Grof pred Sasuolo: ''Ne goji se prase uoči Božića!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.08.2016.
14:58
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović uveren da njegov tim ne može da odigra onako lošu utakmicu kao u Italiji, uz nadu da će se njegovi igrači iskupiti sutra pred svojim navijačima.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je cilj njegove ekipe da pobedi italijanski Sasuolo u revanšu baraža za Ligu Evrope, ali da ne želi da bude nevaspitan i kaže da će crveno-beli pobedili sa 4:0 ili 5:0, iako je u fudbalu "sve moguće".

"Izvukli su nas napred u prvoj utakmici, imali su mnogo prostora, imaju brze igrače koji su nas kaznili.

Mi sutra moramo da pobedimo.

U fudbalu je uvek sve moguće ali ne bih želeo da budem toliko nevaspitan i kažem da ćemo da pobedimo 4:0 ili čak 5:0.

Bitno je da se mi borimo da pokažemo volju, da pružimo maksimum. Nadamo se da će sreća biti na našoj strani",
rekao je Božović na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Fudbaleri Zvezde sutra od 20.30 u Beogradu igraju protiv Sasuola, revanš utakmicu baraža za Ligu Evropa. Prošlog četvrtka u prvom meču italijanski tim je pobedio sa 3:0.

"S obzirom na to kako smo odigrali prvu utakmicu protiv Sasuola, nadam se da ne možemo da odigramo gore od toga, da ne možemo da odigramo dve tako loše utakmice.

Bilo bi dobro da sutra pobedimo i da se iskupimo navijačima koje smo mnogo razočarali u prvoj utakmici.

Nisam imao velika očekivanja, ne zato što je ova ekipa loša već zato što se prase ne goji uoči Božića.

Tako i sa ovom ekipom, ne može preko noći da se pravi ekipa, za to je potrebno vreme. Nit smo mi toliko loši, niti je Sasuolo toliko dobar kao što je bio u prvoj utakmici",
rekao je Božović.

Trener Zvezde podsetio je da klub u poslednjih 10 godina nije igrao u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

"Koliko se sećam, Zvezda je poslednji put igrala Evropu 2006. godine. Prošlo je 10 godina i nije bilo Evrope i vi sada pišete kao da samo ove sezone neće biti Evrope.

Proglasili ste maltešku ekipu za lošu, da je Ludogorec loša ekipa, a Sasuolo, to što nema zvučna imena, to je druga stvar.

Sasuolo je prethodne sezone bio najveće iznenađenje italijanskog prvenstva i moramo biti oprezni. Njihov gazda je ove sezone prodao igrače za 42 miliona evra, a kupio za 45, dakle uložio je tri miliona",
naveo je on.

Upitan da li bi sutra došao na stadion da je prosečan navijač Crvene zvezde, Božović je odgovorio potvrdno.

"Moj klub igra protiv jedne italijanske ekipe i šta to mene briga što je Miodrag Božović trener. Ja bih sutra došao da gledam moju Zvezdu, koliko god dobra ili loša ona bila", rekao je on.

Novinare je zanimalo i da li će biti promena ako ekipa ispadne iz Evrope.

"Ovde se sve radi stihijski, možda će da dođe neka stihija i sve da nas počisti. Mi pripremamo sledeću utakmicu, a to je protiv Sasuoloa, a ako preživimo pripremaćemo utakmicu protiv Novog Pazara. To je daleko, za dve, tri godine, pa ide pauza, ima vremena za sve", rekao je trener Zvezde.

Upitan na čemu zasniva optimizam da Zvezda sutra može da pobedi, Božović je odgovorio da ekipa želi da pokaže da je prvi meč u Italiji bio prolazna slabost.


"Realne osnove za to su što smo mi Crvena zvezda, što ćemo sutra igrati na našem stadionu, što ćemo imati podršku i to što nismo odigrali našu najbolju utakmicu u Italiji. Želimo da pokažemo da je prva utakmica u Italiji bila prolazna slabost", rekao je on.

Božović je dodao i da bi ekipi mnogo značilo da postigne gol u prvih 15 minuta utakmice.

