Iliev o nikad stabilnijem Partizanu: "Mislili su da nam gori"

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 01.02.2021.
10:15
Izvor: Sportske.net

Operativac crno-belih ponosno ističe stanje u Humskoj.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nekadašnji sportski direktor Partizana, a sada operativac u klubu, Ivica Iliev vrlo zadovoljno otkriva da su crno-beli ove zime odbili ponude za tri najbolja fudbalera - Sejdubu Sumu, Takumu Asana i Sašu Zdjelara.

Zahvaljujući činjenici da je klub iz Humske tokom prošle godine ostvario tri velika transfera ugovorivši prodaju Strahinje Pavlovića, Filipa Stevanovića i Umara Sadika, finansijska pozicija dozvolila je određenu vrstu lagodnosti ove zime.

"Imali smo nekoliko poziva: za Sašu Zdjelara, Sejdubu Sumu i Takumu Asana. Iz Turske i Rusije za reprezentativca Srbije, iz arapskog sveta za Gvinejca, iz Turske za Japanca. Ti klubovi, pod izgovorom korone, bili su limitirani iznosima, verujući da Partizanu, finansijski nikad boljem u poslednjih deset godina, "gori", ali... U startu su ih naši zahtevi udaljili od eventualnog posla. Ponavljam, bili su spremni da plate dovoljno za neka prošla vremena, međutim, u ovom trenutku nama su Zdjelar, Suma i Asano bitniji kao igrači Partizana, nego taj novac. Hvala bogu, ne moramo sve da prihvatimo. U poziciji smo da čekamo vreme finansijske stabilnosti u Evropi", otkrio je Iliev za Sportski žurnal sumirajući kraj priprema crno-belih u Turskoj.

Dodao je da će Partizan u skladu sa vrlo dobrom situacijom dočekati letnji prelazni rok.

"Nismo morali da padamo pod uticaj nemaštine, spuštamo zacrtane cene za naše igrače. Mirno čekamo leto i pijacu, identično turbulentnu kao 2020. Veliki deo posla uradili smo neposredno po dolasku Aleksandra Stanojevića, početkom oktobra angažovali smo šest igrača", rekao je Iliev.

Priznao je da je najveće letošnje pojačanje Žan Kristof Baebek i dalje ispod nivoa kakav može da bude.

"Sad je na 50 odsto. Za ozbiljan fudbal – malo. Zamislite ga na 70-80, koliko će da bude dobar i šta će sve da nam donese. Svi stranci, izuzev Evertona i Natha, imali su traljav početak. Sadik prva dva meseca nije mogao da postigne gol, Tavambi su se smejali: 'Kolika mu je glava'. Za Leonarda: 'Ovaj ne može da stoji, dva meseca je bio na plaži'. Rikarda je neko nazvao rodom. Da ne pričamo o Sumi", rekao je bivši fudbaler.

Iliev se posebno šepuri na priču o Sadiku, koji blista ove sezone u Almeriji.

"Ugovor je takav kad bi Sadik u ovom trenutku otišao iz Almerije Partizan bi imao 40 odsto od tog iznosa, umanjeno za 5.000.000, koliko smo već dobili. Tako da, ako bi se pojavila priča od 40.000.000 koja kruži, od 35.000.000 evra, 40 odsto je 14.000.000 evra. Plus onih 5.000.000, dolazimo do 19.000.000, plus bonusi. Ako Almerija na leto uđe u Primeru, 30 odsto su fiksna 3.000.000 evra. Ostalo bi još deset odsto od narednog transfera. Najrealnije je da dođemo do 9.000.000, plus deset odsto od pominjanih 40.000.000 za prodaju. Ukupno između 13.000.000 i 14.000.000", otkriva Iliev.

Za kraj razgovora otkrio je da su za Zdjelara postojala interesovanja iz Turske i Rusije, ali da on čvrsto ostao pri stavu da želi damo u "lige petice".

To će izvesno rezultirati novim ugovorom za neumornog vezistu crno-belih.

"U kontaktu smo sa Zdjelarovim agentom, sve ide u pravom smeru, ne bi trebalo da bude nikakvih komplikacija. Pogotovo što obe strane žele da udovolje drugoj. Partizan – Sale da bude zadovoljan. Zdjelar – da klubu ne napravi bilo kakvu štetu. Za Zdjelara ja postojalo interesovanje, ne iz „liga petice“. Bio je izričit – samo tamo. Poštujemo Sašinu želju. Dotle, da nas predvodi, kao i dosad, na najbolji mogući način", zaključio je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 01.02.2021
23:18

Pre nekoliko dana je pisalo (preneseno iz španskih medija, a tamo klubovi ne smeju da iznose neistine, jer je kontrola stroga i vrši se ozbiljan nadzor nad finansijama) da Partizan ima 40% od prodaje, ukoliko Almerija proda Sadika pre isteka sezone, a 30%, od sledeće prodaje ako do prodaje dođe kasnije, plus su navedeni i bonusi, u vezi sa plasmanom i brojem odigranih utakmica i golova. Ilijev u svom intervjuu iznosi baš čudne podatke, prvo kaže 40% - umanjeno za već prihodovanih 5 miliona, a u drugom delu iste rečenice - dodaje tih istih 5 miliona. Pritom, govori o 40%, ukoliko se proda sad (što očigledno neće), a samo 10% ako do prodaje dođe kasnije!!! To je toliko van bilo kakve poslovne logike da je samo još jedan pokušaj da se javnost zbuni nekakvim navođenjem miliona, a da se onda, verovatno, dobar deo prihoda negde sakrije, što se nadam da se neće dogoditi, čiju god podršku da imaju u tom sakrivanju para.

avatar
Delije Sever 021
Monday, 01.02.2021
16:48

Znaci nikad stabilniji partizan? Odlicno, nela ostane ovako, nista ne menjati narednih 10 godina,, lalo vam je sada neka vam tako bude i tada. Sto bi rekli, zelim vam sve najbolje

avatar
Slavko1234
Monday, 01.02.2021
15:34

Bombas nikako da ode iz Partizana.