FDA - Srpski trio za budućnost!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 04.09.2015.
23:08
Izvor: Sportske.net

Ako uzmemo u obzir da nam trijumf nad Jermenijom nije značajan u rezultatskom smislu valja se pozabaviti igrom pojedinih izabranika Radovana Ćurčića i činjenicom da su zaista uspeli da unesu nešto pozitivno u seniorski tim.

Beta/AP Photo/Ronald Zak
Beta/AP Photo/Ronald Zak

Povezane vesti

Seniorska reprezentacija Srbije ostvarila je prvi trijumf na jednom takmičarskom meču posle gotovo dve godine ali pobeda nad Jermenijom ima opor ukus baš kao i onaj ubedljiv trijumf nad Makedonijom iz oktobra 2013. godine kada smo spustili zavesu na još jedan neuspešan kvalifikacioni ciklus.

Suludo bi bilo podrobno komentarisati rezultat u situaciji kada tri osvojena boda služe tek toliko da nam se drugi ne smeju u lice gledajući tabelu na kojoj pored imena našeg nacionalnog tima stoji -2 osvojena boda.

Nakon duela na "Karađorđu" ostaje pozitivan utisak o momcima kojima je pružena prilika da pokažu šta znaju i koji su svoje zadatke ispunili više nego dobro.

Levo krilo Štutgarta Filip Kostić lagano se ustaljuje u prvu postavu nacionalnog tima iako je prvi poziv u "A" reprezentaciju dobio krajem marta pred duel sa Portugalom.

Kragujevčanin svoju formu podiže iz sezone u sezonu i nema sumnje da će vrlo brzo napustiti Štutgart i preseliti se u neki znatno ambiciozniji klub. Kada već govorimo o tome kako nam je bitno da stvorimo tim za naredne kvalifikacije Filip deluje kao prijatno osveženje po levom boku gde bi u tandemu sa Aleksandrom Kolarovim mogao da predstavlja udarnu iglu našeg nacionalnog tima.

Večeras smo mogili da vidimo dobre prodore Filipa Kostića, nekoliko dobrih centaršuteva ali i šansu u kojoj se našao u osmom minutu kada je pogodio prečku. Poenta je da nastavi u dobrom ritmu kako u klubu tako i u nacionalnom timu i onda bi zaista mogao da bude važna karika "Orlova" na putu ka Rusiji.

Druga dvojica momaka koji su večeras nagrađeni nastupom u "A" selekciji takođe su ostavili sasvim solidan utisak.

Ma koliko zbog navijačke ostrašćenosti neko sporio izdanja Darka Brašanca ili Andrije Živkovića prvotimci Partizana duži vremenski period igraju na zavidnom nivou i to su pokazali u Novom Sadu.

Koliko Darko Brašanac može da bude koristan igrač reći će vam svaki trener koji iole poznaje materiju a može biti da ste i sami to mogli da zaključite posmatrajući njegove partije u crno-belom dresu i mladoj reprezentaciji.

Teška povreda koju je doživeo nije ga poremetila, posle svega se vratio još bolji, i jesen sa Partizanom u Ligi Evrope samo će mu pomoći da dodatno stasa i dokaže koji su mu krajnji dometi na domaćoj sceni.

Andrija Živković možda nije uspeo da upiše prvenac u dresu "A" reprezentacije ali se radi o momku koji bez ikakvog sporenja predstavlja najveću nadu srpskog fudbala.

Nišlija je pokazao da ima "zdravu glavu", nije se uzneo nakon uspeha na Novom Zelandu, a pritom je formu uspeo da održi i da je podigne na viši nivo.

Sve u svemu, sa ovakvim momcima koje treba adekvatno ukomponovati u tim i naterati ih da rade za dobrobit ekipe Srbija ima finu bazu za kvalifikacije koje slede. Da li će stručni štab našeg nacionalnog tima znati da iskoristi potencijal i individualni kvalitet pretoči u rezultat to niko ne može da garantuje a dovoljno puta smo se opekli da bi bili optimisti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 05.09.2015
16:04

Ја сам окупиран Звездом као оно дете мармеладом, али поштујем ПФЦ, а о репрезентацији Србије да и не говорим. nКажем. БРАШАНАЦ ЈЕ КАПИТАЛ!!! Слажем се и са написом о Костићу и А. Живковићу

avatar
Ribar sa Save
Saturday, 05.09.2015
11:01

Iskreno Živković se nije borio deseti dio koliko je Brasanac i to me kod njega nervira. Kostic je pokidao

avatar
smallvile
Saturday, 05.09.2015
09:19

nasi nisu videli da je Kostic strasan igrac dok novine nisu pocele pisati,tako je bilo za Nastasica nije dobijao sansu dok nije potpisao za siti i odjednom naucio da igra fudbal

avatar
Srbija voli Zvezdu
Saturday, 05.09.2015
08:38

Medijska partizanizacija srpske reprezentacije.

avatar
the NormalOne
Saturday, 05.09.2015
14:45

Rajkovic zvezdin,Brasanac i Zivkovic Partizanov jer vi nemate takve igrace isto kao i sto Partizan nema golmana kao sto je Rajkovic,nema veze navicka opredeljenost od navijaca Vose..

avatar
Srbija voli Zvezdu
Saturday, 05.09.2015
16:10

Rekao sam medijska partizanizacija srpske reprezentacije, a ti sad pokusaj da shvatis o cemu ja pricam.

avatar
Toti 10
Saturday, 05.09.2015
01:06

Partizan sa Brasancem i Zivkovicem ima solidan tim za LE, steta sto nisu doveli nekog drugog napadaca umesto debelog Bugarina.

avatar
Nemanja Aleksic
Saturday, 05.09.2015
00:47

Otkaz Curcicu odmah, ovog -revolta- za selektora

avatar
Pedjaa11
Friday, 04.09.2015
23:49

Samo da ne bude da igraju ko i ostali kad se prodaju nedje...

avatar
Amar Zo
Friday, 04.09.2015
23:14

Pored njih i Ljajic je dominirao ali i Mitar koji nije imao srece da postigne pogodak ali je odigrao dobar mec.nMalo me Tadic razocarao pristupom jer je delovalo kao da se zeza na terenu iako je par puta imao sansu da nesh konkretno uradi

avatar
Baxter Stockman
Friday, 04.09.2015
23:47

Tadic je poleto odavno. Umislio da je neka zvezda.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 04.09.2015
23:10

Rajkovic- Ivanovic, Veljkovic, Nastasic, Obradovic- Zivkovic, Maksimovic, Matic, Kostic- Mitrovic, Ljajic. To je tim za SP!!!

avatar
milosct
Friday, 04.09.2015
23:38

Veceras je Kolarov bio najbolji. Izgleda da su mu bile potrebne utakmice da bi igrao dobro. Ukoliko ovako nastavi ni 1000 Obradovica ne bi igrala. Obradovic ne bi mogao sad ni Mladenovica u BATE Borisovu da zameni. Ako bi neko menjao Kolarova, onda to mora da bude Antonov.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 05.09.2015
14:51

Po meni, Matic je bio najbolji nas pa Ljajic, Kolarov i Kostic. Jeste nam problem pozicija levog beka, ali mislim da je opet Kolarov ostavljao rupu pozadi kad ode u napad no svejedno moram sinocnje izdanje Ace da pohvalim:-D Moze i Antonov, sto da ne...

avatar
England
Friday, 04.09.2015
23:48

I novi trener :D