"To bi sigurno mnogo značilo, dobili bismo na samopouzdanju. Videli ste sinoć kako je Roma odigrala, jako kvalitetno, ali imala je dva crvena kartona. Ko zna u kom pravcu može da ode sutrašnja utakmica, razne stvari mogu da se dogode, da se mnogo toga poremeti", rekao je Božović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Wednesday, 24.08.2016
22:04

Samo za jedno si u pravu, treba da navijamo za nasu Zvezdu iako si joj ti trener. Ali ako i ovu utakmicu odigramo onako lose treba da odes.

avatar
MarkoSi
Wednesday, 24.08.2016
19:51

Za jedno je Grof u pravu, sutra igra moja Zvezda i ja ću biti na stadionu. Nije bitno da li je klub iz Italije, Španije, Gane ili Paragvaja jer ja ne gledam protivnike već Zvezdu. Za drugo nije u pravu jer je Zvezda imala na raspolaganju gotovo kompletan tim od prošle sezone pojačan za Fibela (Kahriman-Cvetković-Ristić-Fibel-Rendulić-Le Talek-Donald-Katai-Srnić-Plavšić-Babunski) tako da je priča o gojenju praseta uoči Božića besmislena. Mislim da je upravo trenerov kiks pre svega ulazak u meč spuštenog garda i preterano ofanzivno, ali i uporno forsiranje Ruiza i Moučea koji niti su uigrani sa ostatkom tima niti su fizički spremni.

avatar
Wednesday, 24.08.2016
19:43

Grofe, da si smesan, nisi...

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 24.08.2016
19:12

Da li je danas predssednik Kazahstana poklonio vučiću dres Kairata?

avatar
Wednesday, 24.08.2016
19:41

Zao mi te je, iskreno...

avatar
Đorđe Čvarkov
Wednesday, 24.08.2016
19:43

Naravno, kada bude išao u Poljsku isto će dobiti dres.

avatar
Patrick Bateman
Wednesday, 24.08.2016
18:33

Grofe ne lupaj. Svi igraci su ti ostali od prosle sezone i dobio si plus pojacanja koja si sam hteo. A i to nase prase ima 10 godina i nikako da se ugoji :D

avatar
Casus Luciferi 60:12
Wednesday, 24.08.2016
16:34

taj tim je pobedio jedan juventus a ti kazes nisu tako dobri

avatar
Đorđe Čvarkov
Wednesday, 24.08.2016
16:43

Normalno da će da pobedi Juventus, nema veće mafijaške lige od Italijanske nisu im ravni ni Holanđani...

avatar
Đorđe Čvarkov
Wednesday, 24.08.2016
18:00
avatar
Casus Luciferi 60:12
Wednesday, 24.08.2016
17:10

ne razumem o cemu ti je poenta brate. kakve veze sad to ima sa tim sto su ih pobedili?

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 24.08.2016
16:12

Човек је у прави а због тога га мрзе њему недорасли.

avatar
Wednesday, 24.08.2016
16:04

Grofe, ovo ti je jedna od normalnijih izjava. Ali znaj i da ljubav ima kraj..To se desilo, prelomilo u srcima mnogih navijača. I to ste morali znati unapred. Ono protiv Sasuola je bilo ružno. Ali, nije to samo jedna utakmica. Seti se Kairata, OFK Beograda, Borca, Napretka, itd. To se ponavlja. Korektnop je da nam kažeš istionu, ali na jedan egzaktniji način, kako tom priliči jednom treneru Zvezde, a ne ovako u narodnim izrekama... Da si trener sa čvrstim karakterom, neki igrači koji su slabo odigrali pet utakmica u kvalifikacijama, nebi dobili šansu da igraju u šestoj, niti u bilo kakvj. Uprava neka oformi drugi tim koga će da vodi nekidrugi trener, ali to tebe nebi trebalo da zanima. Što se tiče domaćeg terena, to više nije faktor. Imal su ovi igrači podršku i u Italji pa im nije vredelo. Plus, velikom broju stranaca domaći teren ništa ne znači. Znači samo ono: ILI SI LAV ILI NISI LAV! Najzad, POBEDA JE IMPERATIV radi ugleda Zvezde, dok je plasman nemoguća misija. A ako se dsi, to je čist ćar. ,

avatar
Kucky Dog
Wednesday, 24.08.2016
15:48

Ajde uništitelju Crvene Zvezde prestani s tim pucanjem u prazno. Jadni tvoji naslednici kad im u zaostavštinu ostaviš dugove (mislim na ove strance što su došli ovde zbog para a nisu se pošteno ni oznojali). Umesto da forsiraš omladinsku školu i praviš vrhunske igrače, ti dovodiš otpatke iz Rostova i pojačanja iz druge ruske lige i to,za naše uslove, ne mali novac.

avatar
drakce007
Wednesday, 24.08.2016
15:27

Nije moje da sudim, niti sam kopententan za tako nesto, ali posluzicu se jednim starim, nepisanim pravilom u sportu: ekipa koja pobedjuje se ne menja! Aludiram na proslogodisnju ekipu Zvezde koja je iznela glavnicu sezone, tim u kojem je veci stepen koherentnosti u odnosu na ovu ekipu koja je igrala evropske kvalifikacije. Kad je bilo evidentno da Ruiz, Mouce, Kanga i Fibel nisu u formi, zasto su oni stalno igrali? Gde je tu Plavsic, gde je tu Orlandic koji je pokazao da je bolji spic od Sikimica... Prase se ne tovi pred Bozic, to je tacno, ali zasto onda nije iskoriscena prilika da igra ekipa koja je osvojila titulu uz eventualno 1-2 igraca koji su dosli... a ne cetvorica....?Ne kazem da su gore- pomenuti losi igraci iz mog ugla gledanja, ali jednostavno, ako nista drugo, nisu uigrani sa ostatkom ekipe. I mnogi kazu da se vidi nedostatak Grujica. Vidi se, istina, ali jedan igrac ne sme da, svojim odlaskom toliko poremeti koncepciju i rezultate igre Zvezde. Tu je onda kriva uprava koja ga nije pustila da odmah ode, ili da umesto njega ubacuje igraca koji je projektovan kao zamena, kako bi isti imao vremena da se uigra sa ostatkom ekipe... imali smo vremena, ali smo ponovo, ovog puta zaista bespotrebno nagomilali igracki kadar, i to igracima sa jakim platama. I sta sad, Zvezda se ne plasira u Evropu, ti igraci nece dobijati platu, a morace da igraju. Tuzice klub, otici ce bez obestecenja dok ce nasi ostatk ekipe biti nezadovoljan i minutazom i platama... i onda ode pola i vise tima uz debeli minus da bankovnom racunu... i sta onda? Opet Jovo na novo...

avatar
Đorđe Čvarkov
Wednesday, 24.08.2016
16:36

Ekipa je i pri kraju prošle sezone počela da podbacuje malo gde je čak i počela da se klima prva pozicija posle podele bodova. Orlandić pokazao da je bolji napadač od Sikimića jesi li siguran? Sikimić veoma iskusan napadač što se videlo onim golom u derbiju. Ne bih rekao da je odlazak Grujića poremetio ekipu a što se tiče Plavšića ne znam koliko je tačno ali postoji priča da je odstranjen iz tima jer nije poštovao dogovor sa trenerom pri igri. Moralo je se probati sa strancima kao što nadam se vidiš Kanga je pun pogodak, igrači su dovođeni bez obeštećenja sem Moučea koji je na pozajmici. Nagomilani su igrači jer se igra na dva fronta kao što je i moglo da se vidi sastavom u ligaškim mečevima.

avatar
drakce007
Saturday, 27.08.2016
04:45

Ne znam, po mom ukusu je nekako vise Orlandic. Nekako mi deluje okretnije i spretnije od Sikimica, inace, zaista je prelep gol postigao. Ma okej je to sto je pokusavao sa strancima, ali ako nista drugo, ako vidis da im ne ide, pa nemoj ih ubacivati. Aludirao sam na ekipu koja je iznela glavnicu sezone, u smislu, ako nista drugo, makar se bolje poznaju, znaju gde se koji od njih krece, sta da ocekuju, koji potez, kakvu loptu. Razocarali su me neki.Konkretno, Moucea- eto, on cak nije igrac Zvezde, niti mi polazemo prava na njega. Zasto igra kad em ne doprinosi, em nista necemo zaraditi. Kanga je svakako top asistent u najavi, samo da izbaci bunt iz sebe.