JSL: Crvena zvezda - Čukarički (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 08.11.2014.
17:43
Izvor: Sportske.net

Derbi meč 12. kola Jelen Superlige odigran je na "Marakani" gde aktuelni šampion nije uspeo da savlada Čukarički iako je više od sat vremena imao igrača više.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Najinteresantnija utakmica 12. kola domaćeg fudbalskog šampionata trebalo bi da bude odigrana na "Marakani" gde Crvena zvezda dočekuje Čukarički.

Dva tima nalaze se u vrhu tabele a forma gostujućeg sastava garantuje da će crveno-beli biti na velikom iskušenju.

Crvena zvezda
- 95 Rajković, 14 Pavićević, 4 Lazić, 6 Planić, 5 Mijailović, 55 Kovačević (od 73' Ristić), 27 Katai (od 46' Despotović), 20 Bosančić, 8 Lazović, 11 Pečnik (od 73' Jović), 7 Rakić

Čukarički - 12 Stevanović, 31 Brežančić, 4 Pijasentin, 5 Ugo Ukah, 22 Stojković, 8 Todorović (od 37' Janković), 20 Regan, 14 S. Srnić, 24 Bojić (od 81' Ostojić), 10 Matić, 9 Stojiljković (od 60' Pavlović)

Počeo je derbi susret 12. kola JSL a gosti prvi prete preko Slavoljuba Srnića koji sa dvadesetak metara testira budnost Predraga Rajkovića ali taj udarac nije ugrozio mladog golmana Crvene zvezde.

Sedam minuta igre bilo je potrebno domaćim fudbalerima da stvore prvu sjajnu priliku i ugroze gol Čukaričkog. Savo Pavićević poslao je upotrebljiv centaršut na glavu Nejcu Pečniku ali Slovenac glavom prebacuje gol iako je bio neometan i šutirao sa svega pet metara.

Samo sedam minuta posle prvog udarca ka golu Čukaričkog Nejc Pečnik još jednom tuče glavom ali ovoga puta mnogo bolje. Lopta je prošla golmana Stevanovića ali je na gol liniji intervenisao Ugo Ugah koji sprečava slovenačkog internacionalca da dovede domaće u vođstvo.

Lako su gosti mogli da kazne promašaje Nejca Pečnika već u 19. minutu ali je Predrag Rajković dokazao klasu u situaciji kada je Slavoljub Srnić sjajno umakao odbrani domaćih i tukao u desni ugao gola Crvene zvezde. Posle prve sjajne prilike Čukaričkog ostaje 0:0.

Nastavlja Nejc Pečnik da preti gostima ali i da promašuje. U 25. minutu, nakon prekršaja Rajka Brežančića koji je kažnjen žutim kartonom, Bosančić pogađa Slovenca u glavu a ovaj šutira i lopta završava na prečki!

Nepuna dva minuta kasnije Rajko Brežančić pravi novi prekršaj a Majo Vujović bez dvoumljenja isključuje levog beka Čukaričkog koji ostaje sa desetoricom na terenu!

Pomenuti prekid domaći su iskoristili da stvore još jednu šansu posle koje Savo Pavićević pogađa stativu ali sudije prekidaju igru zbog ofsajda u kojem se našao crnogorski internacionalac.

Primoran je trener Čukaričkog na prvu promenu usled isključenja Rajka Brežančića. "Žrtvovan" je Ivan Todorović a na terenu je Nikola Janković.

U toku su poslednji minuti prvog dela igre a Nejc Pečnik još jednom ulazi u priliku i ponovo ne uspeva da postigne gol. Ovoga puta posle centaršuta Bosančića Slovenac promašuje loptu.

Minut nadoknade u prvom delu igre doneo je samo javnu opomenu za Sava Pavićevića koji je srušio Slavoljuba Srnića a nakon toga Majo Vujović šalje igrače na odmor.

Posle prvih 45 minuta rezultat je nerešen - 0:0!

Početak drugog dela igre protiče u znaku vatrometa i bakljade na severnoj tribini ali i prodora Nejca Pečnika posle kojeg Nemanja Stevanović interveniće ispred Đorđa Despotovića koji je na poluvremenu zamenio Kataija.

Od momenta kada je Vujović dao znak za početak drugog poluvremena izabranici Nenada Lalatovića drže pod opsadom gol Čukaričkog. Visi gol u vazduhu.

Minijatura Darka Lazovića po desnoj strani a onda i lucidan pokušaj udarca u bliži ugao gola Čukaričkog koji Nemanja Stevanović pronicljivo čita i uspeva da sačuva mrežu. Odmah potom Bogdan Planić pravi kardinalnu grešku pa Predrag Rajković krajnjim naporom uspeva da interveniše ispred napadača Čukaričkog.

Fudbaleri domaćeg tima i dalje imaju inicijativu što je očekivano, ako se uzme u obzir činjenica da ekipa Čukaričkog igra sa devetoricom igrača u polju.

U 64. minutu fantastična prilika za Zvezdu. Despotović je pogodio Rakića "u trepavicu" ali iskusni napadač tuče po sredini i omogućava Stevanoviću da interveniše i sačuva mrežu.

Trener Crvene zvezde kreće od 73. minuta na sve ili ništa. Na terenu su Luka Jović i Mihajlo Ristić a igru su napustili Aleksandar Kovačević i Nejc Pečnik. Zvezda kreće sa trojicom napadača!

Neminovno je bilo da će Čukarički doći do prilike da iz kontranapada ugrozi Zvezdu i to se dogodilo u 78. minutu. Matić je povukao kontru, pronašao Slavoljuba Srnića koji je izašao sam pred Predraga Rajkovića a onda umesto mreže pogodio već posrnulog golmana domaćih.

Na drugoj strani Zvezda uzvraća preko Đorđa Rakića koji vara svoje čuvare, obilazi golmana Stevanovića, a onda pogađa spoljni deo mreže.

Čukarički bi mogao da završi utakmicu sa devetoricom pošto je Vladan Milojević izvršio sve tri promene a onda je Igor Matić zadobio veliku posekotinu na glavi. U toku je prekid zbog povrede kapitena gostujućeg tima.

Teku poslednji minuti sudijske nadoknade vremena i čini se da smo sve bliži podeli plena.

Zavrešena je utakmica. Konačan rezultat je 0:0!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ivan
Sunday, 09.11.2014
10:37

Dokle god se u srpskom fudbalu vecito bude navlacilo za Zvezdu i Partizan,mi ne mozemo da se nadamo iole boljem fudbalu.Stvarno je smesno zasto je iskljucen Brezancic,jer decko jedva da je pipnuo lazovica,ali opet tu je sudija da proceni pravilno,a po meni je pogresio.Pa recimo pogledati situaciju kad Rakic pada u 16m je smesno,ali toliko se vidi da je lik iscenirao pad da je jadno,njemu nema kartona za simulaciju,pa onaj drvoseca od kapitena Mijailovic.Covek je skoro svaku utakmicu na granici iskljucenja zbog svojih starova i njemu se jedva da zuti karton,a i kad dobije taj karton ide kuknjava ostatak utakmice bez obzira sto on i dalje posle bije kao lud.Sa ovakvim sudjenjem u nasoj ligi mi ne mozemo ni da se nadamo nicemu boljem u fudbalu,jer ti umisljeni fudbaleri stalno ocekuju neki penal,karton,slobodan udarac da bi prelomili mec.Previse se cesto to dogadja da bi se nazivalo slucajnost.Kada ti nasi timovi i vide Evropu,tu sve iluzije padaju u vodu nema tamo Maje Vujovica i slicnih.Prvo nas ljudi nauce kako se igra fudbal i da se ne dobijaju izmisljeni penali,kartoni na osnovu nekog mrkog pogleda.

avatar
Povratak kralja PM 8
Sunday, 09.11.2014
13:44

O tome pričam(pišem) ovde skoro 2 godine, a oni misle da mrzim Zvezdu.

avatar
Homer J.Simpson
Sunday, 09.11.2014
14:44

Poenta je da se navlaci i za Zvezdu i za Partizan,nekad za jedne,drugi put za druge......
Kad tako napises,a ne samo za Zvezdu,bice ok......

Bez uvrede,ali ti i Zeljko,tako mi se cini,bez namere da provociram,zivite u uverenju da je jedina negativna stvar kod nas Zvezda,da sve lose radi Zvezda......

ZAr zaista mislis da se za Partizan nikad nije navlacilo,da oni nisu pravili pritisak na savez,sudije,da nisu i oni muckali sa parama,transferima,da nisu svasta radili?I oni,i Zvezda,ali vi pojedini,gledate samo jednosmerno.....

avatar
SteGa
Saturday, 08.11.2014
21:18

Sramota za Zvezdu, prvenstveno zbog njihove igre. Sudije debelo zakinule Čuku. Svirani neki nepostojeći ofsajdi u par situacija, isključenje više-manje diskutabilno, i još očiglednih "grešaka" sudija...

Ovakva Zvezda nije dobra za srpski fudbal a ni sama sebi. Velika pomoć sudija i osvajanje bodova na taj način samo škodi Zvezdi, kao što bi i bilo kom drugom klubu, ne pomaže nikako, samo sami svoju slabost ne vide.

avatar
Saturday, 08.11.2014
21:30

Svaka cast za komentar!

avatar
Saturday, 08.11.2014
20:54

Ovde su neki pricali da je ovaj tim Zvezde dovoljan da se osvoji titula,nema sta pokazali su zavidno znanje,realno bez provokacije vi ste 4. najkvalitetniji tim u ligi i ako vam ne serviraju titulu nema sta da trazite u borbi za titulu

avatar
Povratak kralja PM 8
Sunday, 09.11.2014
13:50

Ma to što maštaju o tituli i 'ajde jer se nadaju sudijskom proleću nego što tvrdiše da će imati skro 30-0-0, a zaboravljaju da ni Mažić ne pomaže u derbiju.

avatar
Branislav
Saturday, 08.11.2014
20:40

OCAJNI SMO!!! Ne mogu vise da gledam ove takticke zamisli velikog stratega Lalatovica... Smucilo mi se... Mislim da bi moja baba mogla bolje da vodi i ovako vec los tim Zvezde... Koji Despotovic??? Sta je on? Pecnik odavno u kanalu... Katai? Taj je jos u ovom klubu?? Gde su klinci da ubrzaju ovu sporu igru?

avatar
Homer J.Simpson
Saturday, 08.11.2014
22:54

Zavaravamo sami sebe,pricama o tituli,o velicini kluba o sta ja znam cemu.................
Niti je ovo tim za titulu,niti se ponasamo i izgledamo kao veliki klub,u ovakvoj ligi,Zvezda jedva daje golove,trecina klubova ima bolji napad od nas....
Tuga.....

avatar
Delije Crna Gora
Saturday, 08.11.2014
20:36

RISTIĆ I JOVIĆ trebaju da igraju od početka, a da ih zamijene u 60-70 min.

avatar
Delije Crna Gora
Saturday, 08.11.2014
20:22

Neko mi je napisao komentar, na vijest sa meča Partizan - Vojvodina, gledaj sljedeće kolo, ima Zvezdi da daju penal ili Čuki crveni karton da bi nam zapušili usta i opravdali se za nesviran ofsajd...

avatar
Petar Petar
Saturday, 08.11.2014
21:13

I tako vas zeznuli? Kao prvo ofsajda nije bilo, ne razumem zbog cega bi pravili kompenzaciju, a kao drugo vama niko ne treba nista da vraca jer u svakoj utakmici imate oprostenu bar po jednu veliku stvar. I veceras navlacise, navlacise, ali na srecu vase neznanje je beskonacno.

avatar
Delije Crna Gora
Sunday, 09.11.2014
13:52

Zato je kod partizana sve regularno...

avatar
diminjo
Saturday, 08.11.2014
19:34

Nastavlja se ruselje srpskog fudbala i fer i sportske borbe, SRAMOTA!!!

avatar
Saturday, 08.11.2014
19:32

Ovo je strasno sta su uradili igracima Cuke. Pa gde ce vam dusa bre? Hvala bogu pa je tu UEFA.

avatar
Branislav
Saturday, 08.11.2014
19:13

Bravo Lalatovicu za formaciju... Ako tako nastavimo da igramo imacemo najmanje postignutih golova u ligi... Ova formacija uspeva samo ako tim ima kvalitetne vezne fudbalere, a mi to nemamo.

avatar
Delije Crna Gora
Saturday, 08.11.2014
19:00

Napred Zvezdo!!!