Ko voli, neka izvoli - Prva liga Srbije ima fudbalera od 2.000.000 evra!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 23.01.2023.
09:05
Izvor: Sportske.net

PLS ima nešto što nema ni SLS.

FK Jedinstvo Ub
FK Jedinstvo Ub

Povezane vesti

Veliko je pitanje koliko fudbalera, mimo onih koji dolaze iz redova Crvene zvezde i Partizana, u srpskom fudbalu vredi iznad 2.000.000.

Ako bismo pogledali specijalizovani sajt "Transfermarkt", onda bismo dobili zaključak - NIKO. 

Doduše, "Transfermarkt" nije uvek relevantan izvor kada su cene u pitanju, jer se neretko dogode transferi koji se kose s njihovim ciframa, ali ovaj sajt kazuje da je najvredniji fudbaler domaćeg fudbala koji ne nastupa za "večite" Marko Docić iz Čukaričkog sa vrednošću od 1.700.000 evra. Iza se nalazi njegov saigrač Danijel Ovusu za kojeg je neophodno izdvojiti 1.500.000.

Međutim, nakon najnovije konferencije za medije sa stadiona "Dragan Džajić" u Ubu, srpski fudbal imaće, verovatno, najskupljeg fudbalera u istoriji Prve lige Srbije. 

U pitanju je brzonogi napadač iz Gane Kvaku Karikari koji je postigao šest golova u ovoj sezoni i upisao tri asistencije. Pravo je otkrovenje Ubljana i priprema se novi ugovor za njega.

"Spremamo novi ugovor za Karija. Smatramo da je najperspektivniji napadač koji trenutno nastupa na teritoriji Srbije. Zaslužio je novi ugovor svojim radom i igrama, a mi cenimo svoje igrače i nagrađujemo njihovo zalaganje. Takođe, otkupna klauzula za njega biće 2.000.000 evra", rekao je predsednik Jedinstva Darko Matić.

Očigledno, Jedinstvo ume da ceni momka kojeg su letos doveli iz Libertija iz Gane, dok se pojedini klubovi u Super ligi Srbije olako odriču svojih talenata u eri kada neretko viđamo transfere koji pomeraju granice. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke