Kosan zna kako do opstanka, ali kako protiv Lalata?

Autor: Beta Beta
četvrtak 20.04.2017.
15:33
Izvor: Beta

Trener fudbalera Borca iz Čačka Milorad Kosanović rekao je danas da se nada pozitivnom rezultatu u predstojećoj utakmici protiv Čukaričkog pošto je njegovoj ekipi važan svaki bod u plej-autu Super lige Srbije i da veruje u opstanak u ligi.

Betaphoto/BranislavBožić/Mo
Betaphoto/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Fudbaleri Borca igraju u subotu od 17 časova na svom terenu u Čačku protiv Čukaričkog, utakmicu 32. kola Super lige Srbije.

"Utakmice u plej-autu iz našeg ugla treba gledati dvojako. Tri vodeća tima su Čukarički, Spartak i Rad i pobede protiv njih donose veoma bitne bodove, dok eventualni neuspesi nisu baš toliko bolni.

Sa druge strane jako je važno ne izgubiti mečeve protiv direktnih rivala Metalca, Bačke, Novog Pazara i Radnika. Mi smo na Banjici osvojili tri velika boda i bilo bi kapitalno kada bi i u duelu sa Čukaričkim nastavili u tom ritmu",
rekao je Kosanović, navodi se na sajtu Borca.

U plej-aut grupi Borac je pretposlednji na tabeli sa 12 bodova, a Čukarički je drugi sa 20.

"Ne treba trošiti reči, ali ipak treba jasno reći da nam u goste dolazi tim koji je u prolećnoj polusezoni osvojio najviše bodova. Neće biti lako, ali se nadam da velikom disciplinom i koncentracijom možemo doći do pozitivnog ishoda.

Pobeda protiv Rada nije nam donela samo tri velika boda, već i strahovito jak psihološki trenutak, jer su igrači shvatili da mogu mnogo bolje nego što je to bilo. Svesni smo važnosti svakog boda, svakog gola, daćemo sve od sebe da nastavimo započeto",
rekao je Kosanović.

On je naveo da je kadrovska situacija povoljna, ako se izuzme izostanak Nikole Ignjatijevića koji je u prošlom kolu i pobedi protiv Rada od 2:1 dobio dva žuta kartona.

''Mislim da ovaj tim Borca ima znanja i kvaliteta da izbori opstanak. Da tako ne mislim ne bih ni bio ovde. Momci dobro rade i već prihvataju novi sistem. Želim da i čačanska publika prepozna važnost trenutka u kome se klub nalazi i da da podršku ovoj deci da stignu do opstanka. Sve osim toga bi bilo porazno za klub koji je ušao u desetu deceniju postojanja i toliko dao srpskom fudbalu", rekao je Kosanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke