EP (U19) - Ima Boga, Srbija u 90. minutu do polufinala i SP!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.07.2014.
22:04
Izvor: Sportske.net

Golom Staniše Mandića u 90. minutu duela sa Bugarskom, omladinska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale EP u Mađarskoj i istovremeno obezbedila učešće na SP za igrače do 20 godina koje se 2015. igra na Novom Zelandu.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Omladinsku reprezentaciju Srbije sekunde su delile od eliminacije sa Evropskog prvenstva u Mađarskoj ali su izabranici Veljka Paunovića golom Staniše Mandića u 90. minutu duela sa Bugarskom stigli do plasmana u polufinale i na SP za igrače do 20 godina koje se 2015. igra na Novom Zelandu.

Ništa nije išlo večeras "Orlićima" kako su želeli, imali su inicijativu i stvorili više šansi za postizanje gola ali do tako željenog pogotka nisu uspeli da stignu za 89 minuta igre.

Bugarska, iako najslabija selekcija u grupi "B", pokazala se kao tvrd orah i vrlo se lako moglo dogoditi da nas remi bez golova sa istočnim komšijama košta plasmana u polufinale Evropskog prvenstva.

Kako je Nemačka drugi meč trećeg kola rešila u svoju korist rezultatom 2:0, Srbiji je bio neophodan samo taj jedan gol a postigao je talentovani napadač Čukaričkog Staniša Mandić u 90. minutu susreta.

Dubinska lopta pred gol Bugara zbunila je defanzivce te reprezentacije a Mandić se najbolje snašao i doneo Srbiji plasman u polufinale EP i mesto na SP za igrače do 20 godina koje se 2015. igra na Novom Zelandu.

Srbija je takmičenje po grupama završila kao drugoplasirana sa pet osvojenih bodova pa će u polufinalu igrati protiv Portugala što će biti repriza prošlogodišnjeg polufinalnog susreta sa EP u Litvaniji.

Tada su srpski omladinci slavili posle boljeg izvođenja penala a ako možemo da biramo nebismo imali ništa protiv da se istorija ponovi.

Drugi polufinalni par čine Nemačka i Austrija a utakmice se igraju u ponedeljak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke