Kokeza najavio ''infrastrukturnu revoluciju'' u Srbiji!

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.02.2020.
20:41
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Deo posla već je urađen, ali ono najvažnije tek sledi.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza prisustvovao je tradicionalnoj manifestaciji ''Dan fudbala'' u Banjaluci.

FSS je ovoga puta dobio najvažniju nagradu za fudbalsko stvaralaštvo i izuzetna dostignuća, za vek postojanja, a nagrađen je i proslavljeni stručnjak Velibor ''Bora'' Milutinović.

Tom prilikom, Kokeza se osvrnuo i na brojne infrastrukturne poslove koji su započeli u Srbiji i koji bi trebalo da budu krunisani i izgradnjom Nacionalnog stadiona.

''Od dana kada sam došao na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije postavili smo neke prioritete, rezultate koje želimo da ostvarimo.

Plasmanom na Prvenstvo sveta vratili smo se tamo gde srpski fudbal i zaslužuje, a mlada reprezentacija se dva puta plasirala među najbolje selekcije u Evropi. Novi cilj je da posle dve decenije naša 'A' reprezentacija izbori odlazak na Prvenstvo Evrope.

Istakao bih i da smo, prvi put posle nekoliko decenija, uložili ogromna sredstva kako bi sredili terene na stadionima širom Srbije.

Pokrenuli smo pravu infrastrukturnu revoluciju, a u saradnji sa državom i lokalnim samoupravama, uskoro će početi izgradnja nekoliko stadiona, a svoj dom dobiće i reprezentacija izgradnjom Nacionalnog stadiona.

Želim sve da vas još jednom pozdravim i nadam se da ćemo svi zajedno imati priliku da se radujemo plasmanu Srbije na Prvenstvo Evrope'', rekao je, između ostaog, Slaviša Kokeza u obraćanju prisutnima, a prenosi sajt FSS.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 18.02.2020
22:07

Preporuka za dolazak u FSS ti je bila izbacivanje zvezde iz Evrope na 3 godine prvobitno što je prava kazna koja je ublažena na godinu dana i to sa mesta potpredsednika zvezde, zatim aktivni igrač Brodarca i vozač / obezbeđenje "Duha koji lebdi nad zvezdom". Pre nego što si došao na čelo FSS omladinska reprezentacija je bila prvak Evrope i prvak sveta, a otkad si došao ne može bod da osvoji u grupi EP i najverovatnije na sledećem neće ni igrati, sve je više mlađih selekcija koje propuštaju takmičenja, dok se A reprezentacija delimično sastavlja u interesima jednog kluba, jedne interesne grupe koja ima svoje igrače i filijale tog kluba ponekad. Prodajete priču o nekakvoj infrastrukturnoj revoluciji, a država više uloži svake sezone u zvezdin budžet nego što je odvojila novce za terene jednom u "100 godina" dok u ligi vlada pravi cirkus u kojoj uz pomoć promena pravila preko noći i svim mogućim stvarima pokušavate da ubedite zvezdine navijače da je zvezda najbolja, iako ne može da pobedi ni one sa dna tabele bez sudija. Kokeza odlazi!

avatar
Milos23
Wednesday, 19.02.2020
02:00

Ima istine ali akp ulaze u zvezduvulaze i u druge pritom ako su pre par godina ubacivali vise u zvezdu to nije posteno ali ako su nesto vise ubacili u zadnje dve tri sezone onda je ti zvezda i zasluzila jer je usla u evro takmicenja i na taj nacin prezentovala tjst reklamirala nasu zemlju na najbolji moguci nacin a uz sve to imala je i drzava neke profite da ne idemo do sitnijih detalja da ne nabrajam kako skontacete sami. Ali ako tipa zvezda ne udje u evro takmicenje onda trebe da u svaki klub drzava ulozi isto u toj todini tkd ...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 21.02.2020
20:09

Nema potrebe za tim "ako" jer je država u poslednjih 10 godina u zvezdu uložila i oprostila joj preko 100 000 000 €, dok je u Partizan uložila oko 3M € i ništa mu nije oprostila. U ostalim klubovima je uložila i manje nego u Partizanu sem možda klubova većih gradova gde je ulagala preko gradskih budžeta za sport konkretno za određeni fudbalski klub. Znači zvezda preko 100 000 000 €, a svi ostali na oko 3M € i manje. I šta misliš kolike su šanse da ostali budu prvi i bore se za ulazak u LŠ protiv bogataša kojeg je država napravila takvim? Ti kažeš da još treba dodatno da ulože u klub koji su već neverovatno mnogo favorizovali u odnosu na ostale klubove ako uđe u LŠ, a šta ako bi svi ostali sigurno ulazili u LŠ svake sezone kada bi bili prvaci, ali ne mogu jer nisu dobili kapital da budu prvaci, ni približna kao zvezda? Hajde država da uloži prvo u narednih 10 godina u sve ostale klubove kao što je u zvezdu, a u zvezdu da uloži kao što je u svaki od preostalih pa da onda nakon tih 10 godina krene da ulaže isto u svaki pa da vidimo ko će da uđe u LŠ ili LE. Jel pošteno tako?