme, a Partizan je početkom drugog dela igre imao odlične prilike da duplira prednost. Holender je u 48. minutu istrčao kontru, imao je i Stevanovića na drugoj strani, ali nije ga video, sam je završio akciju i - šutirao pravo u golmana Dujmovića.

Ali, ono što je Holender promašio tri minuta kasnije je prava blamaža za igrača njegovih kvaliteta. Posle kornera za Spartak, Natho je majstorski povukao kontru Partizana, sjajno je poroigrao Asana, koji je na ulasku u kazneni prostor nesebično uposlio potpuno samog Holendera, koji opet šutira pravo u Dujmovića, pa su crno-beli morali da se zadovolje samo kornerom.

I kada se to možda i najmanje očekivalo, Spartak je stigao do izjednačujućeg gola. Lazar Marković, tek što je ušao umesto Filipa Stevanovića, gubi loptu na polovini Partizana, potom Savkovićev šut kratko odbija Nemanja Stevanović, ali samo do Tufegdžića koji pored Svetozara Markovića pogađa mrežu - 1:1.

Očekivao se odgovor Partizana, Šćekić je posle kornera Bibarsa Natha šutirao glavom u 67. minutu, ali je lopta završila malo iznad prečke. Ipak, četiri minuta kasnije Šćekić je bio precizniji. Bila je to akcija Miljkovića po desnoj strani, centaršut za Holendera, koji vraća u sredinu za Šćekića, koji ovoga puta ne greši - glavom je loptu poslao u mrežu - 1:2.

I ponovo je Partizan mogao sve da reši preko Holendera, još jedna kao preslikana situacija iz 51. minuta, opet jedan na jedan sa Dujmovićem i opet golman Spartaka izlazi kao pobednik!

Sam finiš meča je doneo pravu dramu, još jedna Stanojevićeva izmena se pokazala loše po Partizan, Lutovac koji je zamenio Asama skrivio je jedanaesterac u 90. minutu, ali šut Marčića sa bele tačke zaustavio je golman Partizana Nemanja Stevanović, koji je izrastao u junaka ovog meča! Jer, ne samo što je odbranio penal, nego je u akciji koja je prethodila sprekršaju Lutovca, sjajnom reakciju zaustavio šut Tufegdžića.

Spartak: Dujmović – Šimura, Tekijaški, Ivančević, Milošević – Marčić, Bijelović (od 75. Šormaz), Savković, Tufegdžić, Denković (od 58. Srećković) – Vidaković (od 75. Jočić).

Partizan: N. Stevanović - Miljković, S. Marković, Banjak, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Asano (od 85. Lutovac), Natho (od 87. Ostojić), F. Stevanović (od 58. L. Marković) - Holender (od 87. Obradović).

-
baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Monday, 09.11.2020
12:22

Ako neki mudrac vrati Stojkovica za startera, da sam na mjestu Nemanje trazio bi momentalnu ispisnicu, dosta je ponizenja, TACKA.

avatar
Osijek 51
Sunday, 08.11.2020
21:15

Vecina navijaca je dolazak Stanoja primila sa odobravanjem. Medjutim on svojim neshvatljivim i nelogicnim potezima , personalnim i taktickim, stvara odbojnost i revolt. To mu bas NIJE MUDRO, umjesto da uci na Savinim greskama, on ih ponavlja i dodaje svoje, vrlo cudno.....

avatar
magister
Sunday, 08.11.2020
14:47

Ostavio sam duge komentare na drugim tekstovima, pa ću ovde da se potrudim - da skratim.

Puno brzih dodavanja na prvu, na čemu očigledno insistira Stanojević, ne donosi i bržu - igru. Samo donosi česte greške i česta zicer vraćanja unazad, kojih je i ranije bilo previše, jer imamo takav tip igrača u sredini terena. Filozofija, koncept igre se mora promeniti, pomeriti ka - pametnijem odigravanju, a ne što bržem. Naravno da brzinu ne treba isključiti, samo ne insistirati da se doda brzo po svaku cenu (a baš to Stanoje traži).

Isto takvo ishitreno - šutiranje gol. Odbitak iz 16 - pre nego što lopta padne na zemlju. Pokušali su 100x i svaki put je lopta otišla daleko, u komšijski prozor. Igrač mora imati kontrolu i kad dodaje i kad šutira, inače su posledice - promašaji ili zakucavanje u blok.

I jedno i drugo - treba da se radi na treninzima, pa i da se menjaju igrači koji nisu u stanju da igraju racionalnije, nego samo trče i šutiraju kako god im padne. To što je sinoć uradio Holander i što je bezbroj puta uradio Asano, je posledica tog prebrzog snažnog šuta, na školski način, a što se najlakše *čita*, pa zato to i brane golmani i blokiraju protivnički igrači. Pravi golgeteri plasiraju lopte - pored golmana, *kroz* golmana, hvataju ga na *pogrešnoj* nozi. Takvi igrači imaju uspešnost bar 80% 1 na 1, a ovi naši, *šutni iz sve snage* - u najboljem slučaju 30%. To mora uporno da se vežba na treninzima i da ne ode s treninga dok od 10 puta 1 na 1 s golmanom, ne da 8 golova. I tako treba da završe svaki trening. Za mesec dana bi se ta slika izmenila.

