FSS i UEFA spremili 20.000.000 evra za višedecenijski problem srpskog fudbala?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 15.05.2023.
14:15
Izvor: Sportske.net

Mnogi smatraju da je investicija ovakve vrste itekako potrebna našem fudbalu.

Printscreen
Printscreen

Povezane vesti

Srpski klupski fudbal nalazi se na svom istorijskom vrhuncu od raspada bivše SFRJ, no mnogi su složni u činjenici da u domaćem fudbalu ne štimaju baš sve stvari kako treba.

Jedna od njih jesu i travnate podloge na stadiona širom Super lige, većina nije na zadovoljavajućem evropskom nivou tokom većeg dela sezone, ali izgleda da je Fudbalski savez Srbije rešio da promeni to.

Informer je preneo informaciju da će FSS i UEFA uložiti u terene na stadionima srpskih superligaša oko 20 miliona evra.

Velika rekonstrukcija podloge na stadionima širom Srbije, u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije i u saradnji sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA), počeće od stadiona "Rajko Mitić" i ta investicija iznosiće nešto više od pola miliona evra.

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović otkrio je da će savez u saradnji sa UEFA pomoći klubovima u Srbiji da dobiju kvalitetne travnate podloge.

"Reč je o velikoj investiciji i biće novca da se mnogo toga uradi. Prioritet je 'Marakana' zbog Lige šampiona, a nakon nje bi trebalo da se rade tereni Spartaka iz Subotice, Radničkog iz Niša, Napretka iz Kruševca i novosadske Vojvodine. TSC već ima takav teren, pa će dobiti podlogu za još jedan teren u akademiji. U planu je i menjanje terena na Partizanovom stadionu. Dobiće i Čukarički nakon rekonstrukcije stadiona", rekao je Nedimović u izjavi za Informer.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke