Ko je Partizanovo sledeće pojačanje? Odavno ne daje golove, retko i asistira, ali...

Autor: Darko Mitrović
subota 09.06.2018.
10:54
Izvor: Sportske.net

Napad je već prepunjen igračima, sada treba očekivati i pojačanja u defanzivi.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Partizan je juče ozvaničio dolazak drugog letnjeg pojačanja. Posle Nemanje Nikolića, u Humsku je stigao još jedan napadač, reprezentativac Zelenortskih Ostrva Rikardo Gomeš, koji je prošlu sezonu proveo u drugoj ligi Portugala, u dresu Nasionala, gde je bio najbolji strelac sa 22 gola.

S obzirom da od napadača još niko nije otišao, trener Đukić u ovom trenutku na raspolaganju ima ukupno petoricu špiceva na koje bi moglo najozbiljnije da se računa (Nikolić, Rikardo, Tavamba, Ožegović, Đ. Jovanović). Ali, jasno je da su sada na redu odlasci, očekuje se da Tav amba ''povuče nogu'' i omogući Partizanu i značajniju zaradu ovog leta.

Naravno, ni sa pojačanjima nije završeno, zapravo je tek počelo, a naredno ime koje se pominje jeste pojačanje na mestu desnog beka - Slovenac Martin Milec.

Ovaj 26-godišnji momak je član slovenačkog Maribora, pisali smo juče o njemu, a sada je prilika da pogledamo i kako ga statistički podaci opisuju.

U protekloj sezoni odigrao je ukupno 35 utakmica za Maribor, od toga šest u grupnoj fazi Lige šampiona, plus još dve u kvalifikacijama za LŠ, ostatak na domaćoj sceni u Sloveniji.

Nije postigao nijedan gol, ima tri asistencije, od toga jednu protiv Sevilje (1:1), u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, kada je ''namestio'' gol Tavarešu.

U prethodnih par sezona igrao je u inostranstvu. Njega je belgijski Standard iz Liježa angažovao u leto 2014. godine, ali je potom išao i na pozajmicu u holandsku Rodu, pre nego što je pre godinu dana odlučio da se vrati u Maribor.

Tako je u sezoni 2016/17 odigrao 28 mečeva za Rodu, nije postigao nijedan gol, a upisao je jednu asistenciju.

Sezonu pre toga proveo je delom u Belgiji, delom u Holandiji i ukupno je sakupio 29 nastupa, uz po jedan gol i asistenciju.

U sezoni 2014/15 igrao je u Standardu, i to na čak 35 mečeva, ali bez postignutog gola i asistencije.

I, taman kada bi se moglo doći do zaključka da je ovaj momak orijentisan uglavnom na defanzivu i da su tu njegovi najveći kvaliteti, onda dolazmo do podatka iz sezone 2013/14, u vreme njegovog prvog ''mandata'' u Mariboru.

Tada je odigrao ukupno 41 utakmicu, postigao šest golova i upisao čak 10 asistencija. Slično je bilo i u sezoni pre toga - dva postignuta gola, uz osam asistencija. Takav učinak ga je i preporučio za odlazak u Standard, ali u poslednje četiri godine se nije isticao u ofanzivi.

Kako je izgledalo dok je tresao protivničke mreže, pogledajte u prilogu. Da li će ovako i u Partizanu, ukoliko transfer bude realizovan?
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko023
Saturday, 09.06.2018
14:30

Daj Boze. Samo da posalji Vuleta u penziju. Sjajan je momak, ali njegovo je proslo. Sad jos jedan malo ozbiljniji stoper od Miletica, ofanzivni vezni, pa mozda i bude nesto od nas. I da, najuriti Djukica, to je trebalo jos posle Nisa. Mada, ni sada nije kasno.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Saturday, 09.06.2018
14:13

Ovaj bi vam bio sjajno pojacanje, Vulicevic je bio sjajan, ali je sad ocajan

avatar
petar000
Saturday, 09.06.2018
11:29

To je nebitno totalno. Evo "bucko" Stojkovic koji je najbolji desni bek lige je ove sezone u svim takmicenjima imao jedan gol i jednu asistenciju. Basta, koji i ne igra beka nego spoljneg ima tri svega asistencije, Rukavina citavu jednu za sezonu. Vulicevic ima cak 4 asistencija a svi ga pljujemo da nije to to. Znaci, statistika ne prikazuje uvek kakav je neko i sta pruza na terenu. Narocito kada su u pitanju odbrambeni igraci. E sad, da li je on za Partizan, to ne znam...

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 09.06.2018
15:27

U kojim je to svim takmičenjima najbolji Stojković? Da nije možda najbolji u kvalifikacijama za SP? U LE? U SL gde ne postoji faul za protivnika, ofsajdi kad nisu, ne daju mu žute kartone, gde je slabo motivisane protivnike kaznio s 1 asistencijom kako kažeš? U kupu gde nije došao ni do završnice takmičenja? Što se tiče Vulićevića nemoguće je uporediti ga s Stojkovićem jer je jedan igrač Partizana, a drugi zvezdice, a svi vidimo da ne važe ista pravila na terenu za ta dva kluba. Vulićević je slabije odigrao poslednju polusezonu u napadu, tj. očajan bio u završnici sezone ali je i igrao povređen dok je u odbrani bio standardno veoma dobar osim na pare mečeva u sezoni iako je dobrim delom sezone imao ispred sebe zabušanta Tošića ili Jankovića koji odbranu skoro da nisu ni igrali. I pored činjenice da slabo igra u napadu, Vulićević svoje asistencije pravi na najvažnijim utakmicama, čak mogu reći i u presudnim trenucima. Kamo sreće da bar 1 takvog beka imamo na levoj strani odbrane.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 09.06.2018
11:04

Branko Ilic 3, Struna 2:-D Idi begaj, ovaj je slovenacki Maikon i Bruno Peres.

avatar
Partizan/Lazio
Saturday, 09.06.2018
12:31

Preslikani Peres, bravo R!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 09.06.2018
15:09
avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 09.06.2018
13:55

Slovenci su uvek bili među najboljima u Partizanu tako da valja odrešiti kesu za momka.