Drulović ima poruku za Zvezdu: "Nedopustivo je da krnje ugled kluba"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 16.08.2021.
09:58
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Kako je nekadašnji v.d. selektora reprezentacije Srbije video eliminaciju srpskih klubova minule sedmice...

Epa/Miguel Tona
Epa/Miguel Tona

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije i v.d. selektora Srbije Ljubinko Drulović govorio je za "Sportski žurnal" o učinku domaćih klubova u evropskim takmičenjima.

Eliminacija Crvene zvezde od Šerifa jeste iznenadila srpskog šampiona koji je sa velikim ambicijama ušao u novu sezonu i sada će morati da izgaraju ne bi li igrali Ligu Evrope ove jeseni.

"Crveno-beli su prošle godine eliminisani od Omonije sa Kipra, a ove od tima iz Moldavije. Uz poštovanje prema Šerifu, crveno-beli ne smeju da krnje ugled na taj način, videćemo kako će da prođu protiv Kluža. Rumunski tim me nije impresionirao protiv banjalučkog Borca na startu kvalifikacija za Ligu šampiona", konstatuje Drulović.

Eliminacije Čukaričkog i Vojvodine od Hamarbija, odnosno od LASK-au trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, polovično su iznenadile bivšeg v.d. selektora. Međutim, činjenica je da 11 primljenih golova u revanš utakmicama dva domaća tima nisu ohrabrujuća, a priča se o plasmanu srpskog prvenstva i potencijalnom učešću pet superligaških klubova u Evropi...

"Očekivao sam više od Čukaričkog, s obzirom na igru i pobedu u prvoj utakmici. Očigledno je da su Brđani bili impresionirani ambijentom, loše su ušli u utakmicu, psihološki su brzo pali, kad su se vratili bilo je kasno da nešto promene. Velika je razlika u kvalitetu između LASK-a i Vojvodine. Nije dobro za naš fudbal da naša dva tima prime 11 golova", naveo je Drulović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke