Ima li Partizan ''tim-menadžera''?

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.02.2015.
11:44
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Par dana posle starta prolećnog dela sezone, trener Partizana Marko Nikolić preneo je novinarima svoje utiske. Iako su navijači nezadovoljni, on smatra da razloga za uzbunu nema, a o svojoj novoj ulozi posle odlaska Dragana Ćirića sa mesta sportskog direk

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Remi sa Voždovcem u Humskoj (3-3) i brojne slabosti koje su pokazali fudbaleri Partizana, izazvali su veliku buru u redovima jesenjeg šampiona, i oko njega.

Sportski direktor Dragan Ćirić je posle meča podneo ostavku, a meč sa ''Zmajevima'' protekao je u konstantnim prozivkama sa tribina na račun nove uprave, što je atmosferu u Humskoj učinilo prilično mučnom.

Šef stručnog štaba Marko Nikolić je posle Ćirićevog odlaska, bar prema medijskim saznanjima, ''unapređen'' u tim menadžera, ali mladi stručnjak tvrdi da o tome još uvek ništa (zvanično) ne zna.

''Uopšte ne znam da li je to tačno, jer to se pojavilo u medijima, ali mene niko o tome nije obavestio. Sa druge strane, prelazni rok je gotov i mi sada moramo da mislimo na takmičenje, a do leta ima dovoljno vremena, kada ćemo se više koncentrisati na prelazni rok. Suštinski, to je neka forma, koja i nije toliko bitna'', istakao je Nikolić u razgovoru sa novinarima.

U analizi kiksa protiv Voždovca, Nikolić ističe početničke greške u defanzivi, koje su crno-bele koštale dva izgubljena boda.

''Imali smo 22 udarca na gol protivnika, 15 kornera, stvorili nekoliko idealnih prilika za gol, dvaput vodili, a golove smo primili kao da smo pionirski tim. Nedostajalo nam je 'krvi', želje, energije, da ne srljamo i jurimo treći gol po svaku cenu pri vođstvu od 2:1, kao što se desilo...'', objašnjava Nikolić.

Trener Partizana podseća da ovom timu Partizana, osim Lazovića i Škuletića nedostaju još dvojica ''nezamenljivih'' iz prvog dela sezone, kao i da se pojedini igrači tek vraćaju u pravu formu posle pauze zbog povreda, pa zato od navijača očekuje strpljenje.

''Nedostaju nam četiri ozbiljna čoveka, četiri zrela muškarca i ozbiljna fudbalera, koji su bili nezamenljivi u prvom delu sezone u dve linije tima – odbrani Vulićević i Stanković, a u napadu Lazović i Škuletić. Ovo je sada novi tim za razliku od onog jesenas, koji je izneo najveći deo takmičenja'', naglašava Nikolić.

Ipak, on je uveren da i aktuelni sastav Partizana može da ostvari prolećne ciljeve.

''Uopšte ne vidim razlog da da palimo alarm i unosimo nervozu, ja sam potpuno miran, jer znam objektivno da sagledam situaciju. Očekivanja navijača su verovatno takva da žele da opet dajemo po 4-5 golova na svakom meču, ali to nije baš tako jednostavno'', dodao je Nikolić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Wednesday, 25.02.2015
12:48

Danas na repertoaru: Tumba odlazi, Bjeka dolazi, ukupan dug je cca 15 miliona evra, a do 15. marta ce obavestiti javnost o potrazivanjima kluba. Sacuvaj me Boze i sakloni, konje nama dosao u klub...

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Wednesday, 25.02.2015
15:30

* ko je Hahaha