Krstajić očekuje sportski spektakl, "suludo" je pričati o visokom riziku

Autor: Pavle Knežević
sreda 10.10.2018.
17:51
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije razmišlja o dva napadača u sutrašnjem spektaklu.

Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Srbija sutra igra protiv Crne Gore utakmicu trećeg kola Lige nacija, a selektor Mladen Krstajić kaže da je ovo specifičnija utakmica.

"Što se tiče rezultata, ova utakmica je važna kao i svaka druga, ali utakmica sa Crnom Gorom je specifičnija, suvišno je pričati o tome. Moja porodica sa očeve strane je sva iz Crne Gore, ja sam rođen u Bosni, a živi u Vojvodini. Za mene je specifično, kamoli za ostale ljude u Crnoj Gori. Opet da ne govorim koliko Crnogoraca ima u Srbiji, to jest u Beogradu, gde imaju stanove.

Opet treba da bude veliki sportski spektakl u regionu, jer igraju dve brateske zemlje. Ja ne razmišljam o tome što neko ovori utakmica visikogo rizika, to je suludo. Ne vidim razlog zašto bi sutra osim spektakla bila utakmica visokog rizika
", rekao je selektor.

On je kazao da su taktička izenađenja uvek moguća, a ponovio je da mnogo ceni selektora Crne Gore Ljubišu Tumbakovića, od koga je mnogo naučio. O formaciji i taktici nije mnogo pričao, ali su ga novinari pitali da li je vreme da počne sa dva špica.

"Zaista imamo dva vrhunska igrača, Mitrovića i Prijovića, dobro rade u dobroj su formi, ali bilo bi neozbiljno sa moje strane da neke stvari vama kžem, da ostavimo to za sutra. Jedna od opcija svakako jeste da Mitar i Prija sutra počnu utakmicu", rekao je Krstajić.

Novinari su pitali najboljeg strelca Srbije Aleksandra Mitrovića da li je tim malo potcenio Crnu Goru.

"Mislim da je mi ni malo nismo potcenili, ulazimo u utakmicu kao u svaku drugu. Imamo ulogu favorita u grupi, probaćemo da dobijemo sutra. Poštujemo Crnu Goru, poznajemo igrače, maksimalno je poštujemo", rekao je Mitrović.

Da li očekuješ posebnu pažnju jer si najbolji strelac tima, crnogoski mediji pišu da je prvi zadatak zaustaviti te.

"Drago mi je zbog golova u poslednjih dana i nadam se da ću sutra opet biti strelac. Što bolje igrate i dajete više golova, to je veća pažnja na vas. Znam da će biti markacija u igri na mene. Probaćemo to da iskoristimo, Crna Gora ima dobre igrače i dobre pojedince. Jako bitna utakmica sutra i nadamo se pobedi", rekao je Mitar.

Da li uloga favorita smeta?

"Sigurno da uloga favorita nosi neki pritisak, ne veliki, ali nosi. Mislim da su svi da smo na prve dve utakmice videli da za nas nema slabih utakmica", rekao je Mitrović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 11.10.2018
01:28

Vise nemate pravo na kiks. Sve osim pobede treba da rezultira u momentalnoj ostavci/otkazu selektora

avatar
Sasha_Voj
Thursday, 11.10.2018
00:08

Kako će vam reći formaciju kad ni on sam ne zna