Krstajić: "Nešto je i do reakcije igrača"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 10.09.2018.
23:34
Izvor: Sportske.net

Opet stare boljke "orlova", opet slični nastupi Krstajića.

Beta/Milos Miskov/MO
Beta/Milos Miskov/MO

Povezane vesti

Selektor Srbije Mladen Krstajić rekao je da ga bole postignuti golovi posle prekida, za šta je okrivio reakciju igrača, a ne misli da su česte promene tima poseban problem.

"Čestitam Rumuniji na fer i korektnoj igri. Ostaje gorak ukus u ustima, dva puta smo vidili, bili bolji tokom cele utakmice, imali šanse, ali je na kraju bilo 2:2 i to je jedino što se računa. Jeste bolno kako smo primili golove posle prekida", rekao je Krstajić.

To se često dešava, šta možete da uradite to da sprečite?

"To je do reakcije igrača u određenom trenutku, ne možemo mi to sa klupe da sprečimo", odgovorio je selektor.

Novinari su primetili da je Srbija protiv Švajcarske ispustila vođstvo, da je protiv Litvanije vodila samo 1:0 uprkos šansama, a na kraju "visila", kao i da je danas dva puta ispuštala prednost. Očigledno je problem "zatvoriti" utakmicu.

"To su neke stvari koje ne možete da objasnite. Imali smo šanse, pogotovo u prvom poluvrmeenu, Rumunija je mogla samo da se brani. Hteli smo da nastavimo u takvom stilu i u drugom, hteli smo da držimo posed, na kraju smo imali 60:40 odsto, ali to je manje bitno", rekao je selektor.

Sledeće novinarsko pitanje bilo je "Koliko su česte izmene tima, iznuđene i neiznuđene, problem i koliko otežavaju vama posao?", na šta je selektor zauzeo prilično defanzivan stav.

"Imamo mnogo novih igrača, reprezentacija je u fazi stvaranja, moramo da ih isprobamo. Ne znam da li ste bili na konferenciji za novinare i da li ste obratili pažnju, ja sam rekao da je Matić bio povređen i da je problem i da trenira, zato nije mogao da igra celu utakmicu i zato sam izostavio od početka.

Milenković se se na poluvremenu utakmice u Litvaniji požalio na povredu i u drugom poluvremenu je igrao povređen. Danas je bio tu samo da bi popunio broj igrača. Ne vidim zašto su česte promene problem, pre tri dana smo imali utakmicu, ne vidim razloga...i Rumunija je danas imala četiri-pet novih igrača
", bio je odgovor selektora Srbije.

"Orlovi" sada imaju četiri boda, koliko ima i Crna Gora, dok Rumunija ima dva, a Litvanija nijedan. U sledećem kolu igraju Srbija i Crna Gora, dok Rumunija ide u goste Litvaniji.

"Svaka utakmica je bitna i Crna Gora je dobila utakmicu. Znali smo i pre početka ovog turnira da će biti teško, moramo u svaku ući maksimalno angažovano. Treba izanalizirati kompletno i videćemo šta i kako dalje", rekao je Krstajić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sef9
Tuesday, 11.09.2018
16:04

nezna covek vise ni sta prica

avatar
poljskikupanjac
Tuesday, 11.09.2018
15:46
avatar
Miletaaaaa
Tuesday, 11.09.2018
12:30

Dovoljno je reci samo...SRAMOTA se nastavlja s klovnom na klupi i klovnovima u Savezu!

avatar
magister
Tuesday, 11.09.2018
10:11

Očekivani nastavak hajke. Krivo mi je što pored botova i naručene pljuvačine ima i pravih ljubitelja fudbala, uglavnom povučenih ovom insceniranom kampanjom. Naravno da Krstajić nije pravi čovek za selektora, ali, jel vi ljudi gledate utakmice. Činjenica je da nismo igrali sadržajnije i imali perspektivniji sastav odavno. Škripi odbrana, mora se naći način da se spreče kontre koje seju paniku, ali po meni, igramo pet puta bolji fudbal nego za vreme Muslina. Koji, realno, jeste neuporedivo bolji trener od Krstajića. Ali ne i dobar selektor. A što se tiče FSS, tu je kao i na drugim mestima u društvu, postavljen podoban tim. Pa, prijatelji, kad izaberemo najomiljenijeg da vodi celo društvo, što se čudimo kad njegov kum dobije FSS?

avatar
Nerealno realan
Tuesday, 11.09.2018
08:12

Hahaha kaze ne moze da utice!? Pa kada bi lepo izanalizirao rumune, pa video sta rade u prekidu, pa to vezbao i tako pripremio igrace da se zna ko sta radi i ko koga cuva, onda ne bismo primali golove iz prekida. Nekada nam je odbrana bila najjaci deo ekipe, a sada raspad i nema naznake da ce biti bolje.. Krstajicu odlazi!!!

avatar
lalans
Tuesday, 11.09.2018
07:36

Pregled utakmice kao filip visnjic,eto toliko o selektoru da ne kazem ser.nji

avatar
Tuesday, 11.09.2018
03:59

Marš iz reprezentacije
... Sve ćeš uništiti

avatar
x90x
Tuesday, 11.09.2018
00:03

A nesto je i do neznalice Krstajica. Srbija je specificna po tome sto cesto ima selektore kojima je reprezentacija prvi, pa cak i jedini angazman.
Mada, iskreno ovakvom geniju kao Krstajic se to svakako nece desiti. Cenim da ce preuzeti neki klub iz Banjaluke nakon sto nas izbaci iz svih mogucih kvalifikacija, posle tog Prnjavor, i tek nakon sto i tamo dobije otkaze ce se povuci da pece rakiju.

avatar
Zoran Vukic
Monday, 10.09.2018
23:55

novnari su rekli za u rusiji ti kriv nezna sta hoces slab ti skautnig los ti savetnik[kokeza ima trjne posledice od povreda sto je doso za predsdnika FSS ]idite.neznlice.

avatar
Stojan Đorđević
Monday, 10.09.2018
23:48

A nesto je do FSS-a i tebe, koji uzimate pare za pojedine igrace da igraju! Ne nesto, nego 99% ! Krstajic i ceo FSS, SVI NAPOLJE IZ SRPSKOG FUDBALA!!!

avatar
Kuma Baba Car
Monday, 10.09.2018
23:44

Molim te podnesi ostavku sto pre ne blamiraj se vise, sacuvaj bar drugi obraz ako i za to nije kasno

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Monday, 10.09.2018
23:40

Ti sigurno ne mozes da utices, a PITANJE je da li ces ikad i moci. I kad ce vise jedan nas selektor dovesti zamenu kad se neki igrac povredi, zasto nijednog igraca nisi pozvao umesto Gacinovica, morao si to da uradis!!!