Generalni sekretar Super lige: "U novoj sezoni najbolji fudbal na idealnim podlogama!"

Autor: Beta Beta
petak 19.07.2019.
13:49
Izvor: Beta

Generalni sekretar Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije Darko Ramovš rekao je da će nastupajuća sezona biti puna izazova, ali da očekuje vidni napredak u organizaciji.

fkvozdovac.rs
fkvozdovac.rs

Povezane vesti

Generalni sekretar Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije Darko Ramovš rekao je da će nastupajuća sezona biti puna izazova, ali da očekuje vidni napredak u organizaciji.

"Nastupajuća sezona će biti puna izazova, ali očekujem da ćemo iz godine u godinu vidno unapredjivati nivo organizacije, poboljšavati uslove za razvoj klupskog fudbala i podizati nivo kvaliteta, ne samo u smislu igre i uslova za igru, nego i uslova za publiku bez koje nema pravog fudbalskog ambijenta", rekao je Ramovš za sajt Super lige.

Prvenstvo Srbije će se igrati kao i prošle sezone, osim što neće biti podele bodova nakon regularnog dela.

"Takmičenje je proteklih godina često osporavano zbog podele bodova u završnoj fazi, pa će biti zanimljivo ove sezone sagledati sve dobre i loše strane modela koji podrazumeva činjenicu da neće biti podele bodova nakon preliminarne faze takmičenja. Sistem takmičenja je uvek bio i biće predmet raznih analiza i zaključaka. Očekujemo da u ovoj godini vidimo nove efekte i imamo jasniju sliku vezanu za tu temu", kazao je Ramovš.

Super liga će posle više godina imati generalnog sponzora, kinesku kompaniju Linglong, a Ramovš je ocenio da nema sumnje da će to u velikoj meri unaprediti takmičenje.

On je naveo da mu je drago što su loši problemi sa terenima u Srbiji prošlost.

"Ove sezone ćemo gledati najbolji fudbal na idealnim podlogama. Reč je o velikim investicijama koje su u najvećoj meri obezbedjene saradnjom Fudbalskog saveza Srbije, UEFA, Zajednice, klubova i lokalnih samouprava. Na ovaj način se po prvi put stvaraju sjajni uslovi za igranje mečeva najelitnijeg takmičenja u fudbalu", kazao je Ramovš.

Super liga je, po njegovim rečima, tu da u bilo kom obliku pruži punu podršku projektima na izgradnji i renoviranju stadiona u Srbiji.

Dodao je da prostora za unapredjenje Zajednice i oba takmičenja uvek ima i da će se truditi da u narednom periodu rad bude još efikasniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke