FK Novi Pazar: "Kada klubovi ne dogovaraju rezultate, tu su sudije"

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 10.05.2021.
12:40
Izvor: Sportske.net, Beta

Novo saopštenje Novopazaraca.

Povezane vesti

Fudbalski klub Novi Pazar zatražio je od Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije da se analiziraju sve sudijske odluke iz prethodnog kola i da se trajno odstrane iz fudbala svi koji su napravili greške u nameri da utiču na krajnji rezultat.

"Greške su sastavni deo fudbalske igre, ali samo su u Srbiji 'greške' postale sastavni deo najneregularnijeg prvenstva u istoriji našeg fudbala. Borimo se za opstanak u Super ligi na terenu, a za istinu i pravdu iznošenjem činjenica", saopštili su u novopazarskom superligašu.

U tom klubu su naveli da je fudbalska javnost mogla da se uveri u "novu blamažu u Super ligi Srbije u režiji sudija, čijim se lopovlucima kroji prvenstvena tabela".

"Kada klubovi međusobno ne dogovaraju rezultate, onda se sudije potrude da svojim odlukama utiču na krajnje ishode i na stanje na tabeli. Zbog korektnosti i kolegijalnosti prema klubovima, nećemo reći o kojim se utakmicama radi, kao ni imena arbitara koji godinama bacaju ljagu na naš fudbal", dodali su Novopazarci.

Oni su ocenili da Srbija ima odlične fudbalske sudije, ali i "egzekutore koji odrađuju posao za svoje nalogodavce".

"To vide svi i svi to znaju godinama unazad, ali ove sezone su najbrutalnije i krajnje degutantno pokazane slabosti naše sudijske organizacije", zaključili su Novopazarci.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.