avatar
Mirko T.
Sunday, 08.11.2020
04:32

I dalje mislim da treba podrzati Stanoja bar do prvih meceva posle zimske pauze, ali je vreme da pocne da nam objasnjava zasto vrsi ovakve izmene. Ovo je zaista neverovatno. Ajde da vidimo boljitak, nego svaki put gledamo pad posle ovakvih izmena

avatar
k.na.bicikli
Saturday, 07.11.2020
22:25

UPRAVA NAPOLJE!!!

avatar
pfc11
Saturday, 07.11.2020
21:30

Ja ne kapiram kakve izmjene vrši naš trener al nema veze.Interesu je me oće li opet Stevanovića mislim na golmana poslat u Teleoptik.Uz dužno poštovanje prema Stojkoviću al mi bi mnogo bolje prošli da je Stevanović branio i u prvenstvo a i u ligu Evrope.Možda griješim ja neznam imaju li ovi treneri oči žalosno je kolko ovaj momak grije klupu.Možda će neko pomislit da mrzim Stojkovića al ruku na srce Stevanović treba da bude prvi golman to mislim i da sve nije odbranio penal.

avatar
Peca Partizan
Saturday, 07.11.2020
21:24

odbrana suplja uzas

avatar
Osijek 51
Saturday, 07.11.2020
21:20

Zalosno je da je Nemanja rezerva Stojkovicu, umjesto da bude obrnuto, a Banjaka je Savo trebao povesti sa sobom, vecina fudbalera nema osnovnu fudbalsku inteligenciju, pored toliko iskustva, neshvatljivo....

avatar
k.na.bicikli
Saturday, 07.11.2020
22:24

Ako tebi Bagnack nije dobar ti decko loptu u zivotu nisi sutnuo! Nek se tera stanojevic zajedno sam ovim njegovim penzionerima

avatar
magister
Sunday, 08.11.2020
15:01

Što se tiče fudbalske inteligencije: tačno u centar. Naši igrači neverovatno često donose pogrešne odluke: šutiraju iz sve snage, umesto da gađaju i hvataju golmana na pogrešnoj nozi, šutiraju iz prve, bez da imaju kontrolu lopte i ne znam da li je učinak 1 ili 2%, umesto bar 10x više, šutiraju kad mogu lako da asistiraju, asistiraju kad bi morali sami da realizuju, izbacuju u aut kad lako mogu da je smire i uspostave kontrolu i zadrže loptu, dribluju na svojoj polovini, a ja tebi ti meni kružno oko 16, kad krenu u nazad idu do golmana koji pod pritiskom degažira - daje loptu protivniku, umesto da traže rešenje i krenu u napred, protiv razređene odbrane. Malo igrača se seti da protrči kroz sredinu i prođe kroz linije (bilo s loptom, bilo bez nje, da se nudi), nego se besomučno dodaju u širinu. Nit je gledljivo, a još manje - efikasno. Rečju - glupo! Osijek 51, u pravu ste 100%!

avatar
Stefan Lazović
Saturday, 07.11.2020
21:05

Velika 3 boda za Partizan

avatar
Südkurve München
Saturday, 07.11.2020
21:02

Potencijalno zariste korone

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Saturday, 07.11.2020
21:02

Umesto da ih Partizan nokautira on promašuje preko Holendera 3 šanse, Natka, Asana i Šćekića po 1, a onda časti glupostima Markovića i Lutovca i greškom N.Stevnovića kod gola zvezdinu filijalu da ima šansu da dođe do boda. 3 godine pričam da Partizanu najviše nedostaje golgeter u napadu pa da ovakve utakmice završava sa po nekoliko golova razlike. Što se tiče zvezdinog navijača prerušenog u sudiju sudio je nepostojeće prekršaje za zvezdinu filijalu tako da agresivnost Partizana ne može da dođe do izražaja, već samo spartaka. Niša čudno kada zvezda ima onakvo suđenje u grupnoj fazi LE pa joj i tu sudije rešavaju utakmice nepostojećih prekršajem kod drugog gola zvezde, nepokazanim crvenim kartonom Sanogu u dva navrata i nedosuđenim penalom za Gent. Zato je prvenstvo rešeno pre njegovog početka.

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 07.11.2020
21:51

Hahajaaj evo ga mali,progvirio iz rupe :D malo radosti i za tebe mukice naša.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 08.11.2020
11:54

Na pitanje kako se otkrilo da je veliki navijač Zvezde, Nedić je rekao:

- Otkrilo se da sam veliki zvezdaš na utakmici Zvezda - Zvezda, susret generacija i jubilej 10 godina od titule prvaka Evrope. Naravno da su sudili samo zvezdaši. Na centru je bio Raka Đurović, sa strane smo bili Dušan Mrakić i ja i Goran Stanojević. Onda je Partizan rekao: "Aha, ovi nikad više." A naravno da bi i oni slavili da su 1966. bili prvaci. Tada su zvanično svi videli, ali se to znalo i ranije. Ne krijem, ali poštujem Partizan i dan-danas.

avatar
gorango
Saturday, 07.11.2020
22:39

Ha ha ha ha ha!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 07.11.2020
20:58

2 zadnja vezna, 3 beka i 3 štopera. Ostali nam golman, Lutovac i Marković.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 07.11.2020
20:57

U finalu Kupa onomad i danas se iskupio za Javor i ne mogu da se setim gde je ono jos cela kardinalno kiksnuo te sezone:-D Koga da dovedemo umesto ovog trenera? Lik je neverovatna bruka i sramota za klub, zaista.