Golgeterska eksplozija za kraj - Srbija na dvokorak od Evropskog prvenstva!

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.11.2018.
22:33
Izvor: Sportske.net

Pomalo smo i strepeli na poluvremenu, ali drugih 45 minuta razgalilo je malobrojne navijače u Humskoj.

Beta/AP Photo/Mark Baker
Beta/AP Photo/Mark Baker

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije plasirala se večeras u viši rang Lige nacija (Ligu B), a ujedno i u plej-of Lige C, koji vodi ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

''Orlovi'' su na stadionu u Humskoj ubedljivo savladali selekciju Litvanije sa 4:1 i overili prvo mesto u Grupi 4 Lige C, ispred Rumunije koja je u isto vreme slavila u Podgorici protiv Crne Gore sa 4:1.

Prvo poluvreme donelo je slab fudbal, po teškim vremenskim uslovima i na natopljenom terenu. Litvanci su bili bliži vođstvu, pošto su imali najbolju priliku u 32. minutu preko Januševskisa, kada je Rajković uz pomoć prečke sačuvao mrežu.

Naš tim je imao konstantnu inicijativu, ali ona nam nije donela ništa konkretno u prvom poluvremenu.

A onda je selektor Mladen Krstajić odlučio da na teren pošalje Aleksandra Prijovića koji je zamenio Gaćinovića i u nastavku zaigrao u napadačkom tandemu sa Mitrovićem.




Srbija se sada okreće ''redovnim'' kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, žreb kvalifikacionih grupa je početkom decembra, a ako tamo ne prođe, moći će kroz plej-of Lige nacija da se domogne plasmana na EURO 2020. Tamo su nam potencijalni rivali Škotska, Finska i Norveška, pobednici preostale tri grupe u Ligi C.

Srbija: Rajković, Rukavina, Milenković, Rodić, Maksimović, Lukić (od 77. Fejsa), Živković, Ljajić (od 82. Aleksić), Gaćinović (od 46. Prijović), Mitrović.

Litvanija:  Šetkus, Baravikas, Girdvainis, Januševskis, Slavickas, Žulpa, Kazlauskas, Vorobjovas, Sirgedas, Petravičius, Černih.

-         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 21.11.2018
14:24

Čudim se redakciji što meni, kao redovnom pratiocu ovog portala i osobi koja se upušta u komentare na pristojan način, nikad sa psovanjem i vređanjem, bezrazložno ne postavljate komentare, kao nisu u saglasnosti sa pravilima (što nijednom nije bio slučaj), a često ih postavljate sa 14 do 24h zakašnjenja, tako da onda postaju besmisleni. Pritom, objave se kao da su postavljeni pre 20h, npr, što onda deluje kao da nisu privukli pažnju za sate stajanja tu, a u stvari budu po par minuta. I ne naslućujem šta je uzrok, ali ako možete - popravite to malo.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 21.11.2018
02:18

Nas fudbal je umro kad smo odlucili da nam tim mora igrati sa dva zadnja vezna

avatar
magister
Wednesday, 21.11.2018
01:25

I da se prisetim, sa prethodnim selektorom, koga mnogi ovde veličaju, a koga ja - iskreno - nikad ne bih smenio, smo igrali najružniji, najziheraškiji fudbal i sa verovatno najviše sreće od svih selektora, jer smo na svakoj utakmici srećno prošli sa po nekoliko protivničkih promašaja. A osnovna postavka je bila: golman, 3 stopera i dva beka (5 u odbrani) - 2 zadnja vezna, Tadić da nešto izmisli, Kostić da istrči kontru, Mitrović da se s nekim izgura za poziciju. A igrali smo protiv Velsa, Austrije, Irske i Gruzije. Rumunija je po meni na nivou Velsa i Austrije, a Crna Gora makar na nivou Irske, dok je Litvanija tu negde sa Gruzijom. Od kako vodi, Krstajić igra sa jednom ofanzivnom polutkom umesto stopera, zbog čega ima znatno smisleniju igru. Svi oni *stručnjaci*, i novinari i ovdašnji *analitičari*, koji su uglavnom ćutali na defanzivnu postavku Muslina, koja uopšte nije donela i sigurnost u odbrani, nego samo nepovezanu, dosadnu igru, sa puno kikseva i dooooosta sreće, svi neprekidno napadaju Krstajića, iz raznih razloga, skandirajući da nema pojma. Jedan od kamena temeljaca sad je - što nije od početka igrao sa dva špica protiv Litvanije. Ja ću vam odgovoriti. Igra sa dva špica podrazumeva - jednog manje igrača u sredini terena, u građenju igre. Već su se odmarali glavni igrači za iznošenje lopte i građenje igre - Kolarov, Matić, Tadić, tako da bi smanjivanje broja igrača u sredini, po lošem terenu i pod pritiskom, moglo da dovede do nasumičnih napada i nepovezane igre. Logično su ispred dva zadnja vezna, koja obojica imaju potencijal i da igraju polutke, i odigravaju solidno brzo i sa manje telefoniranja u dodavanju od nekih drugih, igrali - Ljajić, kao ideolog igre i Gaćinović i Živković - po krilima. Po meni - krajnje logična postavka. I - nije uspela. Onda je umesto najumornijeg - uveo drugog špica, i nije bilo kasno, celo poluvreme i pobedio. Ne znam kakav će Krstajić biti trener, ne znam ni šta se iza brda valja oko te igre sa Ramadanijem i njegovim igračima, pa i oko smene kapitena pred SP, ali za sada je zaslužio aplauz i postavio osnove i za dobar sastav, i sa skoro 30 dobrih igrača koji konkurišu i sa igrom 4 2 3 1, koja je najčešća i koja - prija timu. Čak je pokušavao da stavi jednog pravog zadnjeg veznog, a da se SMS kao polutka i Živković, kao krilo, smenjuju i popunjavaju poziciju zadnjeg veznog na desnoj strani, pa smo na toj utakmici pred SP izgubili, a on bio izviždan i izvređan zbog toga. A to bi možda bila i najbolja, a svakako najofanzivnija formacija 4 1 4 1, koju možemo da igramo.

avatar
magister
Wednesday, 21.11.2018
00:46

Verovatno najslabija naša utakmica u LN, ali su pritisak, loše vreme, užasna atmosfera oko reprezentacije, koja se i ovde vodi i koja je dovela do praznih tribina, učinili svoje. Rajković - da se malo odmori posle ovoga. Ovo ne rade ni golmani pionira. Ili hvataš ili boksuješ daleko ili boksuješ u korner, a odbijanje lopte na 5m od gola je - diletantizam. Žao mi je, i dalje verujem da će uskoro biti možda i prvi golman, ali mora i neka sankcija, makar na kratko. Mora se naći - bolji desni bek. Meni se za sada sigurnim čine: Stojković, Dmitrović - Rukavina, Gajić, Milenković, Veljković, Spajić, Kolarov, Rodić - Matić, Maksimović, Lukić, Fejsa - Tadić, Ljajić, SMS (možda Pantić) - Živković, Gaćinović, Radonjić, Kostić - Mitrović, Prijović, Jović. Probao bih Srnića iz Zvezde. Ne bih zvao Nastasića i Milivojevića, a svakako bih pozvao Ivanovića, makar za oproštajnu utakmicu. Ali, možda pobedi Ramadani, pa Milivojević postane kapiten, baš je vredno radio za njegovu stvar.

avatar
bosnapd
Wednesday, 21.11.2018
00:21

Koda gledam dobit cete za Euro Francuze i Njemacku.

avatar
T. Henry
Tuesday, 20.11.2018
23:52

I sad ce oci da zamazu narodu kako je postignut ogroman uspeh, a realnost je da bi bila velika bruka da nismo bili prvi jer je grupa prelaka. Ja ne mogu da verujem da prvi strelac nemacke lige nema mesta pa cak i da udje u drugo, neverovatno, potpunu podrsku bi Luka Jovic imao da kaze ne reprezentaciji

avatar
petar000
Wednesday, 21.11.2018
02:14

Pa dobro prosli smo. Nije neki veliki uspeh, ali isto tako nije ni neuspeh kako mi se cini da ti vidis sve ovo. Grupa je bila takva kakva je, nismo je mi birali. Nekako imam utisak da bi neki od vas vise voleli da smo ispali. Mozda nije tako, ali meni neki takav utisak. Kao da vam prosto zao jer nemate nesto opipljivo zbog cega bi pljuvali. Sto se tice Jovica, steta je da su nam svi napadaci u formi, a realno po godinama je on taj koji treba da ceka sansu da neki drugi ne budu u formi. Ne kapiram zasto to dozivljavate kao nekakvu nepravdu, ili sta vec. Naigrace se i on u reprezentaciji, cemu zurba kad i bez njega funkcionisemo dobro? Bitno je da je tu, da je opcija, a sve ostalo ce doci. I taj Mitrovic je bio zamena svakakvima. Znaci igrao je Stoiljkovic i tako neki paceri, a on gulio na klupi pa nista, docekao je da i on zaigra. Sto je najtuznije on je bio zamena igracima koji gol nisu mogli da dosanjaju. Jovic ne igra trenutno iz sasvim normalnih razloga jer napad funkcionise sasvim dobro. Realno nas je taj Mitrovic odveo na svetsko, na svetskom bio jedan od najboljih kod nas, a i u ovoj ligi je na tom istom nivou. Ne kapiram sta ste zapenili sa tim Jovicem? Decko odigrao tri dobre utakmice u citavoj karijeri i eto sad smak sveta zato sto nije starter u reprezentaciji. Istina, trebao je veceras dobiti neke minute u drugom, ali Boze moj, nije. Dobice ih drugom prilikom. Ko je toliko dobar (ako vec jeste), kad tad ce njegov talenat doci na red.

avatar
T. Henry
Wednesday, 21.11.2018
19:29

Mbape 19 godina ne greje klupu starijima u jednoj Francuskoj gde ima milion dobrih napadača, zamisli da je Zuba Ronaldo grejao klupu u Brazilu samo zato sto je bio mladji?! Godine ne trebaju biti razlog, istina je da je Jovic trenutno u najboljoj formi od svih nasih napadaca i nije odigrao tri dobre vec cele sezone igra odlicno kao i na kraju prosle sezone. Morao je da igra u paru sa Mitrovicem bar jednu utakmicu, sad je mogao i morao da proba igru sa dva spica gde je jedan spor a dobar glavom a drugi brzi koji zna sa loptom. Realnost je da Rukavina nije ni za dzumbus ligu a ne za reprezentaciju. Ne pljujem zato sto zelim vec sam samo realan

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 20.11.2018
23:50

Nije dvokorak nego na korak (ali imamo dve sanse). Danas je bitno samo da smo pobedili, "ruzan" dan, tezak teren za igru, protivnik dosao da se brani. Na vreme smo ih otvorili u drugom poluvremenu, ali opet imamo "zute" minute, de smo dozvolili protivniku da zakomplikuje situaciju.
Sad sto se tice zreba za EP, valjda nismo tolki baksuzi da izvucemo Svabe iz drugog sesira.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 21.11.2018
09:28

Na dvokorak jer smo usli u polufinale.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 21.11.2018
18:53

Verovatno su racunali na to da necemo izboriti plasman putem kvalifikacija :-D

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 21.11.2018
18:09

Ako budemo u prvi, il drugi u kvalfiikacija, mi zavrsni turnir nece ni da igramo.

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 20.11.2018
23:46

Mislim da je suvise ocigledno da nam bolje lezi da igramo sa dva spica,a isto tako znam da je to bilo sad I ko zna kad.Prijovic jos jednom dokazao da je sramota sto nije dobijao vise minuta,specijalno na svetskom,pa cak I pored ovih krs reprezentacija on dobio sad na kraju sansu,velika sramota Krstajica ili Kokeze ne znam ni sam vise ko odlucuje.Zasto Aleksic?Zasto ne Jovic barem 15,20 minuta umesto Mitra,stvarno neke poteze ne razumem a trudim se,pa ce sad opet 'magister' da me napadne :)

avatar
Südkurve München
Tuesday, 20.11.2018
23:40

Apel na JNA (?) da izgradi stadion u Humskoj

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 20.11.2018
23:39

Bratski smo podelili prvo mesto, cestitam i jednima i drugima. Dobro, bre, cemu Aleksic, zasto tako? Mogao je da ubaci Jovica i umesto Milenkovica...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 20.11.2018
23:39

Mitrović, Prijović, Ljajić i Živković razbili Litvaniju, a Maksimović odličan svih 90 minuta. Prvo nije jasno zašto ne sa 2 napadača od starta protiv bunkera, drugo zašto Aleksić dobija šansu pre Jovića i treće zašto je uopšte dobio poziv pre Sulejmanija.

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 21.11.2018
00:09

Evo dao sam ti plus :)

avatar
Goran.984
Tuesday, 20.11.2018
23:36

Bravo za drugo polu vreme.... Hoceli vec jednom bilo koji selektor,pa i ovaj krstajic skontati da moramo imati dva spica... Srbijaaa

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 20.11.2018
23:35

Litvanci stvorili 2 šanse i obe preko Rodića, kod prve ga spasio Rajković, a kod druge pomogao Litvancima - Rodić nije za reprezentaciju, a ti si Stojke prvi golman Srbije!

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 21.11.2018
00:10

Rodic jeste za reprezentaciju,a nas prvi golman je Dmitrovic,Stojkovicu hvala za sve,njegovo vreme je proslo.Taman sam te pohvalio,al ne vredi :)

avatar
petar000
Wednesday, 21.11.2018
02:38

Rodic je za reprezentaciju koliko je i Rukavina. Cak, ako pogledas sve ovo vreme u poslednjih par godina Rukavina je nas najpouzdaniji igrac u odbrani. Ni na jednoj utakmici nikakav problem po njegovoj strani nismo imali. Tako da kad gledas iz tog ugla stvarno se namece pitanje da li i ovaj ima mesta kad vecina vas misli da onaj na desnoj nema nikako. Da se ja pitam uvek bi mi Rodic bio pre Kolarova, ali da je u pojedinim trenucima supalj, supalj je. Kazem, jeste za reprezentaciju, bas kao i Rukavina, ali samo iz razloga sto nemamo nista bolje. Za stojkovica se slazem, po meni je on i dalje nas najbolji golman, ali da ne treba da bude vise prvi golman reprezentacije to je cinjenica, dosta je od njega i treba na vreme menjati. S tim sto Rajko meni deluje krajnje nesigurno kada je na golu. Nije los, ali... nekako mi tanko to. Sto se tice dobijanja sanse Prijovica na svetskom, ne znam tacno u kom je trenutku to trebalo da se desi? Sa tom ekipom gde u prvih 11 imas Mitra (koji nam je bio ubedljivo najproduktivniji igrac i u kvalifikacijama i na samom prvenstvu, pa i u ovoj ligi) i SMS-a stavljanje igraca kao sto je Prijovic bi bilo ravno samoubistvu. U svakom slucaju tada je veca presija bila na tome da igra Radonjic, mada ja tacno sto ti kazes i pored toga sto sam se trudio nikako nisam mogao da ukapiram taj zahtev javnosti. Mozda je opravdan, ali ja stvarno ne vidim sta mozes ocekivati da promeni covek koji u pet utakmica napravi jedan dobar potez, a penili ste za njim kao da nam Ronaldinjo sedi na klupi. Sve u svemu, nikada nece biti mesta za sve, bitno je da oni koji izadju na teren odigraju najbolje sto znaju, a sad, da li je to dovoljno, ili dovoljno dobro moze da se sudi tek posle utakmica koje izgubimo. Ovako pricanje napamet ko bi bio bolji je neozbiljno. Druga je stvar sto bih ja voleo u ekipi sve igrace koji imaju veze sa Partizanom, a ti one koji imaju sa Zvezdom. Samo sto to ne znaci ni da sam ja, a ni da si ti u pravu.