Koji je Zvezdin najlakši put do Lige šampiona?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.05.2019.
11:31
Izvor: Sportske.net

Stvari su sada nešto jasnije, iako do žreba ima još dvadesetak dana. Koje opcije bi bile idealne za šampiona Srbije?

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Crvena zvezda će drugu sezonu uzastopno pokušati tokom leta da se plasira u Ligu šampiona, a kao i pre godinu dana, kvalifikacije će morati da počne već od prvog kola.

Žreb za prvo, ali i drugo kolo kvalifikacija za LŠ zakazan je za 18. jun, a sezona za Zvezdu počeće već 9. ili 10. jula, kada su na programu prvi mečevi prvog kola kvalifikacija.

Zvezda će u prva dva kola kvalifikacija sigurno biti među nosiocima, što joj u startu olakšava posao u pokušaju da se domogne makar grupne faze Lige Evrope, ako ne i Lige šampiona.

Na startu ne bi trebalo da bude problema za šampiona Srbije, mada već tada ima potencijalnih rivala koji nisu za potcenjivanje, poput Ferencvaroša, Kluža, ili poljskog Pjasta.

Zbog toga bi bilo dobro da crveno-beli izbegnu ove ekipe na startu, baš kao i Sarajevo, ili albanske Partizane, kako se ne bi strahovalo od nekih navijačkih incidenata.

Zbog toga bi idealan rival u ovoj fazi mogao da bude, na primer HB Toršavn sa Farskih Ostrva.

U drugom kolu, za izbegavanje je izraelski Makabi iz Tel Aviva, koji startuje u ovoj fazi takmičenja, ali nije među nosiocima, dok bi Šerif (Moldavija), Rozenborg (Norveška), Helsinki (Finska), Dandalk (Republika Irska), Dudelanž (Luksemburg), Škendija (Severna Makedonija), TNS (Vels), Slovan (Slovačka) i AIK (Švedska) trebalo najpre da u prvom kolu opravdaju ulogu favorita, kako bi mogli da budu mogući Zvezdini rivali u drugom kolu.

Od ovih ponuđenih, možda najprihvatljivije deluje irski Dandalk, ili velški TNS.

U trećem kolu, za koje će žreb biti obavljen 22. jula, Zvezda prelazi među nepovlašćene i tu bi, pre svega, trebalo izbeći Dinamo Zagreb kako bi se izbeglo bilo kakvo skretanje pažnje sa terena, ali i ove sezone fenomenalni Ajaks.

Ali se zato Kopenhagen čini kao poželjna opcija.

I konačno, dolazimo do plej-of faze kvalifikacija. Koga bi tada Zvezda mogla da dobije za rivala, ako prethodno uspešno savlada prve tri prepreke?

Naravno, biće tu dosta teških prepreka, ne može se sada sa sigurnošću reći koji će se timovi naći u ovoj fazi, ali recimo švajcarski Jang bojs ako bude među nosiocima, a za sada ima šanse mogao bi da bude zanimljiv rival.

Ali, za početak da Zvezda savlada prve dve, uslovno najlaške prepreke, onda će priča o plej-ofu imati mnogo više smisla.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
hulkdelija
Thursday, 30.05.2019
19:06

Sa ovom ekipom i igrom jako tesko. Treba tim da se osvezi, pogotovo odbrana i sredina!

avatar
MihajloCZV
Thursday, 30.05.2019
16:17

Za nas nista nije tesko. Dajte nam Ajaks mozemo sa svakim da se nosimo!!! Zvezda sampion!!!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 30.05.2019
13:21

To je manje vazno ko ce biti Zvezdin protivnik na putu do Lige Sampiona jer svi ovi klubovii treba da se plase nas, a ne mi njih jermi smo Zvezda.

avatar
Damir111
Thursday, 30.05.2019
11:46

U prvom kolu ce ispasti videcete!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 30.05.2019
13:22

I ja mislim da ce partizan ispasti u prvom kolu.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 30.05.2019
14:57

Nismo mi kao komsije da nas ponizavaju konobari i frizeri iz ekipe kakva je Samrok. :)