Gospodski - Šćepanović poželeo sreću "večitima" i Čuki!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.06.2015.
20:39
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Čelnici Crvene zvezde i Partizana navikli su nas na prepucavanja saopštenjima pa gest predsednika Vojvodine deluje kao pravo osveženje u oči početka nove sezone.

fkvojvodina.rs/DušanJocić
fkvojvodina.rs/DušanJocić

Povezane vesti

Godinama unazad svedoci smo prepucavanja čelnika Crvene zvezde i Partizana putem saopštenja od kojih svaki neostrašćen ljubitelj fudbala dobije nagon za povraćanjem.

Uoči početka nove sezone u kojoj će četiri srpska kluba igrati u kvalifikacijama za evropska takmičenja predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović napravio je gest koji ne smemo da prenebregnemo.

Prvi čovek Vojvodine poželeo je srpskim klubovima uspeh na evropskoj sceni istakvaši da je uzajamna podrška superligaša nešto što mora da postoji kada domaći klubovi prave izlet na međunarodnu scenu.

"Svim našim klubovima koji učestvuju u evropskim kvalifikacionim utakmicama, Partizanu, Crvenoj zvezdi, Čukaričkom i naravno Vojvodini, želim puno uspeha u predstojećem evropskom takmičenju" poručio je Šćepanović.

Već u četvrtak Crvena zvezda, Vojvodina i Čukarički kreću u pohod na grupnu fazu Lige Evrope, dok će Partizan u trećoj nedelji jula odigrati prvu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Koliko god smo veliki i beskompromisni rivali u domaćem takmičenju, što ćemo uvek i biti, sportsko prijateljstvo je pristojan manir, koji treba da nam bude uzajamna podrška kada se borimo protiv inostranih ekipa" dodao je Šćepanović.

Koliko je stav prvog čoveka Vojvodine ispravan najbolje govori podatak da su srpski klubovi lošim izdanjima u evro takmičenjima srozali poziciju Srbije na UEFA klupskoj listi pa zbog toga tri ekipe igraju od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Nadam se uspehu svih naših klubova, jer to će biti deo uspeha celokupnog srpskog fudbala, na veliku radost armije navijača! Budimo mudri, istrajni i hrabri u borbi za uspeh naših klubova, u ime i na ponos srpskog fudbala i Srbije!" zaključio je predsednik Vojvodine.

U četvrtak su na programu tri utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope u kojima će nastupiti srpski klubovi. Čukarički od 20.00 gostuje Domžalama, pola sata kasnije Vojvodina počinje svoj meč sa mađarskom ekipom MTK u Budimpešti, a Crvena zvezda pred svojim navijačima od 20.45 dočekuje Kairat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 01.07.2015
09:33

Srecno i vama!

avatar
Volem Vosu
Wednesday, 01.07.2015
02:57

Uvek sam navijao,a i uvek cu navijati za nase klubove kada igraju protiv inostranih. Nije mi jasno kada neko iz Srbije navija protiv naseg kluba u Evro utakmicama. Bicu u Madjarskoj kada Cuka i Zvezda budu igrali svoje meceve,ali sam,zaista,svim srcem uz njih. A i uz Partizan kada bude igrao svoj mec, Napred Srbi!

avatar
Džoni-Grobar
Wednesday, 01.07.2015
01:26

Svaka čast, zaista sportski i gospodski gest!

avatar
Tuesday, 30.06.2015
22:08

Pa hvala Bogu, utakmice naših klubova u evro takmičenjima su interes Srbije i normalno je poželeti sreću!

avatar
Bata
Tuesday, 30.06.2015
21:28

Napred Srpski klubovi! Navijači budimo Srbi i navijajmo za naše protiv stranaca.