EP (U19) - Portugal zakazao revanš, čekaju se "Orlići"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.07.2014.
20:05
Izvor: Sportske.net

Utakmicama trećeg kola u grupi "A" na EP za omladince u Mađarskoj dobili smo odgovor na pitanje koja će reprezentacija najverovatnije biti naredni rival selekciji Srbije ukoliko "Orlići" večeras ostvare očekivan trijumf nad Bugarima.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

U iščekivanju početka poslednje utakmice koje će omladinska selekcija Srbije odigrati na EP u okviru grupne faze takmičenja, dobili smo dogovor na pitanje ko će biti potencijalni rivali Paunovićevom timu u polufinalu.

Obe utakmice trećeg kola u grupi "A" počele su u 18 časova a viđene su pobede reprezentacija Portugala i Mađarske istovetnim rezultatima.

Portugalci su u derbiju grupe "A" savladali Austriju rezultatom 2:1 čime su se plasirali u polufinale sa prve pozicije u grupi sa maksimalnih 9 bodova i gol razlikom 11:2 (+9)!

Austrijanci su usled poraza morali da se zadovolje drugim mestom u grupi i vrlo izvesnim duelom sa Nemačkom u polufinalu Evropskog prvenstva.

Domaćin tekućeg Evropskog prvenstva za igrače mlađe od 19 godina obezbedio je direktan plasman na Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu koje se igra naredne godine. Kako je već rečeno, Mađarska je u trećem kolu savladala Izrael u direktnom okršaju za mesto koje vodi na SP.

Odgovor na pitanje ko će na megdan Portugalu i Austriji u polufinalnim susretima dobićemo večeras oko 22 časa. U poslednjem kolu grupe "B" Nemačka se sastaje sa Ukrajinom i pobeda "pancerima" donosi prvu poziciju u grupi, dok je reprezentaciji Srbije dovoljno da slavi sa 1:0 protiv Bugara da bi se plasirala u polufinale.

Kako sada stoje stvari, velika je verovatnoća da ćemo drugu godinu za redom u polufinalu EP za igrače mlađe od 19 godina gledati duel Portugala i Srbije. U Litvaniji su slavili "Orlići" nakon boljeg izvođenja penala a nema sumnje da Portugalci jedva čekaju priliku da se revanširaju našim omladincima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke