Falko daje gol Milanu?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.02.2021.
17:10
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Donarumi neće biti lako.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Još samo tri dana ostala su do evopskog spektakla na ''Marakani'', utakmice između Crvene zvezde i Milana u okviru 1/16 finala Lige Evrope.

I dalje je neizvesno da li će Zvezda i u kojoj meri imati podršku svojih prostalica, ali njen novi adut na terenu, u ofanzivnoj liniji tima je Italijan Filipo Falko, koji je debitovao u Nišu protiv Radničkog, ali u četvrtak bi trebalo da bude starter protiv ''Rosonera''.

S obzirom da je došao iz Lećea u Zvezdu, odlično je upoznat sa kvalitetima ekipe sa San Sira, ali u dosadašnjim okršajima sa njima nije uspevao da im zatrese mrežu.

U četvrtak će imati novu priliku za to.

''Bilo bi sjajno ukoliko bi se to desilo u jednom od dva naredna meča. Žarko želim da dam gol roso-nerima, da pomognem Zvezdi da se što jače suprotstavi i da svi probamo da napravimo veliki podvig. Znam da tako razmišlja i moj zemljak Falčineli, za njega i mene će ovi mečevi u Ligi Evrope sa Milanom imati poseban značaj. Verujem da ću se dobro uklopiti sa Falčinelijem, dolazimo iz iste zemlje, pričamo isti jezik i sigurno je da će nam to dosta olakšati'', istakao je Falko u razgovoru za ''Novosti''.

Ponovio je da mu je čast što je došao u tako veliki klub kakav je Crvena zvezda i ima ogromnu želju da sa crveno-belima napravi nešto veliko.

A kada je u pitanju protivnička ekipa, jednog igrača je posebno izdvojio.

''Igrao sam sa Kesijem u Atalanti, pa neka to bude on. Odlično ga poznajem i zato ga mnogo cenim. Svi znamo da u Milanu igraju fenomenalni igrači, od Ibrahimovića, Rebića, Čalhanoglua, Ernandeza... Svi su oni svetska klasa, poštujemo ih, ali ih ne precenjujemo. Spremni smo da im se suprotstavimo, da budemo hrabri i snažni. Zna se ko je favorit, ali ako nam se ukaže prilika za iznenađenje, moramo da je zgrabimo'', objašnjava Falko.

Dvadesetdevetogodišnji Italijan pažnju privlači i zbog svog nadikma ''Mesi iz Salenta''. Nije ga slučajno dobio.

''Dobio sam ga od navijača, zbog stila igre. Uvek sam smatrao da je to posebna čast što me porede sa igračem kao što je Mesi'', objasnio je Falko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke