Grgić mučio Radnički, ali je Lalat uspeo! Kragujevčani slave 100 godina postojanja u Super ligi!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 29.05.2022.
17:55
Izvor: Sportske.net

Ekipa kragujevačkog Radničkog ostaje u Super ligi Srbije i za sezonu 2022-23!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nenad Lalatović je uspeo. 

Preuzeo je tim u sredini sezone kada je Radnički bio poslednjeplasirani tim, stigao do baraža i - prošao do opstanka u Super ligi Srbije. Radnički je bio bolji u dve utakmice od pančevačkog Železničara ukupnim rezultatom 3:2, u prvom meču u Smederevu je bilo 1:3 za Kragujevčane, dok su danas izabranici Nenada Lalatovića odigrali nešto slabiji meč, poraženi su na "Čika Dači" 0:1, ali i to je dovoljno za slavlje. 

Na kraju i "Lalate, ostani!" sa tribina, čini se dovoljno i za suze stratega Radničkog. 

U prvom poluvremenu šanse na obe strane, i jedni i drugi su bili prilično agilni u napadu, a Radnički je prvi pretio sa par ozbiljnih akcija bez ikakvog učinka. Na drugoj strani je Grgić bio taj koji je bio najagilniji, pretio je omladinski reprezentativac Srbije u nekoliko navrata i konačno pogodio mrežu njegovog saigrača iz reprezentacije Ognjena Lukića. 

Igrao se 26. minut kada je Dario Grgić dobio upotrebljivu loptu u kaznenom prostoru, nije mu mnogo trebalo da se namesti, pogodio je iz prve mrežu Lukića za 0:1, odnosno 3:2 za Radnički u tom trenutku. 

Napominjemo da se golovi u gostima vrednuju u ovom baražu, pa je Železničaru bilo potrebno da postigne minimum tri. 

Radnički je imao kolosalnu šansu preko Ubiparipa koji je nakon sjajne akcije Tomića i Mirića šutirao pravo pod prečku, ali je golman Živković fenomenalno odbranio njegov udarac, lopta je potom udarila u prečku. 

Samo par minuta kasnije nova šansa za Radnički kada je Kovačević mogao bolje da reaguje iz blizine, a na drugoj strani u samom finišu poluvremena nova velika šansa za Grgića koji je iz izgledne situacije izašao ovoga puta kao gubitnik iz duela sa mladim Lukićem koji je odlično odbranio njegov udarac sa oko 7-8 metara. 

U nastavku dosta nervoze Nenada Lalatovića, bilo je očigledno da je ljut na svoje izabranike, a Železničar ovoga puta nije lako stizao do gola Radničkog. I onda od 70. minuta ofanziva gostiju, Balaž je imao dobru akciju nakon čega je Lukić dobro odbranio, a onda i Petrović šutira pravo u golmana Kragujevčana. 

Vremena je bilo sve manje, Radnički je bio sve bliže opstanku, na kraju ga i slave sa 7-8 hiljada navijača koji su danas došli na "Čika Daču", ali sa nešto gorčim ukusom jer danas ekipa Nenada Lalatovića nije bila na najvišem nivou. 

Još jedna jako bitna napomena, Radnički će dogodine proslaviti 100 godina postojanja, i to baš u Super ligi Srbije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke