Jokićeva analiza, Napredak oštećen za penal u 89. minutu na ''Marakani''!?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.08.2021.
00:00
Izvor: Sportske.net

Sudije pogrešile u finišu meča, po njegovoj oceni.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT ©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT ©

Povezane vesti

Kako ste već i navikli, i ovog vikenda se na Areni Sport analiziraju sporne situacije iz prvenstvenih mečeva, a jedna situacija koja je privukla pažnju dogodila se u 89. minutu utakmice u kaznenom prostoru Crvene zvezde tokom meča sa Napretkom u petak.

Štoper crveno-belih Miloš Degenek je rukom u jednom duelu zakačio protivničkog igrača po glavi, on je pao, ali se sudija nije oglasio.

''I pomoćni sudija je ovde trebalo da reaguje, nedostajao je timski rad. Vidite šta je bilo, ruka u lice! Nažalost po Zvezdu, ovde je trebalo da se dosudi kazneni udarac i žuti karton Degeneku. Videli smo da se u Evropi, ali i kod nas potencira to 'nelegalno korišćenje ruke' i to je prekršaj za žuti karton. Ovde samo nije bio jak trzaj, ruka se ne koristi kao oružje jer bi onda bio crveni karton, ali u svakom slučaju je bio prekršaj'', ocenio je sudijski analitičar Zdravko Jokić na TV Arena Sport.

Podsetimo, Crvena zvezda je savladala Napredak rezultatom 1:0, a gol koji je postigao Gajić nije bio sporan, potvrdio je Jokić. Dakle, nije bilo ofsajd pozicije u toj situaciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke