Gardijanovih 60 za budućnost, tandem tinejdžera zbog kojeg Srbija ne mora da brine!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 28.09.2022.
13:30
Izvor: Sportske.net

Velika čast za fudbalere Crvene zvezde i Vojvodine.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Izašla je sada već čuvena Gardijanova lista 60 najtalentovanijih fudbalera na svetu u 2022. godini, a Srbija može biti ponosna na nju.

Čak dvojica fudbalera iz naše zemlje našla su svoje mesto na listi, u pitanju su napadač Vojvodine Jovan Milošević (2005) i vezista Crvene zvezde Jovan Šljivić.

Milošević je privukao veliku pažnju javnosti nakon što je EURO za igrače do 17 godine u Izraelu maja meseca završio kao najbolji strelac, "orlići" su zahvaljujući pet njegovih golova stigli do polufinala prestižnog turnira.

U julu je debitovao i za seniorski tim Vojvodine čiju je omladinsku školu prošao nakon što je stigao iz Čačka.

Njegov saigrač iz selekcije Šljivić pod ugovorom je Crvene zvezde s tim što nastupa za prvi tim Grafičara u Prvoj ligi Srbije, a Gardijan ga opisuje kao "veoma pokretnog i kreativnog plejmejkera jakog na lopti".

Malo je zemalja koje su dobile tu čast da ima dvojicu ili više fudbalera na listi, od država u okruženju primera radi, Hrvatska i Rumunija imaju samo jednog.

Nadamo se da će Jovan Milošević i Jovan Šljivić radosti doneti i u seniorskom nacionalnom timu, ali im do tada predstoji naporan rad...

Čitavu listu Gardijana možete pogledati na njihovom sajtu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke