'Kocka je bačena' - FSS odabrao novog selektora!?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.12.2017.
23:11
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Deset dana pre kraja godine stiže vest o konačnoj odluci Fudbalskog saveza Srbije. "Žurnal" piše da je rukovodstvo srpske kuće fudbala odabralo selektora.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Fudbalski poklonici u Srbiji sa nestrpljenjem iščekuju odluku Fudbalskog saveza Srbije koji pred sobom ima zadatak izbora novog selektora "Orlova".

U danu kada je list "Tip" lansirao informaciju da je trener Crvene zvezde Vladan Milojević izbio na čelo liste kandidata za selektorsku poziciju "Žurnal" prenosi svoja saznanja.

Naslovna strana sutrašnjeg izdanja "Sportskog Žurnala" posvećena je novom selektoru "Orlova", a pomenuti list piše da je Fudbalski savez Srbije doneo konačnu odluku.

Izbor je pao na dosadašnjeg v.d. selektora - Mladena Krstajića!

"Žurnal" dalje piše da je rukovodstvo FSS donelo odluku da bivšem reprezentativcu poveri kormilo reprezentacije u mundijalskim bitkama i da su pred Krstajića postavljena tri zadatka.

Zurnal naslovna
Screenshot/zurnal.rs

Pred bivšeg štopera reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore postavljeni su sledeći zadaci. Da se "Orlovi" ne obrukaju na Mundijalu i prođu grupu, ali i da Krstajić oformi respektabilnu ekipu za naredna takmičenja.

Zvaničnu potvrdu ove informacije mogli bismo da dobijemo tokom sutrašnjeg dana iz Fudbalskog saveza Srbije, a najkasnije u nedelju kada će novinari imati prilike da na manifestaciji "Zlatna lopta 2017" razgovaraju sa čelnicima srpske kuće fudbala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

42 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sale Mladenovic
Sunday, 24.12.2017
11:24

Što se tiče trenera mislim da nije bitno ko je glavni ,već kako radi i kako saradjuje sa svojim stručnim timom.Ma ko da dodje na tufunkciju trebaće mu pomoć svih eminentnih trenera u Srbiji ,jer dosta su menadžeri gurali i na te pozicije svoje kandidate ,a kasnije im vraćana usluga kroz pozivanje igrača koji ni u svojim malim timovima nisu bili čak ni na klupi.I ono što je najvažnije a što se kod nas neće još dugo izlečiti to je podeljenost na JUG i SEVER.Malo ko razmišlja o Srbiji kao nacionalnom timu ,a više o klupskoj pripadnosti čoveka koji vodi tim.nnŠto se tiče igrača,Srbija iako ovako mala ima mnogo dobrih igrača.Stojković brani u životnoj formi i to je dokazao odbranama u kvalifikacijama i spašavanju Partizana u mnogim situacijama.Za Sergeja i njegove igre kao i za Matića ne treba trošiti mnogo reči.Ljajić je igrač koji još uvek može da izabere mnogo klubova .Nastasić veoma pouzdan igrač ,kao i Tadić.O mladjim igračima i njihovim kvalitetima priča se nadaleko (Gaćinović,Grujić,Živković.Pantić,Adzić.Milenković .......).Potencijala za dobar tim ima ,na nama je samo da NAVIJAJMO ZA SRBIJU.

avatar
xman
Saturday, 23.12.2017
11:50

Pa da, to se znalo, ni jedno vece ime nece da pristane da vodi reprezentaciju a da mu spisak kroje menadzeri..za te poslove se koriste nedokazani treneri

avatar
Mads87
Saturday, 23.12.2017
11:47

Moze da dodje i murinjo i lipi opet nista necemo uraditi jer mi smo takvi kad je fudbal u pitanju.Imamo sada 2 top igraca ostalo ti je sve neki malo ispod neki iznad proseka i kao i obicno nemamo spica da valja.Ali su nam ocekivanja uvek nerealna

avatar
prike
Saturday, 23.12.2017
10:51

Ne radi se tu o tome ko ce sve da igra. I realno, neki igraci iz nase lige igraju konstantnije od onih koji po jakim ligama spavaju na klupama. Radi se o tome da ni jedan jedini kasvetni trener nije zeleo da preuzme reprezentaciju pod uslovima koji se nude, a to se verovatno najvise odnosi na sastavljanje spiska, t.j. menadzerisanje. Pixi, Paunovic, Mihajlovic, Antic, pa i Muslin, tako nesto nisu zeleli da prihvate. Stoga, mozda je najboje da sam Kokeza bude selektor, cak mozda ima i vise iskustva od Krstajica. U svakom slucaju, sada je definitivno - bicemo u Rusiji orkestar bez dirigenta. Pa kako nam Bog da. Tuzno je kako mi, Srbi, zbog licnih interesa lako prokockavamo tesko stecene sanse.

avatar
zdenkomen
Saturday, 23.12.2017
10:36

Pomirimo se sa sudbinom ili uzmimo motke u ruke. Ovo je zemlja poslušnika, dizača ruke i klimoglavaca. Takav je i ovaj naš budući selektor. A kako ćemo proći na SP, videćemo našu bruku.

avatar
PLANETA MILAN
Saturday, 23.12.2017
10:21

Ono sto mi se kod Krleta svidja je sto se ne libi cak i da povuce Mitra za uvce:-)) Naravno, i izbor igraca mu je bio dobar, formaciju vec ne bih da hvalim jer se podrazumeva da treba da igramo tako i to bi svako uradio. Sa druge strane, nadam se da nece ostati i posle SP, to bi bas bio cirkus.

avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 23.12.2017
15:17

To vec zavisi od rezultata. Ako se pokaze dobro na SP, sto da ne, to bi bilo logicno, ovo sada je cirkus. Nego, imam dobar osjecaj kada je Krle u pitanju, samo nerealne je zadatke dobio. Da se ne obrukamo i da se napravi osnova za sljedece kvalifikacije je sasvim dovoljno, ja bih bio zadovoljan.

avatar
GLU-PANTERI, PST!
Monday, 25.12.2017
15:16

U pravu si za ovo dole, ali, sad vise ni nominalno ne igramo onako i zbog toga mi je jako cudan taj komentar.

avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 23.12.2017
19:03

Da se ne obrukamo, znaci da izgubimo npr. od Brazila 1:0 ili 2:0 uz dobru igru i da ne mozemo reci da su nas nesto pretjerano nadigrali, uz neku nasu solidnu igru, u ostale dvije utakmice da izvucemo bar 2 boda. Bez amaterskih kikseva, svadja... Eto otprilike to. Sve preko toga bi bio veliki uspjeh. Trece mjesto bi za mene bio sasvim ok rezultat, cetvrto vec vjerovatno nijedan ucesnik na SP ne moze nazvati nikako drugacije nego neuspjeh. To su moja neka ocekivanja, kao sto vidis nisam neki optimista, ali mi je jako bitno da ne pravimo cirkus i da ne budemo kanta za nabijanje, najvise zbog toga da uhvatimo neku korist od ovog prvenstva i bar u sljedece kvalifikacije udjemo jaci i u boljoj atmosferi.

avatar
GLU-PANTERI, PST!
Saturday, 23.12.2017
16:47

Potpuni cirkus, ne pravi, to je jos bolja rec.

avatar
GLU-PANTERI, PST!
Saturday, 23.12.2017
16:44

To bi BAS bio (pravi cirkus), na to sam mislio, a i ovo sad je cirkus, naravno. Sta to znaci, -da se ne obrukamo-? Trece i cetvrto mesto su neuspeh.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 23.12.2017
09:10

Прави избор! Навијао сам да Милојевић не буде селектор, а верујем да њему то није ни падало на памет. Нема разлога да свој углед ставља на коцку.

avatar
MarkoSi
Saturday, 23.12.2017
08:58

Imenuješ za selektora čoveka bez dana ozbiljnijeg iskustva u struci i očekuješ nešto na SP? Ovo je klasničan loto potez. Možda se i desi nešto dobro, ali su šanse 1%.

avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 23.12.2017
19:08

Znas kako kazu, mozda da a sigurno ne. :) Ako budemo nesto napravili, Kokeza ce preuzeti sve zasluge, ako ne budemo - nikom nista, Krstajic je ionako prezaljen. Meni se ipak cini da ce Krstajic ok da odradi posao, kad je mogao Maradona, moze i on. :) Ovo je ipak tip o-ruk tip takmicenja, spremis i nabrijes ekipu za tri utakmice i to je to, nema tu dimenzija kao sto su rotacije, umor, forma, motivacija itd., mislim da tu padobranci kao sto je Krstajic imaju sanse. Svakako, sarlatanski potez FSS, ali imam dobar osjecaj u vezi Krstajica.

avatar
Malo veliki covek
Saturday, 23.12.2017
08:37

Da se ne obrukaju okej, ali da prodju grupu, pa meni je to nezamislivo trenutno. Pa mi igramo sa 5 igraca u odbranu i primamo golove. Mi da bi rosli grupu moramo da napadamo, a ne sve na odbranu. Ajd, neka su i 5 igraca u odbranu, ali brate, nemoj da primas golove onda :D

avatar
PLANETA MILAN
Saturday, 23.12.2017
12:24

Ne igramo vise u toj formaciji.

avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 23.12.2017
19:11

Nismo ni prije igrali u toj formaciji, nego sa trojicom u odbrani (nominalno), sto ce reci da formacija ne znaci nista. Kad ti na zadnjem veznom igraju Matic i Fejsa ili Gudelj, to su sestorica u odbrani, uz svo postovanje prema Maticevim ofanzivnim sposobnostima.

avatar
brat
Saturday, 23.12.2017
07:18

Manite se klubaštva Sunce mu poljubim više. AJmo naši

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Saturday, 23.12.2017
06:42

Najbolje što mogu da poželim da nas demantuje dobrim rezultatima ili bar igrom pa shodno igračkom kapacitetu i sreći

avatar
3x3
Saturday, 23.12.2017
01:38

Ovo je ocekivano i ovo je sramota. Garant ce se hvaliti nekim porazom da su dobro igrali poslednjih 10 minuta i ako svaku utakmicu budemo igrali kao tih 10 minuta, onda imamo svetlu buducnost.

avatar
Mad Max
Saturday, 23.12.2017
01:24

Ово може бити или велики погодак, или пропаст, мада је ово друго вероватније. Поштујем Крстајића, као играча и репрезентативца, али да нас после 8 година на велико такмичење води почетник, ипак је неозбиљно.

avatar
Nikolaus
Saturday, 23.12.2017
01:23

Nama nikad nije dosadno. Otpustis trenera da bi na njegovo mesto doveo njegovog pomocnika. Ma divno cemo se provesti u Rusiji.

avatar
Lav
Saturday, 23.12.2017
00:54

Boze me sacuvaj... Ako je istina definitivno vise ne pratim reprezentaciju...

avatar
RockyMan
Saturday, 23.12.2017
00:24

U tom slučaju bolje da igraju bez selektora.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 23.12.2017
01:25

Pa to ti je isto

avatar
noname
Saturday, 23.12.2017
14:03

da, ali puno jeftinije :D

avatar
Baxter Stockman
Saturday, 23.12.2017
00:22

Pa koje ocekivao da ce oni nekog ozbiljnijeg dovesti !? Ne sumnjam da ce u Rusiji biti plejada igraca iz nase lige predvodjenih Krsticicem i Radonjicem... Ne bi me cudilo da i Savica i Pesica povede.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 23.12.2017
01:18

Ne vidim po kom osnovu je bolja opcija Petrovic ili pu pu pu daleko bilo Gudelj od Krsticica ili Jovicica koji ce pretrcati vise od bilo koga na terenu? Sto se Pesica tice,za ono englesko drvo je Romario.

avatar
Baxter Stockman
Saturday, 23.12.2017
16:50

Da li bi za Pesica govorio to isto da je presao u Partizan (Sto je bila njegova velika zelja) ? Krsticic i Jovicic nemoj me zez''i sa tim igracima koji mogu samo JSL da igraju... Mitrovic je drvo javorovo, ali kao takav je najbolji nas napadac... Gudelja ne treba vise zvati, Petrovic moze samo u Partizanu da igra i nigde vise.... Od igraca iz nase lige samo Stojkovic moze da igra u reprezentaciji.