Kragujevčani trljaju dlanove - 5.000.000 razloga zašto je Dudić najbolji trener u istoriji kluba

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 03.09.2024.
10:01
Izvor: Sportske.net

Da li je Radnički njegovim dovođenjem napravio najbolji potez u istoriji kluba?

Povezane vesti

Koliko je dolazak Feđe Dudića bio bitan za Radnički iz Kragujevca dokazuju i brojke, odnosno kasa Šumadinaca. 

Tim sa "Čika Dače" je nedavno ostvario svoj najveći transfer u istoriji pošto je prodao Milana Aleksića, novopečenog reprezentativca Srbije, i to za sumu oko 4.000.000 evra u tim iz Čempionšipa, Sanderlend. 

Pored toga, u Radničkom se nadaju i procentima od naredne prodaje Aleksića koji iznose između 10 i 15%. 

Upravo je Dudić taj koji je presekao na polusezoni kada je krenuo da daje šansu mladom Aleksiću, a daleko iskusnijeg Zorića neretko ostavljao na klupi. 

Ne zaboravimo, nisu to jedini procenti kojima se nadaju u Radničkom, imajući u vidu da bi moglo da dođe do novog transfera Filipa Kostića. Kragujevčani imaju pravo na 3% na ime transfera solidarnosti, i u slučaju da dođe do prelaska Filipa Kostića u novi klub, Radnički bi mogao da zaradi i 180.000 evra ukoliko transfer bude u vrednosti od 6.000.000 evra. 

Od kada je Dudić pre godinu dana u Kragujevac, prodat je i Nikola Miličić u Partizan za 500.000 evra, kao i Žofri Činedu za oko 80.000 evra. 

Usledile su dve prodaje ovog leta, prvo je otišao Stojan Leković u Al Džaziru, iznos nije imenovan od strane klubova, ali smo došli do informacije da se radi o 300.000 evra. Drugi je bio Sali Vižđi, on je karijeru nastavio u mađarskom Đeru i prodat je za 150.000 evra. 

Ukupno, od dolaska Feđe Dudića, Radnički je zaradio skoro 5 miliona evra, a napomenimo da suma koju je tim sa "Čika Dače" zaradio u 12 godina pre dolaska Sarajlije od prodaje svojih igrača manja od 2.000.000 evra. 

Impresivan učinak, a imajte u vidu da su tu još igrača koji bi mogli da budu "zlatne koke", poput Vidosavljevića i Gluščevića, pa i mladog Lijeskića koji se sve više nameće kao sjajno rešenje među stativama. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke