Kako će izgledati Zvezdin letnji "remont"?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.05.2015.
22:04
Izvor: Sportske.net

Treći put od trenutka kada je titula vraćena na "Marakanu" u Ljutice Bogdana će biti izvršen remont kompletnog tima. Skori početak nove sezone i finansijske poteškoće biće od presudnog značaja za poslovanje u prelaznom roku, a evo kako bi mogla da izgleda

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije suočava se sa gubitkom titule osvojene u sezonu 2013/2014 a imajući u vidu to da je gotovo kompletan sastav koji je vodio crveno-bele do trofeja napustio klub ne treba da čudi ako Zvezda krajem maja preda "štafetu" Partizanu.

Šampionski sastav Crvene zvezde pretrpeo je ogromne promene tokom prethodnog leta kada su klub napustili Nenad Milijaš, Dragan Mrđa, Miloš Ninković, Boban Bajković, Dejan Kelhar, Filip Kasalica i mnogi drugi igrači, a "raspad" Stojanovićevog tima dovršen je u januaru kada su "Marakanu" napustili Nejc Pečnik, Goran Gogić, Đorđe Rakić...

Manje od godinu dana nakon što je osvojena titula Crvena zvezda će treći put krenuti u "remontovanje" ekipe a ovoga puta posao će biti otežan zbog činjenice da nova sezona počinje ranije nego prethodna usled promene sistema takmičenja u JSL.

Ukoliko na klupi Crvene zvezde ostane Nenad Lalatović, mladi stručnjak moraće da formira ekipu za novu sezonu oslanjajući se na mlade fudbalere i nekolicinu iskusnijih koji će sigurno ostati u klubu.

"Remont" kreće od mesta među stativama jer Crvena zvezda sasvim izvesno neće uspeti da zadrži Predraga Rajkovića. U boljem slučaju Damir Kahriman će preuzeti mesto startera a ništa lošija opcija neće biti ni ako bivši reprezentativac ode a Zvezda angažuje Milana Borjana koji trenutno brani za Radnički iz Niša.

Defanzivna linija takođe će pretrpeti nekolike promene ali se može reći da će biti pojačana bez obzira na to da li će biti pojačanja. U tim se vraćaju povređeni Marko Petković i Aleksandar Luković, a od starosedelaca ostaju Dušan Anđelković, Savo Pavićević, Vukašin Jovanović, Miloš Cvetković i Mamadu Mbođ.

Darko Lazić će sasvim izvesno napustiti "Marakanu" a "Novosti" saznaju da će meta Crvene zvezde biti Milan Rodić, defanzivac Zenita koji retko dobija priliku u dresu kluba iz Sankt Petersburga.

Kada je u pitanju vezni red promene će biti nešto veće. Darko Lazović odlazi u Đenovu, novo pojačanje je Vladimir Jovović, a u timu će ostati još Saša Stojanović, Mihailo Ristić, Marko Grujić i Danijel Avramovski.

Pored Darka Lazovića Zvezdu će sasvim izvesno napustiti Aleksandar Katai jer crveno-beli nemaju sredstva da bi ga otkupili od Olimpijakosa, na izlaznim vratima je Miloš Bosančić ali i Vukan Savićević i Aleksandar Kovačević koji bi trebalo da budu prodati.

Pored Vladimira Jovovića Crvena zvezda će morati da angažuje još nekog veznog igrača a prvi pik i ovog leta će biti Rade Krunić. Tu je i krilni fudbaler Spartaka Srđan Plavšić koji bi bio investicija za budućnost.

U napadu ne bi trebalo da bude većih promena jer će u klubu ostati Luka Jović, Džošua Parker i Petar Orlandić ali će se njima trojici priključiti još jedan napadač. Da li će to biti inostrano pojačanje ili neko od igrača koji su na pozajmici (Đorđe Despotović i Ifeani Onjilo) ostaje da se vidi.

Ukoliko se do kraja sezone ne dogodi čudo Crvena zvezda će već 2. jula početi učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope što znači da će se pitanje rekonstrukcije ekipe rešavati već početkom juna kada će se krenuti sa pripremama.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SasaMladenovic1
Friday, 08.05.2015
01:14

Ja ne sumnjam da ce uprava opet dovesti 15 igraca od kojih ce igrati samo 2..

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 07.05.2015
23:01

Vraćaju se Bajko,Milijaš,Mikić ,Tošić,Mrdja i bog gvoždja Dauda.Kasalica bi došao ali nema autobus.

avatar
Footbal Fanatic
Thursday, 07.05.2015
22:49

Pojacanja na nivou Radničkog iz Surdulice...

avatar
Ricky Kaka
Thursday, 07.05.2015
22:47

Ukoliko se do kraja sezone DOGODI čudo Crvena zvezda će već 2. jula početi učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jer tesko da ce Zvezda da dobije licencu

avatar
Milos023
Thursday, 07.05.2015
23:39

samo ti ne brini,licenca je vec dobijena :)

avatar
gorango
Friday, 08.05.2015
21:08

ja kao ostrasceni zvezdas moram da dam lajk na ovaj komentar..vise bih voleo da igraju nasa deca pa makar i deseti bili nego da se ova agonija nastavlja..

avatar
Marco Popovich
Thursday, 07.05.2015
22:39

Kako to da klub koji je u velikom minusu moze da dovodi po nekoliko igraca? Jel Tole kriv ili ?

avatar
Milos023
Thursday, 07.05.2015
23:40

Joj ko nam govori?!Kako klub koji je pred katancem moze da dovede Pavlovica,Macvana,Akojona?A da,igraju za kikiriki,iz ljubavi :D

avatar
Mosa Marjanovic 8
Friday, 08.05.2015
10:41

Pa da,iz ljubavi.Mi barem imamo igrace koji vole nas klub i mi svoje legende.Nismo kao neki kojima je najveca legenda Demarkus Nelson i Nebojsa Covicn nnSta je neprikladno??

avatar
Nikola Nikolic
Thursday, 07.05.2015
22:39

milan rodic sigurno nece doci, ako ide iz zenita ide u neki klub gde ce igrati i dobijati redovno platu, a platu koju ima u zenitu zvezda ne moze da isplati i da decko je ofkos tako da nista od njega

avatar
Milos023
Thursday, 07.05.2015
23:41

Ne zaboravi da je Terza u Zvezdi,tako da nista nije nemoguce!

avatar
ujka Vanja
Thursday, 07.05.2015
22:07

Izgledace ovako:Rajkovic-Andjelkovic,Jovanovic,Pavicevic,Cvetkovic,Kovacevic,Katai,Jovic,Stojanovic,Lazovic.Odnosno niko nece otici. :D nP.S. au zaboravio sam da Lazovic ide u Italiju,za dz.Pa dobro onda na njegovo mesto uskace Orlandic,ili neko od kilometarske kolone pojacanja koje ce Zvezda dovesti na leto.Od kojih ili cijih para ne znaju ni oni sami.