Iliev otkrio šta je Partizanova misija u zimskom prelaznom roku!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.12.2017.
21:56
Izvor: Sportske.net, rts.rs

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Iliev rekao je da će tokom zimskog prelaznog roka biti sproveden plan koji za konačan cilj ima formiranje ekipe za naredne evropske kvalifikacije.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Krenuo je fudbalski klub Partizan sa realizacijom planova za zimski prelazni rok, pa je tako u prethodna dva dana dogovoren sporazumni raskid ugovora sa Mohamedom El Monirom i Petrom Đuričkovićem.

Crno-beli će pre angažovanja novih igrača pokušati da se oslobode prekobrojnih pojedinaca, a sportski direktor Ivica Iliev tvrdi da će u zimskom prelaznom roku biti formiran tim za naredne evropske kvalifikacije.

"Mi u ovom prelaznom roku želimo da napravimo tim koji će ostati na okupu za evropske kvalifikacije sledećeg leta", kazao je za Radio televiziju Srbije sportski direktor Partizana.

Cilj je da ekipa bude jača nego minule jeseni.

"Sigurno će doći do nekih promena, što je i logično, ali u našem slučaju mislim da će to biti samo korak napred i verujem da će ekipa biti još kvalitetnija nego što je u ovom trenutku", dodao je Iliev.

Mnogo je imena dovedeno u vezu sa crno-belima tokom prethodnih dana. Sportski direktor ne želi da izdvaja nikoga ali poručuje da je za dve godine pokazao da radi u interesu Partizana i da navijači ne bi trebalo da brinu.

"Nikada nisam iznosio imena pre nego što se transfer završi. Sve je isplanirano, sve se radi planski sa željom da budemo sve jači. Sve ono što smo radili u poslednje dve godine, od kada sam na mestu sportskog direktora je pokazatelj da radimo u interesu fudbalskog kluba Partizan", zaključio je Iliev.

Zimski prelazni rok u Srbiji traje 27 dana i startuje 15. januara, ali se očekuje da Partizan do okupljanja igrača (10. januar) ozvaniči saradnju sa nekim od igrača koji se nalaze na spisku potencijalnih pojačanja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 66
Saturday, 23.12.2017
01:27

Golmani: Stojković, Popović (Bazel), Jovčić ili Trnić (Teleoptik). Odbrana: Rukavina (Viljareal) ili Gajić (Tuluz), Vulićević, N.R.Miletić, Ostojić, Marković, Mitrović, Bošnjak, pojačanje na levom beku stranac ili Obradović (Anderleht), Antonov. Centralni vezni: Everton, Radin, Švajnštajger (slobodan igrač), Marjanović. Krila: Tošić, Janković ili Dražić (Selta), Sulejmani. Ofanzivni vezni: Suma, Pantić, Ivanović (Spartak). Napadači: Tavamba ili Gou (slobodan igrač), Ožegović, Jovanović, Georgijević (Voždovac). 1. Ukoliko nemamo dovoljno potencijala na poziciji golmana u Teleoptiku i omladinskoj školi vratiti Popovića iz Bazela. 2. Na poziciji desnog beka jedino bi pojačanja bila Rukavina ili Gajić, Gajić je mlađi i može da pokrije i poziciju zadnjeg veznog ali ukoliko ne možemo njih da dovedemo onda je možda bolje da više koristimo N.R.Miletića na desnom beku, a da pokušamo da se pojačamo na poziciji štopera. 3. Levi bek po svoj prilici stranac jer domaćeg levog beka nemamo dovljno dobrog u defanzivi. 4. Švajnštajger jedino što ima malo više godina inače je po svemu što nam treba na poziciji centralnog veznog san snova. 5. Ukoliko prodamo Jankovića vratiti Dražića na poziciji levog krila. 6. Vratiti Sulejmanija na poziciji krila ukoliko budemo igrali 4-2-3-1, a sva je prilika da hoćemo jer on može da pokrije obe krilne pozicije. 7. Dovesti Ivanovića na poziciji ofanzivnog veznog. 8. Ukoliko prodamo Tavambu dovesti Goua. 9. Vratiti Georgijevića na poziciji napadača. To bi bila 26 igrača plus ima jedan iz Partizanovog pogona za koga verujem da će uskoro da se nametne, možda na ovim eventualno letnjim pripremama i njemu sam predvideo mesto u ovom timu, a ukoliko se ne bi nametnuo sada imamo igrače koji mogu da pokriju tu pozicjju.

avatar
GLU-PANTERI, PST!
Saturday, 23.12.2017
12:44

Nikolic, ne Popovic. Gajic je iz Bordoa. Ti bas imas poverenja u R. Miletica...

avatar
GLU-PANTERI, PST!
Saturday, 23.12.2017
13:57

Ne znam bas za to da je bolji, veliku smo stetu pretrpeli dovodjenjem njega i ozegovica na dve od cetiri (ili pet ako racunas i drugog stopera) najosetljivije pozicije. Zdjelar svakako nece doci ako ne ode Everton, a kod Petrovica je najveci problem to sto ne moze da bude kupljen vec samo pozajmljen, ali za neke cemo morati i da se pomirimo sa tim da drugacije ni ne mogu da dodju da nam pomognu. Pogresili su jer nisu doveli adekvatnu zamenu za Blekija i (mnogo) boljeg od Ostojica, a to znaci da nisam bas zadovoljan ni Mitrovicem i da sam ocekivao vise od njega. Steta sto im to nisu jedini gresi...

avatar
Povratak kralja 66
Saturday, 23.12.2017
13:26

N.R.Miletić je bolji štoper od Mitrovića, a može da igra i desnog beka. Zdjelar i Petrović nam nisu potrebni, dosta su skuplji od Radina i Marjanovića, a nisu (toliko) bolji.

avatar
Miloš1976
Friday, 22.12.2017
23:52

Tako sto ces dovesti Petrovica i Milenkovica na 6 meseci?