Još jedna prelepa priča o Radomiru Antiću! Bivši fudbaler Partizana otkrio malo poznate detalje

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.04.2020.
23:49
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

U ovih nekoliko dana posle smrti našeg proslavljenog trenera ređaju se brojne reakcije koje samo potvrđuju Antićevu i ljudsku i trenersku veličinu. Ovo je još jedna takva priča.

BETAPHOTO/MARKO VLADIC/MO
BETAPHOTO/MARKO VLADIC/MO

Povezane vesti

Jedan od inicijatora utakmice koja bi se odigrala u čast Radomira Antića je i nekadašnji vezista Partizana Đorđe Tomić.

Njegovo poznanstvo sa Antićem datira još od pre tri i po decenije, kada je Tomić tek počinjao da se bavi fudbalom u mlađim kategorijama Partizana, a Antić počinjao impresivnu fudbalsku karijeru.

Iako je mnogo vremena prošlo, Tomić se seća svih detalja, što je i ispričao u razgovoru za ''Novosti''.

''Sećam se tog našeg susreta kao da je juče bio... Te 1984. godine sam ga video prvi put u klubu. Imao sam tek 12 godina, a on je tada počeo svoju saradnju sa Nenadom Bjekovićem i Milutinom Šoškićem u prvom timu.

Tri godine kasnije preuzeo je selekciju kadeta u kojima sam bio sa Vukom Rašovićem, Savom Miloševićem, Albertom Nađem, Saletom Stanojevićem, Ivicom Kraljem i Dekijem Markovićem.

Sećam se one njegove blistavo bele majice i osmeha na licu sa kojim nas je dočekao na prvom treningu. Radomir sija, treninzi prepuni inovacija, traži od nas bržu loptu, takozvani engleski pas...

Sa osmehom završava svaki trening, svakome od nas se obraća kao rođenom detetu. Malo je takvih trenera'', ističe Tomić.

Godine su prolazile, a Tomić se sve više divio svom tadašnjem treneru.

''Odemo u Rijeku 1987. na turnir i osvojimo ga, a i danas se svi sećamo da nam je pred put rekao: 'Reci, idemo da igramo fudbal i da uživamo'. Godinu dana kasnije još jači turnir u Austriji sa 24 ekipe, doguramo do finala sa Štutgartom, dobijemo Nemce posle boljeg izvođenja penala.

Nije prošlo mesec dana posle toga, a Radomir je otišao u Saragosu.

Shvatate li vi to?

Iz kadeta Partizana čovek seda na klupu španskog tima. Spasava ih ispadanja iz lige, pa ih sledeće sezone uvodi u Kup UEFA. Sve što je posle toga uradio u Španiji je istorija i ponos za njega, njegovu porodicu i prijatelje'', poručio je Tomić.
-
Bonus

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke