''Grobari'' o krucijalnim stvarima, ima i kritika... (TVITOVI)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.08.2020.
22:49
Izvor: Sportske.net

Naravno, zadovoljstvo zbog ubedljive pobede je prisutno, ali se primećuju i još uvek postojeće slabosti.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Posle poraza od Novog Pazara, Partizan večeras nije smeo da dozvoli nikakav kiks na svom terenu protiv Javor Matisa. Ovoga puta, ekipa Sava Miloševića je uspešno obavila posao, slavila je sa 4:0 i donela olakšanje i sebi i svojim navijačima.

Pristalice crno-belih su u velikom broju iznele svoje utiske na društvenim mrežama, a u prilogu smo izdvojili neke od njihovih komentara.

Ima pohvala, ali i kritika.
-
Baner
-
- - - - -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlada Mutavi
Monday, 10.08.2020
23:16

Od timske igre ni "T". Sve što je urađeno, urađeno je na osnovu kvaliteta pojedinaca. Ne mogu da razumem kako neko ko se bavi trenerskim poslom ne može da shvati da je posed lopte na utakmici veoma bitna stvar. Gledam protiv javora, a ni u prve dve utakmice ništa niuje bilo bolje, lopta se šalje što dalje ka protivničkom golu. Znači preskače se sredina, preskače se organizacija napada i u većini slučajeva, ta lopta se preda protivničkim odbranbenim igračima. Kretanje bez lopte i njuđenje je blago rečeno užasno. Kratki i brzi pasovi sa jednim, eventualno dva kontakta su temelj igre svake jače zapadnoevropske ekipe. Ali naravno, igrač kod koga je trenutno lopta, bez obzira na kom delu terena bio, uvek ima bar dve - tri mogućnosti da nekom prosledi loptu. Kod nas dobro poznatu rečenicu "svi su nam igrači dobro pokriveni" jednostavno ne prihvatam kao realno objašnjenje. Ukoliko igrači trče bez lopte, osvajaju prazan prostor i automatski prave optičku većinu na terenu, nikada ne mogu biti dobro pokriveni. Ukoliko se u takvom sistemu igre ukope i bekovi, onda je svakoj suparničkoj ekipi veoma teško da parira, bez obzira za koji se način igre opredelila. Čak ni "čuveni bunkeri" su takvoj situaciji nešto što se veoma lako rešava.
Nažalost, mi ćemo još godinama igrati kao mnoge prosečne trećerangirane ekipe.

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 10.08.2020
10:05

Ne raduje se Savo zna kako će da pobede ovu utakmicu,razmišlja kako će one na kojima neće biti moguće primeniti "dogovor" iz svlačionice

avatar
Petar Petar
Monday, 10.08.2020
00:45

Ovaj Vitas je rupetina ogromna. I veceras je u par navrata pokazao da njemu jednostavno nema mesta u prvoj postavi. Nista on od Vujacica nije bolji - naprotiv. Rajko moze na beku u ovakvim utakmicama, na ozbiljnijim nema sta tu da trazi, nije ni Urosevic idealno resenje, ali je bolje za teze utakmice. Jeste da napred pojma nema, ali.. Sve u svemu, daleko je ovo veceras od rapsodije, prva dva gola prilicno srecna i na snalazljivost Sadika uz ogromnu gresku golmana javore. Drugo poluvreme je kao neko odradjivanje posla, ali je primetno da svih jedanaest igraca ne trce podjednako. Scekic mora da igra, jer kad njega nema u vezi je takva rupa da to ni deset stopera ne mogu da pokrpe. Bolje jeste nego na prve dve, ali daleko od nekakve spektakularne partije. Mislim da cemo na gostovanju ponovo imati ogromnih problema. Nadam se da gresim, ali nisam preterani optimista i pored cetiri komada. Velika misterija mi je Suma koji svaku loptu odigrava na prvu, a realno bi on trebao malo da je ima vise u nogama, s tim da kad je pokusao da igra na taj nacin svaku je prodao u opasnoj zoni. On je takodje igrac za neke drugacije utakmice, slabo se snalazi kada su odbrane postavljene.

avatar
Lazar Pešut
Sunday, 09.08.2020
22:55

Miletic je pre svega stoper, i on je najbolji na toj poziciji. Lutovac na desnog beka, kao stoperi Banjak i Miletic, na levom beku Urosevic. Najbolja defanzivna postava