Iliev otkrio - Gogua je kažnjen! Šta će biti sa Mihajlovićem?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.09.2016.
23:20
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Dan posle 152. večitog derbija i trijumfa Partizana, sportski direktor crno-belih blista od zadovoljstva. Ipak, nije sve idealno u ekipi Marka Nikolića.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan je sinoćnjim trijumfom nad Crvenom zvezdom uspeo da se vrati u šampionsku trku i konačno povrati samopouzdanje poljuljano katastrofalnim startom sezone.

Ono što sve u Humskoj čini još zadovoljnijim jeste sjajna podrška navijača, koji su svih 90 minuta ''nosili'' crno-bele do velike pobede.

Gol odluke postigao je Brazilac Leonardo, koga je sportski direktor Ivica Iliev pre letošnjeg transfera najviše hvalio, pa je i to dodatni razlog za zadovoljstvo mladog funkcionera.

Ali, i dalje ima određenih problema u ekipi. Dvojica zimskih pojačanja, igrača koji su tokom proleća bili standardni prvotimci Sedrik Gogua i Nemanja Mihajlović u novoj sezoni ne mogu da se prepoznaju.

Popularni ''Dominator'' sinoć nije ni bio u konkurenciji za sastav ekipe, a šta se sa Goguom dešava, Iliev je otkrio u izjavi ''Novostima''.

''To je kaznena mera struke. On je mlad igrač, praktično dete, i kvalitet nije sporan. Ipak, mora malo da se spusti na zemlju, da shvati da nije veći od kluba i tako će pridobiti poštovanje svih nas. Video je šta je izgubio u derbiju i očekujem ga uskoro u kombinaciji za tim'', izjavio je Iliev.

Što se tiče Nemanje Mihajlovića, on je i dalje u startnoj postavi, ali posle žestoke rasprave sa Leonardom i odluke trenera Nikolića da ga ostavi u svlačionici u poluvremenu, pitanje je da li će najbolji fudbaler crno-belih iz drugog dela prošle sezone uspeti da zadrži mesto u ekipi, pogotovo jer ga je sinoć Alen Stevanović odlično zamenio.

''Složio bih se sa Markom, koji je rekao da je i bolje kada igrač izbaci to iz sebe. Nemanja je odigrao prošlu polusezonu van svih očekivanja, a i ovu je počeo tako, ali u potpuno drugom ritmu. Razumljivo je da dođe do krize, ima vremena za njega'', istakao je Iliev.

Naravno, bez obzira na krize pomenutih igrača, kao i krizu u rukovodstvu kluba posle još jedne neuspele izborne Skupštine, posle trijumfa u derbiju u prvom planu su neke lepše teme.

Kapiten Saša Ilić je ponovo da ključni doprinos trijumfu, pošto je bio kreator akcije kod leonardovog gola u 89. minutu, a Ilićev značaj za crno-bele Iliev je prokomentarisao u svom stilu.

''Saša Ilić bi i za deset godina, da ga probudite u pola noći, ponovo dao onakvu loptu. On nikada nije igrao na fiziku, brzinu, snagu, skok, ali je majstor fudbala i to je nešto što je večno. Šteta što ne možemo da ga kloniramo'', zaključio je Iliev.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 19.09.2016
20:39

https://www.youtube.com/watch?v=YdqL9BdbJu0 (1:22:12)- ni govora nema o penalu, Raka je pogresio za polozaj Srnica zato sto je rekao da linijski sudija nije pogresio, ali jeste jer to nije bio ofsajd. Ovde je Mazic potpuno ispravno postupio, leva noga je bila unutra, ali kontakt izvan!!!

avatar
magister
Monday, 19.09.2016
16:14

Kako trenutno stvari stoje, verovatno ne treba dirati odbranu... Kljajić - Vulićević, Balažič, Milenković, Miletić. Mislim da je ideja sa dva zadnja vezna, i verovatno unakrsnim isturanjem jednog i u ofanzivu - dobra: Everton - Jevtović (bio je penal, pogledajte na YT, noga kojom je Zvezdin igrač sapleo je 20cm u šesnaest). Za preostala 4 mesta Nikolić forsira 2 špica (Đurđević, Bojinov). Uveren sam da Mihajlović i Leonardo treba da budu alternative. 11i igrač desno krilo - Stevanović, ili krilo i polutka, Marko Janković (kao Marez) ili graditelj, Sale, Kosović... Ili sa jednim špicem, a onda i graditelj, i desno Stevanović ili Janković.

avatar
Povratak kralja 4 2
Monday, 19.09.2016
19:52

Pa naravno da je bio penal, detaljno sam pogledao.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 19.09.2016
20:09

Nije bio penal, ne dolazi u obzir.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 19.09.2016
20:06

Kako je bio penal, hajde meni objasni? :-D Po magisteru, Leonardo bi sedeo na klupi:-D

avatar
magister
Monday, 19.09.2016
11:39

Gogua je pravio preveliki broj kikseva na utakmicama. Mora biti pouzdaniji. Uđe preterano samouvereno (OK je da bude samouveren, ali mora biti i obazriv, mora smanjivati rizik, na poziciji koju igra), a onda napravi greške i deluje dezorijentisano. Prirodno da se trener opredeli za igrača koji manje greši (na toj poziciji). Mihajlović je imao sjajnu podršku i činio tandem sa Bogosavcem, koji je bio vrlo probojan i ostavljao Mihajloviću mnogo više prostrora nego što ga sad ima. I tad su obraćali pažnju na njega, ali, kad dva igrača probijaju po toj strani nije ih lako zaustaviti. Bogosavac pao u formi, naročito u odbrani, pao i Mihajlović, Miletić mnogo manje probija...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 19.09.2016
10:11

Marko Nikolic prica o 23 + 3 i (dodatnoj selekciji unutar kluba u hodu) sto znaci da jos uvek ne racuna ozbiljno na Djordja Jovanovica. N. Stevanovic (Jovicic ili Kljajic)- Vulicevic, Balazic ili Gogua, Milenkovic (Ostojic), Miletic (Bogosavac)- Everton (Radin ili Jevtovic)- Jankovic (Mihajlovic, Djurickovic), Marjanovic (Ilic, Kosovic), Leonardo (Stevanovic, Damnjanovic)- Djurdjic (Bozinov), Djurdjevic (Vlahovic). Nismo jos dobili novog golmana u smislu da uveliko vec brani (stavise, jos uvek cak nije ni debitovao), nismo dobili ni nekog NOVOG desnog beka, ali ni stopera za 1. tim, nismo dobili pravu desetku, a i spicevi takodje tek treba da se uigraju, i cinjenica je da nama sada mnogo bolje funkcionise ta leva strana (Milenkovic, Miletic, Everton, Leonardo), to je na Derbiju bilo ocigledno, primetno i vidljivo i iz aviona...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 19.09.2016
08:28

Kljajic, Jevtovic, Mihajlovic, Bozinov- OUT, Stevanovic, Marjanovic, Jankovic ili Stevanovic, Djurdjic- IN. Ovo ne vazi (u celosti) za Kup sada u sredu iako ni Napredak ne treba potceniti.

avatar
Poznavalac
Monday, 19.09.2016
07:51

Raspad sistema,losa atmosfera,vvv i dalje vode klub..-6 zaostatak za cigosima,ispadanje iz evropeg.ima li sta gore?a,oni placenici sa juga to podrzavaju.

avatar
LoleRava
Monday, 19.09.2016
11:46

Ma oni su pobedili Zvezdu sad moze i prvenstvo da se zavrsi ako njih pitas.

avatar
RealanNis
Monday, 19.09.2016
01:26

Da kaznjen je jer se pobunio sto ne dobija priliku da igra u prvom timu jer svi dobro znamo koliko Nikolic voli strance. A pritom i koliko obozava menadzerske igrace pojedinih menagera. Milenkovic je bolji od obojice jer ne pravi greske to stoji, ali da je Gogua bolji i u defanzivi i kod prekida od Balazica i to stoji. Da je pravio greske na pojedinim utakmicama jeste ali vecinom zato jer je takticki odbrana bila suplja i ranjiva kod kontri a on ne moze sam da pokriva 2 pozicije.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 19.09.2016
10:17

To je to. Nikolic mozda i ne voli strance, ali Brazilci moraju da budu izuzetak Hahaha

avatar
Nicklas Bendtner
Monday, 19.09.2016
10:44

Gotivim i ja Goguu ali kako je nesiguran kad ima loptu u nogama to odavno vidio nisam, svaki put imam osjecaj da ce ju izgubiti.

avatar
Igor Tambur
Monday, 19.09.2016
00:58

Covek nije ni igrao zbog cega kaznjen

avatar
Igor Tambur
Monday, 19.09.2016
00:55

A sto li je Gogua kaznjen jednostavno nece da ga stavlhajy nije ni igrao

avatar
Malo veliki covek
Monday, 19.09.2016
00:11

Strah me sta ce biti kada Sale ode u zasluženu penziju. On je za mene večni kapiten Partizana!

avatar
El Matador PFC-FCB
Monday, 19.09.2016
02:53

Sale je za Partizan isto što i Totti za Romu. Totti krajem ovog meseca puni 40 godina a i dalje pravi razliku u jednoj Seriji A koja je 1000 puta jača od naše Superlige. Toliko puta je spašavao Romu!

avatar
sashki
Monday, 19.09.2016
06:02

Sale od 40 godina i dalje najbolji igrac partizana. To ti nažalost srpski fudbal