EP U19 - Bez drame nije moglo, Leković spasio nadu Srbije!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 19.06.2022.
19:26
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa Izraelom 1:1 na startu Evropskog prvenstva u Slovačkoj.

UEFA
UEFA

Povezane vesti

Odlično su "orlići" otvorili meč i poveli već u osmom minutu posle sjajnog prodora Nemanje Motike, fudbaler Crvene zvezde uposlio je Marka Lazetića koji je uspeo da zatrese mrežu rivala.

Nije to pokolebalo Izraelce koji su osam minuta kasnije izjednačili preko Oskara Gluka, da bismo nakon toga videli prilično ofanzivan fudbal sa obe strane.

Srbija je mogla do još jednog gola, Ilić je nakon kornera pogodio stativu, ali je pretio i Izrael uglavnom šutevima sa distance.

Odmah na početku nastavka meča, Motika nije mogao da reaguje na pravi način na svega nekoliko metara od gola.

Činilo se da će početkom drugog poluvremena "orlići" polako preuzeti inicijativu, čak su obavljene i ofanzivne izmene, ali usledio je pravi šok.

Zlatna izmena Izraela Ahmad Ibrahim preokrenuo je rezultat samo minut po ulasku na teren i to na veoma srećan način u 74. minutu.

Ibrahim je pravio probleme našoj odbrani i nakon toga, iznudio dva žuta kartona i prekršaj posle kojeg je pogodio rašlje iz slobodnog udarca.

Imala je Srbija i sreće kada je Lukić odbranio udarac Toklomatija, pre toga Motika je mogao da reaguje bolje u protivničkom petercu, dok je u finišu susreta Miletićev udarac glavom skinuo golman Izraela.

A onda prava drama, posle šuta sa oko 20-ak metara koji se odbio od prečke, Stefan Leković je glavom savladao golmana i tako spasio Srbiju od poraza.

Možda i bitan psihološki momenat pred dve utakmice sa Engleskom i Austrijom, koje će odlučiti ne samo polufinaliste, već i potencijalne putnike na Mundijalito u Indoneziji naredne godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke