Janković: "Mirković dao zadatke, ali i slobodu"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.08.2018.
20:19
Izvor: Sportske.net

Vezni fudbaler Partizana izneo je svoje utiske nakon prvog meča koji su crno-beli odigrali pod vođstvom Zorana Mirkovića.

Epa/Lars Moeller
Epa/Lars Moeller

Povezane vesti

Novi trener FK Partizan Zoran Mirković debitovao je u duelu sa Nordsjelandom, a crno-beli su uspeli da slave u Farumu i da naprave odličnu uvertiru za revanš koji se igra u Beogradu.

Jedan od najboljih na terenu bio je Marko Janković koji je upisao asistenciju kod drugog pogotka crno-belih.

"Evropa je nešto posebno... Odigrao sam dobar meč i opet upisao asistenciju i polako se moja forma diže posle priprema i nekoliko manjih povreda", kazao je Janković.

Crnogorski reprezentativac dobro poznaje Batu Mirkovića sa kojim je sarađivao u nacionalnom timu.

"On je neko ko je maltene ceo život u klubu i sve zna, i kako se mi osećamo, i kako da nam priđe. Dao nam je zadatke, ali i slobodu i odvažnost da preuzmemo odgovornost u bitnim trenucima. Nadam se da ćemo sa njim da rastemo iz dana u dan kao ekipa", dodao je vezista crno-belih.

Naredni meč crno-beli igraju protiv Zemuna u prvenstvu.

"Ima dosta prostora za napredak u svakom segmentu i siguran sam da će iz dana u dan to izgledati sve bolje. Svaki trener donese nešto novo kod ekipe, odnosno kod svakog pojedinca, tako će biti i sa Batom", zaključuje Janković.

Partizan posle tri meča u prvenstvu ima četiri boda, tako da se trijumf u Zemunu nameće kao imperativ, što zbog samog takmičarskog značaja, što zbog podizanja samopouzdanja ekipe pred revanš sa Nordsjelandom koji je zakazan za četvrtak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Friday, 10.08.2018
20:44

Mirković je doneo pozitivnih stvari u klubu ali nije realno očekivati da nakon samo par treninga uspe da sve dovede do perfekcije. Čak nije ni sve do trenera/igrača, ima nešto i u lošoj selekciji igrača za koju su odgovorni bivši trener i aktuelni sportski direktor, ali i Uprava koja nije u stanju da obezbedi novac za ozbiljna pojačanja. Ono što mora da se popravi ili dodatnom selekcijom igrača tj. pojačanjima ili radom je sledeće: N.G.Miletić je imao intervencije nedostojne profesionalnom igraču, kod gola umesto desnom nogom da ispuca loptu u polje, išao je levom i asistirao protivniku. Par centralnih veznih Zdjelar-Kosović je prespor, a uz to je Kosović često van pozicije u odbrani i bez adekvatne agresivnosti. Kada se ispred njih pridoda i Pantić koji je u lošoj psihofizičkoj formi dobija se realno slab vezni red za neki veći uspeh u Evropi. Na igru Jankovića, Zakarića i Rikarda se ne može mnogo toga zameriti ali činjenice su da Rikardu nedostaje tehnika i skok igra kada je leđima okrenut protivniku, a Zakariću nedostaje malo brzine i svima njima bolja završnica. Da je Uprava ozbiljna ona bi rešila pitanje levog beka kvalitetnim pojačanjem uz mladog Šehovića, a rešila se N.G.Miletića i Đukićevog Uroševića, ne bi dozvolila sebi da ode i Everton i njegova zamena Radin pa ostane bez izjednog takvog igrača na sredini terena već bi doveli zamenu Evertonu, ako ne čak i boljeg igrača kao što je to Iliev obećao, ali Zdjelar nije taj ni po profilu ni po kvalitetu, a Smiljanić nije po profilu i nakon prodaje 2 golgetera kakvi su bili Leonardo i Đurđević doveli bi makar jednog takvog ako ne i cela dva. Zato - Uprava napolje!

avatar
Gogi-11
Saturday, 11.08.2018
08:50

Najvise im nedostaju ne isplacene plate, ako je istina da nisu placene par meseci unazad....