EURO 2017. - "Orlići" u drugom šeširu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.01.2015.
10:46
Izvor: Sportske.net

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije biće smeštena u drugi šešir na žrebu za kvalifikacije za plasman na EURO 2017. godine.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

U godini kada će mlada fudbalska reprezentacija uzeti učešće na Evropskom prvenstvu u Češkoj počeće i kvalifikacije za naredni kontinentalni šampionat koji se održava 2017. godine.

Žreb za sastav grupa u kvalifikacijama biće obavljen 5. februara u Nionu a naš nacionalni tim biće smešten u drugi šešir sa selekcijama Rusije, Švajcarske, Švedske, Izraela, Ukrajine, Slovačke, Rumunije i Belgije.

Gore navedene reprezentacije neće moći da budu rivali "Orlićima" i kvalifikacijama a iz prvog šešira Srbiji bi na megdan mogle da dođu selekcije Španije, Engleske, Italije, Nemačke, Francuske, Češke, Portugala, Holandije i Danske.

Na narednom Evropskom prvenstvu, po novom formatu takmičenja, koje se planira za 2017. godinu, učestovaće dvaneset najboljih reprezentacija Evrope, umesto osam, koliko je bilo na poslednjih nekoliko šampionata.

Istovremeno, u kvalifikacijama je smanjen broj grupa sa deset na devet. Za finalni turnir će se plasirati pobednici devet grupa. U baražu će se naći četiri najbolje drugoplasirane ekip, od kojih će se preko baraža doći do još dva učesnika evropskog prvenstva.

Za organizaciju prvenstva Evrope 2017. godine prijavile su se četiri države: Poljska, Holandija, Škotska i Rusija.

Kvalifikaciona takmičenja za novi ciklus takmičenja počinju krajem marta, ali će naša reprezentacija verovatno startovati septembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke