Iz Partizana otišao za 8.500.000 - Koliko danas vredi Filip Stevanović i da li bi povratak u Humsku bio spasonosan?

Autor: Darko Mitrović
subota 03.06.2023.
09:46
Izvor: Sportske.net

''Izgubljena godina'' za mladog srpskog fudbalera.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

U vreme dok je trener Partizana bio Zoran Bata Mirković, klub iz Humske je iz svoje omladinske škole iznedrio dvojicu igrača od čijih transfera je par godina kasnije zaradio ogroman novac.

Sećate se, u pitanju su bili štoper Strahinja Pavlović i godinu dana mlađi krilni igrač Filip Stevanović.

Pre nešto više od četiri godine, njih dvojica su priključeni prvom timu i brzo su uspeli da se nametnu i da izazovu veliko interesovanje inostranih klubova.

Pavlović je zatim otišao u Monako od čega je Partizan zaradio 10 miliona evra, a Filipa Stevanovića je odveo Mančester siti za 8.5 miliona.

U međuvremenu, Pavlović se preselio u Salcburg gde mu odlično ide, a uz to je i standardni prvotimac Srbije i učestvovao je na Svetskom prvenstvu, dotle Filip Stevanović stagnira i sve ređe ga gledamo na terenu.

Proteklu sezonu proveo je na pozajmici u portugalskoj Santa Klari. I dok je jesenas i dobijao priliku, ovog proleća je odigrao tek 16 minuta protiv Porta u aprilu, pre toga dvadesetak minuta protiv Famalikaa u februaru. Kad se sve sabere, samo devet nastupa u celoj sezoni, uglavnom sa klupe za rezerve, bez postignutog gola, uz jednu asistenciju.

Imao je zimus i problem sa povredom, ali evidentno je da fudbalski razvoj velikog srpskog talenta ne ide onako kako se očekivalo. 

Možda je najbolja ilustracija toga na ''Transfermarktu''. Dok je bio u Partizanu, procenjivali su ga na osam miliona evra, a danas je njegova procenjena vrednost na tom specijalizovanom sajtu četvorostruko manja - dva miliona evra.

Jasno je da će za Stevanovića ovo leto biti sudbonosno. Moraće da donese pravu odluku, kako bi se vratio na pravi fudbalski put i ponovo počeo da pokazuje zbog čega je engleski šampion platio toliki novac Partizanu.

U suprotnom, to će biti još jedna od brojnih potvrda da prerani odlazak u inostranstvo može biti kontraproduktivan.

Stevanović je sa Sitijem vezan ugovorom do juna 2026, ali je jasno da će i sledeće sezone morati na neku drugu stranu. Ko zna, možda u Partizan na pozajmicu po Pantićevom ''receptu'', iz vremena dok je popularni Dača zvanično bio igrač Čelsija?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke