Italijani pitali Batu Mirkovića zašto ''SMS'' ne igra za Srbiju, evo njegovog odgovora

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.10.2017.
23:29
Izvor: Sportske.net

I oni su iznenađeni, imajući u vidu odlične igre mladog srpskog veziste u Laciju.

Epa/Claudio Peri
Epa/Claudio Peri

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sinoć je izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a uspeh našeg nacionalnog tima privukao je pažnju i u Italiji.

Tim povodom, italijanski ''Tutomerkato'' je objavio intervju sa našim nekadašnjim reprezentativcem, sada pomoćnikom selektrora Crne Gore Zoranom Batom Mirkovićem.

Najviše pažnje izazvalo je pitanje u vezi Sergeja Milinković-Savića, zbog čega za njega nije bilo mesta u proteklim kvalifikacijama.

''Sergej je igrač koji može da napravi razliku, ali u ovom trenutku ima nekih problema sa selektorom. Nadam se da će se situacija promeniti i da će otići u Rusiju, jer je tip igrača drugačiji od ostalih'', izjavio je Mirković.

Danas je selektor Slavoljub Muslin priznao da već ima dilemu da li da podmlađuje reprezentaciju na Mundijalu u Rusiji, pa možda se popularni ''SMS'' ipak nađe na tom takmičenju, iako nije pozivan u kvalifikacijama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 11.10.2017
00:59

Mislim da ce Muslin i dalje forsirati ovu formaciju i na prvenstvu. 23 igraca kojih bi ja poveo - golmani Stojkovic Rajkovic Jovanovic odbrana(5 stopera zbog formacije) Ivanovic, Maksimovic, Nastasic, Veljkovic, Tosic. bekovi- Kolarov, Obradovic, Rukavina i Darko Lazovic( igra super na toj poziciji u Djenovi). Centralni vezni Matic, Milivojevic, SMS, Radoja. Ofanzivni vezisti Kostic, LJajic, Tadic, Gacinovic, Zivkovic. U napadu Prijovic i Mitrovic. Nadam se da poziv nece dobiti Bambi, Gudelj, Mitrovic, Vukovic. Maksimovic igra malo u Valensiji i tako ce i ostati, kao i Grujic u Liverpolu. Ali dobri igraci. Mozda Fejsa upadne na spisak ako bude zdrav. Savic iz Zvezde veoma dobro igra ove sezone. Cudi me da nikad nema Pejcinovica. Dobar stoper. Pozdrav

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
12:26

Dobar i komentar:-)) Zbog cega ne Basta? Bolji je i od Rukavine i od Darka, a mislim i da mnogi od vas PREVISE favorizuju Milivojevica u odnosu na Gudelja. Maksimovic ipak ima nesto sto njegov imenjak i Luka nemaju, imaj i to malo u vidu. Drugo, ni Rukavina ne igra, cak i poduzi period, Maksa ne igra neko krace vreme, ali mozda ce i igrati, tesko da to moze da se kaze za Tonija, ali i jos neke igrace koji su isto dugo odsustvovali pa su se tek sad vratili ili jos ni nisu kao npr. Mitar. Naravno, kad kazem da NM ima nesto sto ova dvojica nemaju, pritom i time ne mislim na zlato sa SP. Fejsa je suvisan, bolje da putuje Radoja ukoliko vec postoji t(akv)a dilema.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 10.10.2017
23:42

* nastrojena i raspolozena

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 10.10.2017
23:40

Stojkovic- Ivanovic, Maksimovic, Nastasic- Basta (mada ce opet bledi i slabasni Rukavina da igra), Maksimovic (nece ni on igrati nego Gudelj, odnosno Milivojevic- korak unazad ako tako ostane), Matic, Kolarov- Tadic, Ljajic- Prijovic ! Stojkovic- Gajic, Maksimovic, Nastasic, Kolarov- Maksimovic, Matic- Zivkovic, Milinkovic-Savic, Ljajic- Prijovic. Prema tome, imate dve verzije, prva je u 3-4-2-1 (citaj: 5-2-2-1), druga opcija nudi formaciju 4-2-3-1. Naravno, nije nikakva tajna da bih pre stavio Rajkovica, Spajica i Antonova nego Stojkovica, Nikolu Maksimovica i Kolarova, medjutim, trudim se i da budem realan s vremena na vreme Hahaha Dakle, mislim da sad imamo te dve verzije na talonu jer srpska javnost mora da izvrsi pritisak da Gajic, Veljkovic, SMS i ZIvkovic budu prikljuceni, a pored njih (mozda) i Antonov (ne zato sto je u Partizanu, odavno pisem ovo i to moze da se proveri), ali i zbog toga sto smatram da ni Bane ni Basta vise ne mogu da igraju beka u liniji)- Basta moze da igra i (sa uspehom) igra beka-krilo u klubu, a za jedan portal je rekao da mu to ne odgovara?! Ako i nije igrao tako ranije i nije imao bas previse iskustva sa tim, neka sad kaze da je naucio i da mu to lezi! Takodje, iz aviona je jasno da nama treba kreativnije raspolozena sredina i nikako vise ne smemo sebi da dozvolimo da nam zjapi rupa i krater na centru, taj radijus od cirka tridesetak metara kako u sirinu tako i u duzinu mora da bude popunjen na adekvatan nacin, a Nemanja Maksimovic b-2-b je najkvalitetnije resenje u oba pravca koje je u isto vreme i buducnost za narednih deset(ak) godina!!!