Hoće li se Partizan opet pojačavati na ''Karađorđu''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.01.2015.
10:50
Izvor: Sportske.net

Pre godinu dana, zimski prelazni rok u Srbiji obeležili su transferi pojedinih fudbalera, ali i trenera Vojvodine u ekipu beogradskog Partizana. Ove zime ima ozbiljnih nagoveštaja da bi taj trend mogao i da se nastavi.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Podsetimo, pre godinu dana, Marko Nikolić je klupu Vojvodine zamenio Partizanovom, ali je to bio samo početak transfera sa ''Karađorđa'' u Humsku.

Za Nikolićem su u Partizan stizali i napadač Petar Škuletić, zatim odlični bek Miroslav Vulićević, kao i štoper Branislav Trajković.

Izuzev poslednjeg, koji je letošnjim ispadom protiv Ludogoreca sebi otvorio izlazna vrata Partizana, ostali su opravdali svoj dolazak.

Škuletić je najbolji strelac Partizana i Superlige, a Vulićević je do povrede ligamenata kolena u večitom derbiju bio najbvolji desni bek lige, a stigao je i do reprezentativnog dresa.

Šta možemo da očekujemo ove zime?

Odmah po okončanju jesenjeg dela sezone, u medijima je počeo da se najavljuje prelazak Envera Alivodića iz Vojvodine u Partizan. Međutim, usledila je promena rukovodstva u Partizanu, onda bura oko navodne smene trenera, pa su i priče o Alivodiću utihnule.

Ali, ono što se ovih dana pominje kao aktuelna mogućnost, jeste interesovanje crno-belih za Mijata Gaćinovića, mladog reprezentativca Srbije i uz Lazara Veselinovića, najboljeg strelca Vojvodine u jesenjem delu prvenstva.

S obzirom da je Veselinović već otišao u Južnu Koreju, Vojvodina se neće tek tako odreći i jednog od svojih najvećih 'bisera', a i veliko je pitanje da li Partizan ima finansijskih mogućnosti da angažuje igrača Gaćinovićevog kalibra.

''Novosti'' prenose da bi Vojvodina mogla da ostane bez još dvojice svojih talentovanih igrača, poput Poletanovića, za koga se interesuje Genk i Babića, kod koga je i dalje aktuelna priča u vezi sa Sampdorijom, gde je ''viđen'' još letos.

S druge strane, Novosađani će na početak priprema dovesti trojicu stranaca na probu. U pitanju su Fuad Ibrahim, Amerikanac etiopskog porekla, zatim Brazilac Vitinjo i Kamerunac Meri, sve ofanzivni fudbaeri.

U svakom slučaju, i ove zime će biti zanimljivo na ''Karađorđu'', a videćemo da li će od svega toga imati koristi i Partizan, ili će aktuelna uprava Vojvodine prekinuti prošlogodišnju praksu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 04.01.2015
12:15

Mozete da me pljujete koliko hocete ali ja ne bih voleo da dodje Mijat. Malo sam se raspitao o decku i mali je zvezdas ALI ne i profesionalac. Partizan bi mu bio samo odskocna daska, ne bi se on Partizanu dao kao Stojke na primer. Dovesti ga samo zato sto je talenat je greska. Mislim da je u evropi mnogo veca zarada nego od prodaje igraca. Uci u LS i prezimiti, u LE ili LS, nebitno, donosi mnogo vise novca nego prodati tri klinca, prema tome, ja sam vise za kupovinu dobrih igraca u najboljih igrackim godinama koji ce nas uvesti u LS, uzimati bodove i tako zaraditi nama za zivot, a oni opet sa 26/27/28god mogu biti prodati. Klince mozemo da prodamo ali ne i da napravimo iskorak u evropi, a to ne vodi nikuda sto se do sad dokazalo nekoliko puta.

avatar
Jaka Blazic
Sunday, 04.01.2015
13:45

Nije profesionalac,sta je sa tobom covece? Decko je postigao 8 golova a 95 je godiste bre. Koliko su postigli Zivkovic i Pantic? Koliko Jovic i Ristic? 0 Decko uopste nije zastupljen u novinama a najbolji je igrac od svih pomenutih,i dace Bog da dodje u Zvezdu

avatar
Aleksandar St.
Sunday, 04.01.2015
16:37

pa zivkovic nije ni zaduzen za golove u partizanu kao i pantic.....ko je najbolji igrac videlo se ep gde je zivkovic bio daleko najbolji nas igrac i cim je vracen nazad u partizan videlo se koliko nam fali.....dobar jue gacinovic ali od zivkovica i pantica nije bolji....

avatar
Pera Zambula
Sunday, 04.01.2015
15:13

Sanse da dodje u Zvezdu su 0 posto, a i sam si govorio kako on kosta 2,3 miliona :) Sta Zvezdana sada ima 3 miliona za njega :)