''Jaguarov'' šou u Humskoj, Asano je prvi strelac lige!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.08.2020.
21:28
Izvor: Sportske.net

Posle dosadnog prvog poluvremena, u nastavku poslastica za navijače Partizana.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ostvarili su večeras i četvrtu pobedu od početka sezone, pošto su u meču petog kola Linglong Superlige na svom terenu savladali ekipu Inđije rezultatom 5:0.

U glavnoj ulozi bio je trostruki strelac Takuma Asano, koji sada na svom kontu od početka sezone ima već šest postignutih golova i trenutno je prvi strelac lige ispred Lukića iz TSC-a sa pet golova.

Početak meča kasnio je 11 minuta jer je na ogradi južne tribine bio istaknut uvredljivi transparent, pa dok se to nije uklonilo sudija Novica Anđelovski nije želeo da dozvoli odigravanje meča.

Prvo poluvreme nije donelo zanimljiv i kvalitetan fudbal, ali Partizan je, prema očekivanju, imao terensku inicijativu.

Ona je donela rezultat u 20. minutu, kada je Filip Stevanović iznudio jedanaesterac, pošto ga je na ulasku u kazneni prostor oborio Veličković. Siguran sa bele tačke bio je povratnik u startnu postavu Bibars Natho, za vođstvo od 1:0.

Bilo je još par obećavajućih akcija Partizana, ali i par kikseva njegovih štopera što gosti iz Inđije nisu umeli da iskoriste.

Ipak, u drugom poluvremenu Partizan je zaigrao kako ume i to se vrlo brzo videlo i na semaforu. Posle samo tri minuta igre u nastvaku, Natho je lepo proigrao Asana u kaznenom prostoru, a Japanac još bolje prihvatio loptu i savladao golmana Prekovića - 2:0.
-
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Partizan Natho Zdjelar

Trostruka izmena posle toga nije pomogla treneru Inđije Bratislavu Živkoviću, jer je već u 60. minutu usledio projektil Saše Zdjelara sa blizu 25 metara u levi donji ugao gola gostiju - 3:0.

Pet minuta kasnije još jedan gol Asana posle akcije koju je započeo Natho, nastavio Sadik, koji u kaznenom prostoru skreće loptu za Partizanovog ''Jaguara'' koji pogađa nebranjenu mrežu - 4:0.

Da sve bude još lepše i za Asana i za Partizan, Japanac je u 76. minutu iskoristio i odličan prodor rezerviste Đorđa Ivanovića po levoj strani i upisao het-trik - 5:0.

Dakle, ''petarda'' Partizana u pravo vreme, pred izlazak na evropsku scenu i duel sa letonskim RFS-om u četvrtak u Humskoj.

Golove sa večerašnje utakmice možete da pogledate OVDE.
-
baner
- 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Shadows
Sunday, 23.08.2020
14:15

Ne treba poleteti.Partizan moze da pobedi sve a izgubiti od Novog Pazara koji u ovoj ligi ima naslabiji tim.Nestabilna igra nemam poverenje u Popovica i Vitasa a ako damo prvi gol pobeda je 99% ako prvi primimo na pobedu mozemo da racunamo 1%

avatar
magister
Saturday, 22.08.2020
23:07

Sigurna igra, konačno i Asanova bolja koncentracija u šansama i na kraju njegova 3 gola: bravo, sjajan šut i gol Zdjelara i fenomenalan prodor Ivanovića i asistencija za poslednji, ukupno peti, a treći gol Asana, ali i vrhunska asistencija Sadika za Asanov drugi gol To je ono - sjajno.

S druge strane, i dalje ima tog kruženja loptom na 50m od gola, pa onda i povlačenja i na kraju - ispucavanja lopte, kad protivnik najzad krene u presing. Zanimljiva bi mi bila statistika, u koliko procenata Partizan nešto profitira (recimo napravi kontru) - posle tih silnih dodavanja unazad, sve do golmana, a koliko puta iz takvih *akcija* izgubi loptu. Meni se čini da je odnos otprilike 90% izgubi loptu, izgubi ritam i eventualno jedva dospe do centra i u poziciju koju je imao pre vraćanja unazad, a 10% uspe da raširi protivnika i napravi kontru (možda je i ovo preoptimistično, pre je 97 : 3). A od tih gubitaka lopte, protiv jačih protivnika ćemo imati mnoooogo problema, tako se najlakše primaju golovi. Od toga hitno treba odustati.

avatar
Superliga
Saturday, 22.08.2020
22:09

Penal za 1:0,i ono kukaju i uale se.Gde je obraz grobari, gde se izgubi obraz???

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 22.08.2020
22:17

Pa penal, a ne zvezdanaesterac. Gde je tebi obraz da se javljaš nakon današnje krađe Novice Anđelovskog koji nije pokazao dva žuta i crveni karton u 20. minutu Veličkoviću koji je prvo držao i vukao za dres Stevanovića i to na metar od četvrtog sudije, a onda 10-ak minuta kasnije srušio u prodoru ka golu. Imaš obraza da se javiš nakon takvih odluka na štetu Partizana. Bilo bi 10:0 za Partizan da se sudi po pravilima.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 23.08.2020
11:01

To nije nasa stvar, 2020. je godina, siguran sam da postoji adekvatna medikacija za takve zalutale primerke:-D Ovo sto si napisao za igru vazi samo za drugo poluvreme jer smo tek onda poceli da licimo na sebe i igramo onako kako bismo uvek trebali da igramo.

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 23.08.2020
07:01

Jaci je Partizan,pogotovo kad mu dodju zivotna filijala Javor i prejaka Indjija.Spremi se da places,bice ove sezone jedno 15,20 bodova razlike.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 22.08.2020
22:24

Je l' tebi dobro?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 22.08.2020
21:45

Danas smo videli kako pravi šampioni pale mašinu i dižu svoju formu. Kao što sam rekao Savo je nešto duže držao ekipu u pripremnom periodu što se osetilo u igri u prvoj nedelji prvenstva tj. u prva dva kola. Nakon što je ekipa dobila na svežini nakon napornih priprema počela je da pokazuje kvalitet: Banjak pokazuje zašto je baš on izabran da zameni Strahinju Pavlovića, Miletić i Urošević nakon 2 nedelje pauze su danas bili zid u odbrani, dobili sve duele u odbrani, u napadu imali po 1 ali odličan centaršut i pokazali da su najbolji bekovski par u SL što je donelo sigurnost i Popoviću koji je danas uvek bio na lopti, Zdjelar se vraća u formu, Filip Stevanović bez minuta na pripremama počinje da se budi, Sadik da je napadač bar 3 klase iznad svih u ligi, a Asano nakon 3 gola u 3 utakmice danas još 3 komada za prvo mesto liste strelaca. Vitasu nedostaje koncentracija, Šćekić je odradio svoje maksimalno i još jednom pokazao koliko je važan za ravnotežu odbrana-napad, a Natko još uvek traži formu, iako kvalitet nije upitan. Partizan je danas 90 minuta igrao ozbiljan fudbal, maksimalnim pristupop kakav uvek treba da bude i ovakvu mašinu samo zvezdine sudije da zaustave na šampionskom putu. Inđija koja je prošle sezone osvojila 4 boda protiv zvezde smenila je trenera da bi postavila zvezdinog čoveka što je rezultiralo 1 golom u 5 kola ali tako je to kad hoćete da budete zvezdina filijala. Novica Anđelovski je oprostio prvi žuti Veličkoviću u 8' za držanje oko struka i povlačenje za dres s leđa Filipa Stevanovića, a onda i drugi žuti u 20' kada je Veličković sapleo i povukao s leđa Filipa nakon što ga je prošao u šesnaestercu inđije tako da rezultat od 5:0 je nerealan s obzirom da je inđija treba da igra sa igračem manje od 20. minuta tj. punih 70 minuta pa bismo onda videli koliko bi realno bilo razlike za Partizan.

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 23.08.2020
07:01

Sta li ces da pises nesretnice kad kiksnete sledece kolo :D

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 22.08.2020
21:29