Hoće li i Rosicki napasti Zvezdu? Evo šta kaže Stramaćoni!

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.08.2017.
18:03
Izvor: Sportske.net

Trener praške Sparte Andrea Stramaćoni i fudbaler Tal Ben Haim obratili su se novinarima pred sutrašnju utakmicu protiv Crvene zvezde.

Epa/Daniele Mascolo
Epa/Daniele Mascolo

Povezane vesti

Češki tim doneo je veoma nepovoljan rezultat iz Beograda, gde ih je Crvena zvezda savladala sa 2:0, pa im u revanšu preostaje ofanziva ukoliko žele da se nađu u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Toga je svestan i trener Sparte Andrea Stramaćoni, koji istovremeno poziva i na oprez, jer bi primljeni gol njegovom timu posao učinio dvostruko težim.

''Moramo ići ka svom cilju, ali bez naglih reakcija. Za revoluciju treba vremena. Moramo da igramo ofanzivno, ali to ne znači da treba da napadamo bez razmišljanja. Moramo svih 90 minuta da budemo koncentrisani'', izjavio je Stramaćoni.

On sutra neće moći da računa na par igrača koji su bili u startnopj postavi u Beogradu.

''Vatajelu i Kaja mi nisu na raspolaganju, Sural je bio na ultrazvuku i čak i u vezi njegovog nastupa nemam pozitivnih vesti'', istakao je Italijan.

Navijači Sparte nadaju se da će, za razliku od prvog meča, ovoga puta nastupiti i prva zvezda tima, Tomaš Rosicki.

''Što se tiče Tomaša Rosickog, još uvek razmišljam, ali će svakako biti u konkurenciji za sastav'', poručio je Stramaćoni.

On je dodao i da je tokom karijere nastupao na velikim stadionima, ali da odavno nije doživeo atmosferu i energiju sa tribina kao proteklog vikenda u duelu Sparte i Bohemijansa (1-1). Uveren je da će tako biti i sutra protiv Zvezde.

Izraelac Tal Ben Haim je jedno od brojnih Spartinih pojačanja ovog leta. U Beogradu je igrao u drugom poluvremenu, sutra će biti u startnoj postavi.

''Fudbal je jednostavna igra. Izgubili smo 0:2, nismo igrali kako smo želeli u prvoj utakmici i nismo videli Spartu koju želimo.

Moramo sutra da budemo jači, agresivniji, da osvojimo sve duele. Jednostavno, moramo da igramo bolje i da se popravimo u svim aspektima.

U revanšu ne smemo da pravimo greške, svi verujemo da ćemo uspeti, iako smo izgubili u prvom meču'',
poručio je Ben Haim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke