Kako je pazarila Zvezda - Ko će joj se najviše isplatiti?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.09.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Dolazak Aleksandra Kataija zaključio je spisak Zvezdinih pojačanja ovog leta. Prilika je da sumiramo učinak Zvezdine uprave po tom pitanju ovog leta i ujedno pokušamo da procenimo ko bi od novajlija mogao da se pokaže kao najveće pojačanje tokom sezone.

BETAPHOTO/FK CRVENA ZVEZDA/DS
BETAPHOTO/FK CRVENA ZVEZDA/DS

Povezane vesti

Ko bi, onog 25. juna, na promociji Nenada Lalatovića, dok je Marakana bila bez struje, a novi generalni sekretar Zvezdan Terzić govorio o katastrofalnoj finansijskoj situaciji koju je zatekao, mogao i da pomisli da će ovog leta na naš najveći stadion stići čak jedanaestorica novajlija.

Danas, nešto više od dva meseca kasnije, raspoloženje na Marakani je, bar prividno, mnogo bolje - Zvezda ređa pobede, ne prima golove, a trener Nenad Lalatović je na sve slađim mukama kome od igrača koje ima na raspolaganju ukazati šansu.

Konkurenciju je u samom finišu prelaznog roka dodatno pojačao pomalo zaboravljeni Aleksandar Katai, ali Zvezdin šef struke ima poverenja u njegove kvalitete i veruje da će nekadašnji napadač Vojvodine opravdati očekivanja.

Katai tek treba da pokaže kakvim repertoarom danas raspolaže, a oni koji su stigli pre njega, čak desetorica (Gavrić (Napredak), Bosančić (Gjongnam), Despotović (Lokeren), Avramovski (Rabotnički), Kahriman (Tavrija), Planić (OFK Beograd), Antić (Rad), P. Đorđević (Javor), S. Đorđević (Voždovac), Senegalac Mbođ (pozajmljen Napretku)), već su imali prilike da se nametnu Lalatoviću.

Od njih je najviše pažnje izazvao dolazak bivšeg fudbalera Partizana Miloša Bosančića, koji nije naišao na oduševljenje navijača, ali još uvek nije ni na terenu pokazao zašto je doveden.

Ali, za razliku od njega, Makedonac Danijel Avramovski je već uspeo da dođe do izražaja, iako o njemu na ovim prostorima gotovo niko nije ništa znao do dolaska u Zvezdu. Momku u prilog ide i odlazak Nenada Milijaša u Tursku, što je on na najbolji način iskoristio proteklog vikenda, kada je svojim golom doneo Zvezdi trijumf protiv Spartaka.

Utisak je da će se o ovom momku tek govoriti u superlativima...

Od ostalih novajlija, za sada je najzapaženiji Nenad Gavrić. Doduše, nekako je to više bio tokom priprema, nego sada kada je sezona započela, ali ima vremena i za njega. Trener ga odlično poznaje, sarađivali su i u Napretku i sigurno je da će imati Lalatovićevo poverenje, ako nastavi sa kvalitetnim radom.

Zvezdi za sada odlično ide sa ovim igračkim kadrom, imaju sigurnost u odbrani, dobra rešenja u napadačkim redovima, a ako ''veza'' i dalje bude dobro funkcionisala, treba očekivati nastavak serije koja je započeta u prva četiri kola.

Naravno, sve ovo, pa ni nova titula, ne može da sakrije još uvek postojeće finansijske probleme, što je Zvezda već iskusila na svojoj koži početkom leta, kada ju je UEFA suspendovala iz evro-takmičenja.

Ali, kad se pobeđuje, valjda se i problemi lakše podnose...






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke