Iliev u ''Vesniku'' - Ima li Partizan svog ''Vinisijusa'', šta to Musa ima što Partizanu fali i kako će izgledati letnji prelazni rok?

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.02.2019.
21:12
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Sportski direktor Partizana gostovao u Centralnoj informativnoj emisiji na klupskoj televiziji.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Pred početak prolećnog dela sezone, gost ''Partizanovog vesnika'' bio je Ivica Iliev, sportski direktor kluba iz Humske.

Naravno, glavna tema bio je minuli prelazni rok, tokom kojeg je Partizan angažovao (bez obeštećenja) Musu Ndžaja, Radivoja Bosića, kao i Dejana Georgijevića na pozajmicu iz Ferencvaroša. Humsku su napustili Marko Janković (SPAL) i golman Marko Jovičić (Hibernijans, pozajmica).

Iliev smatra da je kvalitativni bilans pozitivan i da bi to trebalo da dođe do izražaja tokom proleća.

''Mislim da ćemo ove godine biti konkurentniji, jer gro ekipe je ostao, a takođe ovo su prve pripreme pod vođstvom Zorana Mirkovića, igrači su se upoznali i mislim da su spremni da na mnogo višem nivou odigraju, čak i Rikardo koji je prvi deo sezone odlično odigrao'', uverava Iliev.

Za Rikarda je bilo primamljivih ponuda, neke su dostigne i čak četiri miliona evra, ali je najbolji strelac crno-belih ostao u Partizanu. S tim u vezi, Iliev je otkrio i kakav je dogovor postignut sa Rikardom, ali i drugim pojačanjima, poput Leonarda ranije...

''Mi kada dovodimo igrača, napravimo džentlmenski dogovor da igrač u prvoj godini prihvati odluku kluba kakva god da bude i da ne može da pravi pritisak na klub. Tako je bilo i sa Rikardom'', otkriva Iliev.

Zadovoljan je pojačanjima, čini se najviše Musom Ndžajem, iako je ovaj momak već izvesno vreme povređen.

''U ovom prelaznom roku smo doveli dvojicu igrača koji su nam nedostajali, domaćeg napadača koji će pojačati konkurenciju, a Musa je igrač koji ima brzinske karakteristike i to je glavni kvalitet koji nam je falio. Pokazao je protiv Krakovije taj svoj kvalitet u tri-četiri situacije, pre nego što se povredio. Ostaje žal za 'desetkom', ali to je prelazni rok. Ne možemo da rešavamo neke situacije pre nego što rešimo odlaske nekih igrača. Naše finansije zavise dosta od toga'', istakao je Iliev.

Autor ''Partizanovog vesnika'' Željko Pantić potom je upitao Ilieva da li bi talentovani Filip Stevanović već ove godine mogao da postane Partizanov ''Vinisijus'', po uzoru na mladog asa Reala... Iliev je obazriv, iako ima sjajno mišljenje o ovom igraču.

''Ne možeš Željko... Fića Stevanović ima 16 godina, treba da sačekamo godinu dana, to je najveći talenat koji Srbija ima, ali treba biti obazriv. Treba mu davati onoliko prostora koliko on može da nosi, ni više ni manje'', objašnjava Iliev.

Sportski direktor Partizana potom je još jednom podvukao da bez obzira na mali broj pojačanja ove zime i odlazak Marka Jankovića, crno-beli imaju jači tim nego jesenas, ali najavio je i šta možemo da očekujemo u letnjem prelaznom roku.

''Mi sada kada pogledamo imamo na svakoj poziciji dovoljan broj igrača koji mogu da iznesu sezonu na bolji način nego u prvom delu sezone. Dodatni kvalitet je što smo imali prve pripreme sa Batom, nadam se da će igru podići sada na viši nivo.

Koliko god želimo da tokom zime dovedemo veći broj igrača kako bismo bili spremni za leto, to nažalost izgleda nije moguće i glavni razlog su finansije. Ne da partizan to ne može da priušti sebi, nego neće da gomila veliki broj igrača.

Ja iskreno očekujem da on bude najveće pojačanje Partizana, ali i da će svi ostali biti znatno bolji posle ovih priprema sa našim šefom stručnog štaba. Šta nas čeka za sledeći prelazuni rok, neminovno će biti veći saobraćaj, jer biće veći izlaz...'', konstatovao je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 14.02.2019
18:22

Letnji prelazni rok mora da počne odlascima Vučelića, Vazure i Ilieva.

avatar
svojnasvome
Thursday, 14.02.2019
17:12

Rekao si da odlazis ako se ne uzme titula.....gde ti je obraz, rec, cojstvo, gde ti je ista ljudska ti rdjo tu bedo poslednja......

avatar
GROBAR _PODGORICA
Wednesday, 13.02.2019
23:22

JA VIŠE ILIJEVU I VAZURI NE VERUJEM NIŠTA, IZIGRALI SU NAS PO KO ZNA KOJI PUT A ON I DALJE PRIČA BAJKE. NA SVAKOJ UTAKNICI MI SE MUČIMO DA DAMO GOL VIŠE. IŠ BREEEEEE.

avatar
GROBAR _PODGORICA
Wednesday, 13.02.2019
23:15

OVAJ ILIJEV IMA DA UNIŠTI PARTIZAN ZA SVA VREMENA. KAKO MU TO DOZVOLJAVAJU PRAVI PARTIZANOVCI, NIJE MI JASNO.

avatar
Душан Терић
Wednesday, 13.02.2019
23:04

Nesposobnjakovicu odlazi vise. Od go..na se pita.ne pravi pa tako ni od.tvojih pojacanja nikad kvalitet nece biti

avatar
Beli
Wednesday, 13.02.2019
22:45

Iliev ti si jedan demagog u sluzbi politike i srozavanja Partizana na nivo na koji nikada nije bio....sram vas bilo sve i istorija ce vas zapamtiti kao najgoru upravu ikada

avatar
Slobodan Dragojevic
Wednesday, 13.02.2019
22:35

Ako ga povrede slučajno ne spreče Srbija nakon Piksija dobija pravu 10-ku!

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 14.02.2019
01:09

Polako sa tim,Piksi je jedan,unikat,tesko ce se roditi takav.Vi ste poznati po tome,tako je i Matija Nastasic bio Nemanja Vidic pa i bolji od Nemanje po vama,pa vidimo gde je sada.Bleki mozda bude priblizan Nemanji,ali i to je pitanje!

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Wednesday, 13.02.2019
22:34

rekao si da Ides kada Partizan ostane bez titule, a ne da razmisljsb o prelaznom.roku, malo si uradio za ove tri god.

avatar
Old_school
Wednesday, 13.02.2019
22:28

Da li covek da place ili da se smeje?! Ovaj ga pita unapred pripremljena pitanja, a ovaj glumi pamet. Pa prijatelju, ker nema za sta da vas ujede, koliko poslujete dobro i pravite igrace. Ubacili ste to muceno dete od 16 god, pravite zvezdu od njega, ne bi li ga prodali kako, jer nemate koga. Pojacanje ne mozete dovesti, ner nece niko da dodje u raspali klub. Srozali ste ga na seoski nivo.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 14.02.2019
18:51

To o čemu pričaš će jednog lepog dana morati da dokažu sadašnji funkcioneri FSS, zvezde, njenih filijala i vaš duh koji lebdi nad svima vama. I van terena i na terenu uz primenu sile pokušavate da od Partizana napravite zvezdu, a od zvezde Partizan će se jednog dana izučavati, a još imate obraza da pametujete.