Kakva priča iz Nemačke, Filipa Stevanovića želi petnaestak evropskih velikana! A tek da vidite s kim ga porede!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.04.2020.
15:15
Izvor: Sportske.net

Izgleda da Partizan ne treba da brine za finansije kada prođe pandemija koronavirusa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Tek što je počeo da dobija veću minutažu u prvom timu posle odlaska Zorana Tošića, ubrzani fudbalski razvoj Filipa Stevanovića prekinula je pandemija koja je zaustavila čitav svet.

Ipak, interesovanje za 17-godišnjeg fudbalera Partizana ne samo da nije nestalo, već se i dodatno uvećava.

Na ovu temu veoma zanimljiv tekst je objavio nemački portal ''90min.de'', koji prenosi svoja saznanja da se za Stevanovića interesuje čak petnaestak velikih evropskih klubova! Takođe, u naslovu su fudbalera Partizana nazvali ''mega talentom''.

''Prema našim informacijama, 15 klubova prati razvoj Stevanovića, uključujući i Bajern, Dortmund i Lajpcig iz Nemačke. U Engleskoj, za srpskog fudbalera zainteresovani su Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Čelsi, a u međuvremenu su klubovi poput Juventusa, Intera, Atalante, Atletiko Madrida, Real Madrida, Monaka i Benfike već su konkretno kontaktirali Partizan kako bi razgovarali o mogućnosti transfera'', otkriva ''90min.de'', a ovom spisku možemo da dodamo i Nicu koja je zimus takođe bila vrlo konkretna sa ponudom od 12 (plus 3) miliona evra, ali Partizan je tražio 18 i do transfera nije došlo.
-
Screenshot/90min.de
naslov

Pomenuti izvor navodi da će Partizan pokušati dazadri Stevanovića bar još godinu dana, ali i da će većina pomenutih klubova pokušati da ga angažuje već početkom narednog prelaznog roka.

Ipak, najspektakularnije su ostavili za kraj teksta.

''Stevanović se najčešće koristi na levom ofanzivnom krilu, ali deluje i sa desne strane ka sredini. Skauti ga čak upoređuju sa Kristijanom Ronaldom zbog njegove veštine i atletskih sposobnosti'', dodaje ''90min.de''.
-
Bonus

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Tuesday, 14.04.2020
13:12

Ako Filip ne produzi ugovor , kao sto je uradio Strahinja, od tog brasna NECE biti kolaca, prije ce biti kao sa Zivkovicem....

avatar
magister
Monday, 13.04.2020
23:16

Plus, što se Fiće tiče, on je - *dečko koji obećava*, a ne dokazana vrednost, ne neko ko može da u dogledno vreme u ozbiljnim ligama donosi prevagu i titule, a pogotovo ne neko čiji bi dolazak mogao marketinški da se pravda. Ne verujem da će njegova cena na leto biti visoka, naprotiv, slažem se sa zluradim Zvezdašima da će pasti (kao i njihovim igračima, a čija će cena biti višestruko ispod Fićine). Zato treba da ostane, da uradi nešto u matičnom klubu, da počne da donosi pobede, titulu, proleće u Evropi, pa da onda sledeće godine, ili one tamo - 2022, na stabilnijem tržištu, sa nekom biografijom i statistikom, a ne utiskom da *ima štofa*, računa na dooobar transfer, jak klub, veliku godišnju platu.

avatar
magister
Monday, 13.04.2020
23:08

Super. Nadam se da će znatno pasti veličine transfera (ne zbog Partizana i Filipa, naravno, voleo bih da ostvari što veći transfer, već zato što će neko valjda naučiti da je svet u kome čak i prosečni levi bek osrednjeg tima u PL zaradi za 10 godina 10x više od vrhunskih svetskih naučnika kojima najveći honorar jeste na primer Nobelova nagrada, a zamislite, Nobelova nagrada koja se dobija kad pronađete nešto jako važno za celo čovečanstvo i nauku uopšte, iznosi manje od 1 milion evra. Radi poređenja, npr. cena levog beka Vulverhemptona, Rubena Vinagrea (21g) je 9m funti, ima platu oko 3m godišnje, realno je očekivati da ako stanje stvari ostane ovakvo da će za 12 godine karijere zaraditi bar 30m funti (ako mu cena bude varirala i ne bude skakala), a on je drugi po vrednosti levi bek u Vulverthemptonu, jer Jonny Otto (26g) vredi 16m i ima oko 5m funti platu godišnje. Onaj fizičar sa Nobelovom nagadom nema platu veću od 200h godišnje, pa sa sve Nobelovom nagradom daj bože da ukupno za 50-tak godina vrednog bavljenja naukom zaradi oko 10m evra, možda milion više. Jel vam to normalno. Da ne pričamo o zvezdama, o najvećim i nabogatijim timovima, nego eto igrači za koje većina nikad nije čula i koji su totalno nebitni čak i za PL i fudbal, oni pikanjem lopte zarade višestruko više od vrhunskih svetskih umova. Ja mislim da takav sistem vrednosti treba da ode u pm.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 13.04.2020
22:17

Grobarske net. Spin masinerija radi punom parom, naruceni tekstovi samo iskacu.

avatar
Monday, 13.04.2020
17:47

Koji je petnaesti klub?

avatar
Dorotej
Monday, 13.04.2020
20:16

A ti si brojao šta je novinar napisao? Baš si me nasmejao. Neka ti bude, sada ozbiljno, dečko je stvarno talentovan i verovao ili ne, jako mi se dopada. Novinari mu štete sa ovakvim tekstovima. Može da mu udari slava u glavu kao Neci Mihajloviću (ima i kod nas sličnih primera) pa ima dečko da propadne pre nego što mu krene karijera. Daj Bože da se dobro proda i zaigra u nekom velikom klubu pa da se pojavi u našoj reprezentaciji. Šamara nas ko nas stigne, za jednu fudbalsku naciju kao što smo mi to je ponižavajuće.

avatar
Monday, 13.04.2020
23:18

Brojao sam, zasto da ne? Ne mozes vise danas da sprecis ovakve tekstove, to je odavno postalo neizbezno.

avatar
Dorotej
Monday, 13.04.2020
16:30

Naročito je "dobro" igrao protiv Zvezde u derbiju pred bulumentom skauta, posrednika, predstavnika nekih evropskih klubova. Zato je takav "veliki" interes sasvim očekivan. Zvanična cena mu je pala za 30%, ali kada se sjate svi ti kupci, transfer će da ode u nebo.

avatar
Dorotej
Monday, 13.04.2020
15:25

Bolje da ste napisali ko ga nije tražio, kraće bi bilo. Očekuje nas mrtva trka izmeđi njega i Sergeja. Naša srpska posla.

avatar
Vanja Grubač
Monday, 13.04.2020
17:40

Jel trazio neko Terzine zlatne koke?Pa ne mozete Degeneka I Boacija da prodajete I kupijete po per puta.Gde su vunderkindovi?

avatar
Dorotej
Monday, 13.04.2020
20:05

Strpi se. Doći će i to. U fazi smo sređivanja situacije po tom pitanju. Došla su kod nas neka nova vremena. Zapamti ove naše sadašnje dečake u prvom timu, a dolaze i novi.