FSS - O novom selektoru do kraja meseca

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.07.2014.
17:35
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Deseta sednica Izvršnog odbora FSS održana je u utorak u SC u Staroj Pazovi a u zaključku sa sednice moglo se pročitati da će se o pitanju novog selektora "A" reprezentacije raspravljati na narednom zasedanju Odbora za hitna pitanja koje će biti održano d

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Najave da bi na današnjoj sednici Izvršnog odbora FSS moglo da bude reči o novom selektoru reprezentacije Srbije pale su u vodu.

Desetom redovnom sednicom IO Fudbalskog saveza Srbije predsedavao je Tomislav Karadžić a okupljeni članovi IO razmatrali su pitanja vezana za inicijativu za promenu sistema takmičenja pod okriljem FSS za sezonu 2015/2016.

Osim promena koje će biti implementirane u Pionirskoj ligi Srbije drugih neće biti u ostalim rangovima takmičenja jer je zauzet stav da pre donošenja zaključaka i promena mora biti obavljena iscrpna analiza.

"U naredna dva meseca, kroz javnu raspravu svih klubova Superlige i Prve lige Srbije, biće odlučeno o najboljem modelu takmičenja i optimalnom rešenju na osnovu dve ponuđene varijante: povećanjem broja baraža i Liga sa 16 klubova i 37 kola, sa plej - ofom i plej - autom" stoji u zaključku sa sednice IO FSS.

Važna tačka današnje rasprave odnosila se na pitanje licenciranja igrača i stanja infrastrukture klubova koji se takmiče u Jelen Superligi Srbije.

"Zaključak je da će u narednih desetak dana, na inicijativu Izvršnog odbora FSS, biti organizovan sastanka sa Zajednicom fudbalskih klubova Super lige i predstavnicim svih klubova pojednačano. Ideja je da se ovo pitanje rešava direktnim razgovorima, jer je to jedini način da se pronađu rešenja za tešku situaciju kada je ovaj akutni problem u pitanju" dodaje se u saopštenju.

Najvažnije pitanje za fudbalsku javnost u Srbiji sigurno je bilo ono koje se ticalo odluke o novom selektoru ali ono danas nije bilo na dnevnom redu uprkos ranijim najavama prvog čoveka "srpske kuće fudbala".

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije danas je doneo odluku da na narednoj sednici Odbora za Hitna pitanja FSS bude reči o izboru novog selektora "A" reprezentacije Srbije.

"Na prvoj sledećoj sednici Odbora za Hitna pitanja FSS, koja će biti održana za u narednih 15 dana, ponovo će se razgovarati po pitanjima licenciranja klubova, kao i izbora selektora 'A' reprezentacije Srbije" stoji u zaključku sa današnje sednice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke