Duhom 'Čileanaca' protiv Urugvajaca! (06.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.05.2015.
22:18
Izvor: Sportske.net

Mundijalska groznica koja je Srbiju zaobišla u širokom luku pre godinu dana ući će u naše domove zahvaljujući momcima koji su svoj put ka zvezdama započeli 2013. godine osvajanjem titule prvaka Evrope u Litvaniji.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Nikada samostalna Srbija nije imala predstavnika na Svetskim prvenstvima za mlađe kategorije pa je plasman "Orlića" na Mundijalito koji se igra na Novom Zelandu time dobio na značaju.

Seniori u tokom poslednje dve decenije retko posećuju završnice međunarodnih takmičenja a prošlost nam ukazuje na to da bi veliki uspeh trebalo da očekujemo upravo od mladića koji igraju u mlađim reprezentativnim kategorijama.

Pre gotovo tri decenije, leta 1987. godine, tadašnja mlada selekcija Jugoslavije pokorila je svet i ostvarila najveći uspeh reprezentativnog fudbala.

Dvadeset i osam godina kasnije, izabranici Veljka Paunovića vratili su Srbiju na veliku scenu i daleko od toga da plasman na Mundijalito predstavlja krajnji domet generacije koju predove Predrag Rajković, Mijat Gaćinović, braća Milinković-Savić, Miloš Veljković, Nemanja Maksimović i drugi.

Duelom sa selekcijom Urugvaja reprezentacija Srbije ulazi u borbu za plasman u eliminacionu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu koje se igra na Novom Zelandu. Protivnik je aktuelni vicešampion sveta u uzrasnoj kategoriji do 20 godina i osvajač trećeg mesta na Kupu Južne Amerike održanom u januaru tekuće godine.

Prvu utakmicu u okviru grupe "D" reprezentacija Srbija igra u Danedinu, lučkom gradu na južnom ostrvu Novog Zelanda koji je za Mundijalito kandidovao prelep fudbalski objekat pod nazivom "Otago".

Srpski reprezentativci na Novom Zelandu se nalaze već dobrih deset dana a tokom priprema za duel sa Urugvajem odigrali su kontrolnu utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama i slavili minimalnim rezultatom.

Predvođeni golmanom Predragom Rajkovićem čiju će ruku krasiti kapitenska traka "Orlići" će u nedelju od 16 časova po lokalnom a 06.00 po srednjeevropskom vremenu izaći na teren stadiona "Otago" sa željom da svojoj zemlji donesu prva tri boda na Svetskim prvenstvima.

Nama u Srbiji ostaje da verujemo u njih, da im poželimo svu sreću i mnogo uspeha i da ovim dečacima damom maksimalnu podršku bez obzira na rezultate koje budu beležili.

Paunovićevi momci zaslužuju svako poštovanje, zaslužuju da posle naporne radne nedelje navijete sat i ustanete u 05:45 kako biste čuli himnu svoje zemlje na Svetskom prvenstvu. To je valjda najmanje što možemo da uradimo za naše "Orliće" a sve ostalo zavisi od njih.

Srećno "Orlići", pa da nam se vratite kao šampioni!

Srbija: Rajković, Jovanović, Veljković, Babić, Gajić, Milošević, Zdjelar, Maksimović, Sergej, Gaćinović, Živković

Urugvaj: Guruseaga, Kotunjo, Kabako, Lemos, Suarez, Nandez, Kastro, Arambari, Pereiro, Akosta, Baez

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Vukic
Saturday, 30.05.2015
23:10

orlici idemo napred sretno

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 30.05.2015
22:58

NAPRED SRBIJA!

avatar
Volem Vosu
Saturday, 30.05.2015
22:37

Alarm namesten. Ajmo Orlici!

avatar
baldekeita
Saturday, 30.05.2015
22:28

Koliko sam upucen i Urugvajci su odlicni tehnicki i kao i kod nas bukvalno svi ofanzivci mogu da rese mec jednim potezom.Voleo bih da gledam otvoren mec jer mislim da bi to bilo pravo uzivanje,ali ipak ocekujem dosta taktiziranja sa obe strane,lako moguce da neki prekid resi mec.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 30.05.2015
23:53

Repriza utakmice i ishoda protiv SAD nikome od nas ne bi smetala:-D

avatar
Barça el honor
Saturday, 30.05.2015
22:24

Ajmo momci! Nadam se potajno upehu sto da ne polufinalu i nekoj medalji :)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 30.05.2015
23:54

A sto da ne i finalu? :-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 31.05.2015
00:16

Medalja je onda sigurna, imamo najmanje srebro u dzepu:-D Mislim da se ne zove, ali nema veze, vazna je namera i dobra zelja:-D

avatar
Barça el honor
Sunday, 31.05.2015
00:00

Ja sam optimista :) idemo po boginju, ako se tako zove pehar i za mlade :)