Kup: Čukarički - Partizan (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.05.2015.
20:09
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Čukaričkog ostvarili su najveći uspeh u istoriji kluba pošto su u finalu Kupa Srbije savladali Partizan i odneli trofej na Banovo Brdo.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Takmičenje: Kup Srbije, finale
Mesto i datum: Beograd, 20.05.2015.
Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 10.000
Vreme početka: 20.30h

Čukarički: Stevanović, Stojković, Rendulić, Ostojić, Brežančić, D. Srnić, Reagan (od 64' Todorović), S. Srnić (od 90' Mandić), Matić (od 83' Pavlović), Bojić, Stojiljković

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Volkov (od 66' Vulićević), Balažic, B. Ilić, Babović, Drinčić, Brašanac, A. Živković, S. Ilić (od 58' Kojić), Grbić

Počelo je finale nacionalnog Kupa. Fudbaleri Partizana već su uputili udarac ka golu protivnika i to sa centra terena, nakon što su izveli loptu na startu utakmice. U trećem minutu Petar Grbić je odlično prošao po desnoj strani ali je uputio neupotrebljiv pas u protivnički šesnaesterac.

Nominalni domaćin prvi put na utakmici testira Živka Živkovića u 4. minutu preko Igora Matića. Dobra intervencija golmana Partizana. U osmom minutu utakmice Rajko Brežančić ruši Andriju Živkovića pa sudija Glođović pokazuje prvu javnu opomenu na utakmici.

Prva velika greška pomoćnika koji se nalazi ispod zapadne tribine. Stefan Babović je dobio upotrebljivu loptu i bio je sam ispred golmana Čukaričkog ali je Glođović prekinuo igru nakon loše rekacije svog pomoćnika.

Posle četvrt časa igre najbolja prilika u dosadašnjem toku utakmice. Nikola Stojiljković je šutirao a stativa je bila saveznik Živka Živkovića pa rezultat ostaje 0:0. Nepun minut kasnije Igor Matić šutira a Živković brani njegov udarac.

Drugi udarac ka golu Čukaričkog uputio je Branko Ilić posle kornera u 24. minutu. Slovenac je glavom zahvatio loptu ali je tukao van okvira gola Nemanje Stevanovića.

Deset minuta pre kraja prvog dela igre i dalje je na snazi rezultat sa početka utakmice. Golova nema a Partizan je u 33. minutu zapretio Stevanoviću, no nedovoljno za promenu rezultata.

Fudbaleri Čukaričkog stižu do prednosti u 38. minutu susreta preko Slavoljuba Srnića! Nakon očajne intervencije Bandalovskog i Branka Ilića prvotimac "Brđana" izlazi sam pred Živka Živkovića i donosi prednost nominalnom domaćinu!

Gol možete pogledati OVDE!

Završeno je prvo poluvreme finala Kupa Srbije. Čukarički zasluženo vodi sa 1:0 posle prvih 45 minuta igre.

Počelo je drugo poluvreme a promena u sastavima dve ekipe za sada nema.

Odloleli su fudbaleri Čukaričkog naletima Partizana u prvih 15 minuta nastavka a onda su preko Nikole Stojiljkovića zapretili Živku Živkoviću. Ostaje 1:0 za "Brđane". Nedugo potom Nemanja Kojić na drugoj strani biva izblokiran u opasnoj situaciji.

Povredio se Vladimir Volkov pa je Zoran Milinković u 66. minutu izvršio prinudnu promenu. Na terenu je Miroslav Vulićević. Dvadeset minuta pre kraja trener Partizana vrši poslednju izmenu. Na terenu je Nikola Ninković a igru je napustio Petar Grbić.

Bez uzbuđenja u drugom delu drugom poluvremena. Partizan nema ideju kako da postigne izjednačujući gol a vremena je sve manje. Sudija Vlado Glođović napravio je grešku u 85. minutu pošto nije sankcionisao Rendulića drugom javnom opomenom posle brutalnog starta nad Andrijom Živkovićem.

Zakuvalo se u završnici utakmice. Sada je i Nikola Drinčić izgubio živce nakon starta nad Slavoljubom Srnićem.

U prvom minutu nadoknade vremena udarac Darka Brašanca glavom ali dobrih dva metra pored gola. Minut kasnije "makazice" Stefana Babovića ali lopta odlazi tik pored leve stative Stevanovićevog gola. Najbolja prilika na meču za Partizan!

Završena je utakmica, Čukarički je osvojio prvi trofej u klupskoj istoriji!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Thursday, 21.05.2015
00:03

Bravo Cukaricki! Cestitke!

avatar
F.C. São Paulo
Wednesday, 20.05.2015
22:38

Ајмо Чукарички!!!nСлавимо и у Бразилу!

avatar
Milos023
Wednesday, 20.05.2015
22:30

Cestitam na osvajanju duple krune :D A za,vas ne zanima kup,to je nebitno takmicenje :D

avatar
Pera Zambula opet
Thursday, 21.05.2015
00:49

Cukaricki zasluzeno uzeo kup i steta je sto nije bio drugi jer zaista tu ipripada jaci su od Zvezde mnogo sto sam rekao pred utakmicu Cukaricki Zvezda ovde na komentarima kada su mi se delije smejale ovde....sada su pokazali da i sa Partizanom mogu da se nose i to veoma lako....Bravo za Cukaricki, zasluzeno su tu gde jesu, to jest da imaju uticaj kao Zvezda i Partizan bili u najmanju ruku drugi ako ne i prvi....Svakom po zasluzi ove godine nama titula, njima kup...ostalima to sta su po zasluzi i dobili :)

avatar
Pera Zambula opet
Thursday, 21.05.2015
00:50

I hvala na cestitkama, ja tebi cestitam jedva osvojeno drugo mesto :)

avatar
magister
Wednesday, 20.05.2015
20:56

Pa zašto bi bilo normalno da se finale Kupa Srbije prenosi na nacionalnom servisu? Kad već ne igra Zvezda. Pa to ni državni vrh onda ne interesuje. Pa zašto bi bilo normalno da se kod najjačeg kablovskog operatera (SBB) mogu videti sportksti prenosi koje otkupljuje neka privatna kompanija? To je stvar privatnih kompanija. A to što milioni korisnika SBBa moraju da trpe njihov pokušaj da unište drugu kompaniju, tako što neće da puste njihove programe, to je normalno. Šta to briga nekog ko treba da štiti potrošače? Ako je pametan nije ga briga. Jer možda bi i za takav pokušaj zaštite potrošača i onemogućavanja rata kompanija na štetu potrošača, mogao sebe da ugrozi.

avatar
F.C. São Paulo
Wednesday, 20.05.2015
20:43

Napred Cuka...

avatar
Zoran Vukic
Wednesday, 20.05.2015
20:22

srecno prtiv Cukarckog