Krstajić tvrdi da bi reprezentaciju odveo na EP, predvideo i pobednika Super lige!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 08.02.2021.
10:21
Izvor: Sportske.net, Kurir

Mladen Krstajić srećan zbog povratka na klupu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Mladen Krstajić se vratio u srpki fudbal, a u razgovoru za "Kurir" je rekao da mu je nedostajalo da ponovo bude trener. 

"Nije mi prijalo da sedim besposlen. Imam ja svoj biznis, ali fudbal me ispunjava. Prošlo je nekoliko meseci, stigla je korona, totalna blokada... Ljudi počnu da zaboravljaju. Pitam se, Mladene, treba da nađeš posao. Imao sam želju da radim u Srbiji. To je moja je zemlja. Po prirodi sam čovek koji voli da mu je sve potaman. Tako se pojavila ponuda iz TSC. Sticajem tragičnih okolnosti izgubili su velikog čoveka i trenera Zoltana Saboa. Pozvao me je gospodin Žemberi predsednik, popričali smo pola sata... Šta i kako... Kad sam obišao Sportski centar i akademiju, video kakav je projekat... Nisam mnogo razmišljao", rekao je Krstajić. 

Rekao je i da je presrećan stanjem koje je zatekao u klubu u kojem sada radi, a istakao je i da želi svim trenerima u Srbiji da imaju uslove kao on.

Nema dilemu ko će osvojiti titulu. 

"Zvezda je uz pojačanja koja je dovela, u ovom momentu, da ne prejudiciram, najjača u Srbiji! Jesam partizanovac, ali je tako! Partizan je drugi, mora da čeka da neko otkine Zvezdi sa strane nešto, da bi mogli da iznenade. Vojvodina je osvajač kupa, Čukarički ozbiljan klub, sa jasnim sistemom. Rade kako treba da se radi. To su četiri kluba najbolja u Superligi. Svi ostali skoče, pa se vrate u prosek. To je redosled moći u Srbiji i svi mi ostali se tražimo", rekao je on. 

Reprezentacija?

"Da sam ostao selektor, uz dužno poštovanje prema Ljubiši Tumbakoviću, mislim da bih imao veću šansu da odvedem reprezentaciju na Evropsko prvenstvo! Zašto? Zašto sam tako siguran? Zato što sam ušao u srž igrača koje sam dobro upoznao. Sve što se desilo reprezentaciji, u baražu, protiv Škotske, mene je mnogo iznerviralo. Žao mi je što nećemo igrati na EP, jer kvalitetom to zaslužujemo", rekao je Tumbaković. 

Čitav intervju možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 08.02.2021
18:46

1. Krstajiću, pre svega - nije trebalo smeniti Muslina i nisi na pravi način i u pravom trenutku došao na mesto selektora. 2. Kad si već došao, svakako nije trebalo da autoritet stičeš izmenom kapitena, s obzirom da je kapiten imao imidž poštenog igrača koji uvek izgara i primerno se ponaša. 3. Kad si već prihvatio da budeš čovek koji će smeniti Muslina (koji je uspeo u svojoj misiji), i kad si već smenio kapitena, trebalo je da se isključivo i na što ozbiljniji način baviš stvaranjem novog tima, sa što manje rizika u taktičkom smislu - na važnim utakmicama. A ti si izveo eksperimentalni sastav na jednoj od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama. Ako si sam to smislio - sad valjda shvataš da je bilo pogrešno. Ako te je neko pritisnuo da tako uradiš, onda je trebalo da se odupreš, pa sve do mere da održiš konferenciju za medije i da na njoj kažeš ko i šta od tebe traži, pa i nek Taj vodi tim, ako misli da ti ne treba da ga vodiš. Ovako, ispada da si prihvatio da budeš nečiji paravan, a to je udvorički, poltronski, nemoralno i - donosi samo sramotu. 4. Po mom mišljenju si pokazao da razumeš fudbal, čak u većoj meri nego što si to pokazivao kao igrač. Napravio si kostur od mladih igrača i samo je to trebalo nastaviti. Da si izveo normalan sastav protiv Ukrajine, bez eksperimenta, sličan onim sastavima koji su pokazali dobar fudbal u LN, ne bi tako katastrofalno izgubio i možda bi još uvek bio selektor. Ovako, nije ok da daješ komentar šta bi kad bi, već da se koncentrišeš na novi posao, koji si opet dobro započeo. Samo tako nastavi.