Jovičić pred derbi: "Da opravdamo ulogu favorita"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.09.2018.
21:26
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Obično se pred derbi mogu čuti izjave kako favorita nema. Ovoga puta nešto drugačiji tonovi sa "Marakane".

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Postojale su u prošlosti razlike u kvalitetu između "večitih" rivala, ali se čini da je ovoga puta velika prednost na strani Crvene zvezde.

To svakako potvrđuje i izjava Branka Jovičića koji je kazao da Partizan ima dobar tim, ali da crveno-beli treba da opravdaju ulogu favorita.

"Akcenat ove sezone smo stavili na osvajanje šampionske titule. Čeka nas izuzetno teška utakmica, 'večiti' derbi, gde moramo da opravdamo ulogu favorita. Ne treba mnogo pričati o derbiju, to je utakmica koja priča sama za sebe", rekao je Jovičić.

Aktuelni šampion od početka sezone ima sedam pobeda i "večiti" derbi dočekuje pod nabojem koji je nastao zbog starta takmičenja u Ligi šampiona.

"Već sada čujemo mišljenje da je Zvezda najjači tim i da nemamo konkurenciju u domaćoj ligi. Ipak, Partizan ima dobru ekipu i siguran sam da nas čeka teška utakmica", dodaje Jovičić.

Zvezdin vezista ne sumnja da će se i novajlije dobro snaći u duelu sa najvećim rivalom i da neće imati problema sa atmosferom koja je karakteristična za duele Crvene zvezde i Partizana.

"Naši novi igrači su igrali u velikim evropskim klubovima, bili su deo velikih utakmica. Sigurno da će debitanti osećati pritisak, ali već su protiv Napolija pokazali da znaju da se nose sa pritiskom i da su navikli da igraju važne utakmice. Očekujem pun stadion i odličnu atmosferu", rekao je Jovičić.

Jedna od prednosti crveno-belih biće i veći igrački kadar.

"Imamo veliki broj kvalitetnih igrača i verujem da će trener malo da osveži ekipu. Ne očekujem da se na terenu vidi umor, dobro smo iskoristili reprezentativnu pauzu da napunimo baterije jer znamo da sada slede utakmice na svaka tri dana. Spremni smo na sve to", istakao je Zvezdin vezista koji ne zna za poraz u derbijima.

"Nemam poraz u utakmici sa 'večitim' rivalom od kada sam došao u Zvezdu, nadam se da će se uspešan niz nastaviti. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu i nadamo se pobedi", poručio je Jovičić.

Utakmica 9. kola Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se 23. septembra od 19 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 21.09.2018
11:13

Titula je prioritet, a ako zelite da se ucvrstite na prvom mestu ispred Radnickog iz Nisa, onda u derbiju treba apsolutno pobediti partizan i ne dozvoliti im da se vrate u zivot.

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 21.09.2018
02:20

Звезда је апсолутни фаворит и сигурно побеђује у дербију.

avatar
zg partizan igokea
Thursday, 20.09.2018
23:34

Imace i sudiju na svojoj strani. Bice tesko, bice 0:3. Borjan brani penal.