Koeficijent - Uh, baš smo blizu dva predstavnika u kvalifikacijama za LŠ!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 29.08.2019.
23:23
Izvor: Sportske.net

Uz sjajne partije Crvene zvezde i Partizana svašta možemo da očekujemo.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Da li je neko mogao pre tri godine da zamisli da će Srbija biti u borbi za dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona?

Nikako, ali danas je situacija takva da imamo dva predstavnika u grupnim fazama Lige šampiona i Lige Evrope i da ništa nije nedostižno, posebno u nekim godinama koje su ispred nas.

Na listi koeficijenata Srbija je trenutno na 18. mestu, a znamo da mora da napreduje još tri mesta kako bi imala dva učesnika u kvalifikacijama za elitno evropsko klupsko takmičenje.

Ko je ispred nas?

Od 12. mesta na kom se nalazi Austrija, pa sve do 18. mesta gde smo mi, sve države imaju po JEDNOG učesnika u Evropi što je ogromna prednost za Srbiju koja ima dva.

Hrvati su i dalje ispred nas, ali nas dele nijanse, svega 0,375 bodova, Kiprani imaju 1,500 bodova više od nas, a Grci 1,600 bodova više od nas. Crvena zvezda je u grupi sa Grcima, tačnije, Olimpijakosom, pa bi ekipa Vladana Milojevića mogla da donese Srbiji velike bodove.

Upravo su Grci na 15. mestu koje donosi 2 mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Moramo napomenuti i da su Škoti sjajni ove sezone i da treba obratiti pažnju na njih koji nam dišu za vrat.

kasiesa
Izvor: kassiesa.home.xs4all.nl




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doki Daki
Friday, 30.08.2019
10:15

Holandija 4/5, gde smo mi ljudi moji...Trpaju se državne pare najviše u Zvezdu, pa mnogo manje u Partizan, a ostali, teška sirotinja. Austrija 3/5.

avatar
Nerealno realan
Friday, 30.08.2019
09:06

Realno, tesko ove sezone da cemo uspeti da dostignemo koeficijent koji nam treba, ali ne treba to da bude smak sveta ako ne uspemo. Samo neka nastave sa dobrim razultatima i doci ce i to 15 ili vise mesto. Mozda vec sledece godine.. Ali svejedno, jos mnogo mora da se ulaze u fudbal kod nas, da bismo dostigli nivo redovnih ucesnika grupnih faza, a ne da nam bude vrhunac uspeha to sto smo uspeli da stignemo do grupe, a tamo nek nas kantaju..

avatar
napred Panktizan!
Saturday, 31.08.2019
15:44

Mora da se ulaze, ali da li to treba drzava da tadi, ili treba da ima druge prioritete?

avatar
Nerealno realan
Saturday, 31.08.2019
18:10

Iskreno, ja bih bio najsrecniji kad bi se doneo zakon o privatizaciji da drzava nema vise nikakve veze sa klubovima. Ali nazalost, to se nece desiti jos neko vreme. I realno, klub za koji navija vlast ce uvek dobijati vise para. Tako je bilo sa Partizanom, tako je sada i sa Zvezdom.

avatar
barbaroga
Friday, 30.08.2019
09:06

Tesko je kad osim Zvezde i Partizana ne postoji treci klub koji moze nesto vise osim da eventualno prodje prvo kolo kvalifikacija. Realno, u nekom dugom roku mozemo da se nosimo sa Dancima, Cesima, Hrvatima, Kipranima, koji su ispred nas, sa Grcima i ostalima tesko, ipak ulazu ozbiljne pare .... a bice tesko i sa ovima sto nas prate - Skoti, Svajcarci ... Uglavnom, ako na koju srecu i izborimo dva predstavnika opet cemo se u sledecem obracunu vratiti na staro, jer tad bi valjda imali 5 predstavnika u Evropi pa bi opet bilo teze odrzati koeficijent.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 30.08.2019
01:55

Mislim da će nas Škoti obići, ali da ćemo mi običi Hrvate i možda Kipar

avatar
jfvr
Thursday, 29.08.2019
23:42

Норвежани бољи коефицијент од швајцараца???

avatar
gorango
Thursday, 29.08.2019
23:35

Ne znam kako se boduju pobede u LS i LE, ai cini mi se da bi sa takmicarskog aspekta (nikako finansijskog) bilo bolje da je Zvezda igrala LE. Mogla bi ravnopravnije da se nosi sa tim ekipama i da mozda duze dogura kroz takmicenje (a samim tim doprinese boljem klupskom i nacionalnom koeficijentu). U svakom slucaju, nadam se da ce oba tima dogurati sto dalje u LS i LE i da bi mogli uskoro da imamo dva predstavnika u LS. To bi bilo sjajno za nas fudbal (samim tim se nadam da bi i ostale ekipe mogle da uznapreduju i dignu ovo nase prvenstvo na neki visi nivo). Sportski pozdrav svima!!!

avatar
IDEA ponos severa
Thursday, 29.08.2019
23:30

Partizan dok je skulljao bodove i dan danas skuplja bodove drugi su kovali olanove kako ce dizati kredite i da im drzava oprosti. A onda krece prica kako su oni cudotvorci, sve neke azdaje sa sve glave. Ma da kako da ne xaxaxaxaxxa Partizane svaka cast dok jedne zove predsednik i obecava kule, vile, gradove... A mi i dalje dokazujemo da smo daleko najaci klub u Srbiji

avatar
KostolomacLB
Friday, 30.08.2019
19:11

Mnogo ste bodova skupili, toliko ste skupili, da vas Zvezda za 3 sezone prestigla... Ne znam cime ste dokazali da ste najjaci klub u zemlji, osvajanjem kupa? 15 godina pricate da je Evropa merilo, ali izgleda da vise nije, sad je izgleda merilo kup Lepog Mice..

avatar
KostolomacLB
Sunday, 01.09.2019
23:23

Pa i ostalim klubovima se odbijaju bodovi, pa recimo Kopenhagen nismo pretekli. Kopenhagen je sam dovukao Dansku do 14 mesta trenutno, Salzburg je sam doveo Austriju do 11 mesta... Vi ste 9 puta zaredom igrali kvalifikacije za LS i usli samo jednom, radili ste u nasoj ligi sta ste hteli, mogli ste da budete kao Dinamo, ali zbog vase i iskljucivo vase nesposobnosti zavrsicete kao Hajduk..

avatar
IDEA ponos severa
Sunday, 01.09.2019
18:36

Znam da vas je i tekako zaboleo poraz u kupu a kako i ne bi. Kad ste istampali majice "dupla kruna" a na kraju su ostale neotpakovane xaxaxaxaxax

avatar
IDEA ponos severa
Sunday, 01.09.2019
18:34

Pa vidi se da imas pileci mozak. Partizanu su se odbijali bodovi jer ih je redovno skupljao al vama nisu mogli odbijati nista pa naravno da ste nas stigli e moj ti. Drugi put bolje malo razmisli sta ces napisati jer si sada ispao smesan