Ilić potvrdio, Čukarički će napasti Zvezdu

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 28.08.2021.
16:25
Izvor: Sportske.net

Čekamo utakmicu koja bi mogla da bude veoma bitna za razvoj situacije u Super ligi Srbije.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Saša Ilić je pred dolazak Crvene zvezde na Banovo brdo istakao da je svestan kvaliteta protivnika, ali da želi da njegov tim napadne ekipu koja će igrati grupnu fazu Lige Evrope. 

"Znamo ko nam je rival, ne treba trošiti mnogo reči o kvalitetima Zvezde. Krenuli su vrlo dobru u sezonu, izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, odigrali vrlo dobro oba meča protiv Kluža... Nisu se štedeli ni u revanšu, slavili su i u Rumuniji, sigurno sa velikom dozom samopouzdanja stižu na Banovo brdo. Isto važi i za nas posle pobede u Kragujevcu, svi preduslovi za kvalitetan meč su tu", istakao je Ilić. 

Kaže i da je ovo samo jedan od mečeva u nizu. 

"Na nama je da se suprotstavimo velikom rivalu, da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže. Čukarički nije klub koji će se braniti protiv bilo koga, pa ni protiv Zvezde. Svakako ćemo ići na pobedu, ali ovo je samo jedan meč, biće ih još mnogo do kraja prvenstva, svaki je jednako bitan", rekao je Saša Ilić. 

Osvrnuo se i na gostovanje Radničkom iz Kragujevca prethodnog vikenda kada je Čukarički slavio ubedljivu pobedu, jednu od najubedljivijih na "Čika Dači" koje je neki klub ostvario. 

"Nismo imali mnogo vremena za pripremu utakmice, odradili smo tek nekoliko treninga sa ekipom pred taj duel. Momci su pokazali karakter, ispunili su zadatke koje su dobili pred meč, na kraju smo ostvarili važnu pobedu. Nije lako igrati u Kragujevcu, pred publikom koja uvek daje veliku podršku domaćem timu", rekao je Ilić. 

Nastavio je u istom ritmu o Kragujevčanima. 

"Mnogi će tamo gubiti bodove, pa je ova pobeda zbog toga još značajnija. Sve ono što sam znao o Čukaričkom, sada sam imao priliku da se na licu mesta uverim u to. Stvari u klubu odlično funkcionišu, na meni i mom stručnom štabu je da samo razmišljamo o treninzima i utakmicama. Tačno se zna ko šta radi i ovo je model po kojem jedan fudbalski klub u Srbiji treba da funkcioniše", rekao je Ilić. 

Posebno će biti interesantan duel Dejana Stankovića i Saše Ilića. 

"Sada smo u drugačijim ulogama, Dejan je već postigao zavidne rezultate, čestitam mu i na plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope. Bili smo veliki rivali na terenu, sada ćemo to biti i na klupama naših timova. Velika je stvar za srpski fudbal mogućnost da imamo dva predstavnika u Ligi šampiona, a ukupno pet u Evropi. Želim mnogo uspeha Crvenoj zvezdi i Partizanu na međunarodnoj sceni", rekao je Ilić. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke